Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 07 /12:26

Virgilijus Alekna tapo vidaus reikalų ministerijos patarėju

Nuo pirmadienio vidaus reikalų ministerijos patarėjo sporto klausimais pareigas pradeda eiti geriausias ir tituluočiausias visų laikų Lietuvos lengvaatletis, dukart olimpinis ir pasaulio čempionas Virgilijus Alekna.
Virgilijus Alekna
Virgilijus Alekna / Alfredo Pliadžio nuotr.

„Džiaugiuosi, jog artėjant olimpiniams metams, ministerijai kūno kultūros ir sporto srityje patarinės ne funkcionierius, o žmogus iš vidaus susipažinęs su sporto pasauliu. Neabejoju, jog jo žinių bagažas ir patirtis duos puikių darbo vaisių“, – sako vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis.

Pagrindinės vidaus reikalų ministerijos patarėjo sporto klausimais funkcijos – padėti formuoti valstybės politiką kūno kultūros ir sporto srityje, organizuoti ir koordinuoti jos įgyvendinimą, dalyvauti rengiant kūno kultūros ir sporto srities įstatymų ir kitų teisės aktų projektus, analizuoti ir vertinti tendencijas šalies kūno kultūros bei sporto srityje, rašoma VRM išplatintame pranešime spaudai.

„Patarėjo sporto klausimais darbas man artimas, o ir pasiūlymo imtis šios veiklos sulaukiau labai simboliniu savo gyvenimo periodu – baigdamas aktyvią sportinę karjerą. Ne kartą esu minėjęs, jog kitų metų Londono olimpinės žaidynės man bus paskutinės, – teigia lengvaatletis V.Alekna. – Be abejo, darbą teks derinti su sportu, tačiau iššūkių nebijau – tikiuosi, būsiu abipusiai naudingas ir rezultatyvus“.

Dar vieną sezoną baigęs V.Alekna dabar dėmesį sutelkęs į pasiruošimą Londono olimpinėms žaidynėms, kurios greičiausiai užbaigs spalvingą geriausio visų laikų Lietuvos disko metiko karjerą.

2003 m. sportininkui už pasiekimus įteiktas Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Didysis kryžius

Rugsėjo mėnesį garsusis sportininkas teigė, kad dar nežino, ką veiks baigęs karjerą.

„Manau, nebūsiu nutolęs nuo sporto. Galbūt dirbsiu treneriu, galbūt užsiimsiu kita veikla“, – grįžęs iš pasaulio čempionato Pietų Korėjoje kalbėjo V.Alekna.

Taps LTOK prezidentu?

Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentas Artūras Poviliūnas yra pareiškęs, kad po 2012 m. Londono olimpinių žaidynių nesieks dar vienos LTOK prezidento kadencijos.

V.Alekna jau spėjo sulaukti žurnalistų klausimų, ar jo nevilioja LTOK prezidento postas.

„Ar siekčiau LTOK prezidento posto? Tokių minčių neturiu. Bet, kaip sakiau, planuoju nuo sporto nenutolti, vadinasi taip pat – ir nuo olimpinio judėjimo“, – tuo metu kalbėjo disko metikas.

Lietuvos olimpinis atašė Londono olimpinėse žaidynėse Antanas Guoga yra sakęs, kad V.Alekna galėtų pakeisti kadenciją baigiantį dabartinį LTOK prezidentą.

Svarbiausi V.Aleknos pasiekimai

Nuo 1994 m. iki šiol dirbęs Vadovybės apsaugos departamente prie Vidaus reikalų ministerijos, visų laikų geriausias Lietuvos lengvaatletis, disko metikas V.Alekna Lietuvos kūno kultūros akademijoje yra įgijęs sporto magistro laipsnį.

V.Alekna yra 2000 m. ir 2004 m. vasaros olimpinių žaidynių aukso laimėtojas, dukart pasaulio čempionas, daugkartinis pasaulio ir Europos čempionatų prizininkas.

2006 m. Europos lengvosios atletikos čempionate sportininkas iškovojo auksą ir tapo pirmuoju lietuviu, po Nepriklausomybės atkūrimo tapusiu Europos čempionu. V.Aleknai priklauso ir nacionalinio čempiono bei rekordininko titulai – 2000 m. Lietuvos čempionate lengvaatletis nusviedė diską 73,88 m ir pasiekė Lietuvos rekordą.

V.Alekna net keturis kartus buvo išrinktas geriausiu Lietuvos sportininku, 2000 m. žurnalo „Track and Fields News“ rinkimuose buvo pripažintas Metų atletu, o 2005 m. tapo pirmuoju lietuviu, pelniusiu Europos metų lengvaatlečio titulą.

2003 m. sportininkui už pasiekimus įteiktas Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Didysis kryžius, o 2007 m. suteiktas UNESCO sporto čempiono vardas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius