Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 28

Virmantas Galdikas, vienintelis stojęs Donatos Rimšaitės pusėn: „Aš palaikiau žmogų, o ne sistemą“

Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) nariams balsuojant, ar leisti penkiakovininkei Donatai Rimšaitei Londono olimpiadoje atstovauti Rusijai, sportininkės pusėn stojo vienintelis Virmantas Galdikas – Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo federacijos (LBKIF) generalinis sekretorius.
Donata Rimšaitė
Donata Rimšaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kaip jau rašėme, už tai, kad D.Rimšaitei nebūtų leista startuoti Londone, pasisakė 49 LTOK nariai, 7 susilaikė, 1 buvo prieš.

„Žmogaus sąžinė yra didžiausias teisėjas, ne aš. Natūralu, kad sistema  priešinosi, bet aš visuomet esu už žmogų, o ne už sistemą. Pats esu atsidūręs panašioje situacijoje. Žinau, ką reiškia būti ne tokiam kaip visi. Taip, pasielgta negražiai, man nepatiko, tačiau kiekvienas žmogus turi teisę suklysti. Jai, o ne mums, teks visą gyvenimą kankintis dėl šio pasirinkimo. Aš parėmiau žmogų, o ne sistemą, ir dėl to esu visiškai ramus“, – 15min.lt sakė V.Galdikas.

„Jai teks visą gyvenimą su tuo gyventi. Net jei galiausiai ji dalyvaus olimpinėse žaidynėse ir jos karjera klostysis sėkmingai, šis jos sprendimas niekada nepaliks jos ramybėje. Kaip sakiau, sąžinė yra didžiausias teisėjas“.

V.Galdiko įsitikinimu, jei balsavimas būtų buvęs slaptas, D.Rimšaitė butų sulaukusi didesnio palaikymo.

Pasak jo, užuot telkę dėmesį į D.Rimšaitės likimo sprendimą, sporto funkcionieriai turėtų aiškintis, kodėl tokie procesai vyksta.

„Mums nepatiko D.Rimšaitės apsisprendimas, bet tai jau istorija. Šiandien turime priimti racionalius sprendimus. Be to, pripažinti, kad dėl to, kas įvyko, yra ir mūsų kaltės“, – pridūrė V.Galdikas.

„Tokie skandalai kartosis. Tai nėra vien Lietuvos problema. Daugybė sportininkų visame pasaulyje pasirenka neteisingas vertybes.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius