Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 16

Visas varžybas iki Europos čempionato laimėjusi J.Petrokaitė: „Pavargau psichologiškai“

26-erių Jogailė Petrokaitė į Europos čempionatą atvyko šiemet laimėjusi visas varžybas, kuriose dalyvavo. Deja, Miunchene realizuoti savęs lietuvei nepavyko.
Jogailė Petrokaitė
Jogailė Petrokaitė olimpiniame stadione Miunchene / „Scanpix“ nuotr.

Trenerio ir tėčio Eugenijaus Petroko auklėtinė nepateko į moterų šuolių į tolį finalą.

Olimpiniame Miuncheno stadione J.Petrokaitei nepavyko susidraugauti su atsispyrimo lentele. Lietuvė ją užmynė pirmuoju bandymu, antruoju buvo atsargesnė – 6,37 m, o lemiamu, trečiuoju, vėl žengė per toli.

„Būkim biedni, bet teisingi – šiandien varžybos nelabai pasisekė“, – sustojusi interviu zonoje atsiduso J.Petrokaitė, prieš du mėnesius Šiauliuose šokusi toliausiai gyvenime – 6,76 m.

„Scanpix“/AP nuotr./Jogailė Petrokaitė olimpiniame stadione Miunchene
„Scanpix“/AP nuotr./Jogailė Petrokaitė olimpiniame stadione Miunchene

Toks rezultatas jai būtų įteikęs tiesioginį bilietą į finalą (normatyvas atrankoje buvo 6,75 m). Ilgą laiką lietuvė žengė 12, o ši vieta irgi būtų atvėrusi duris tolyn, bet dvi varžovės paskutiniais bandymais savo rezultatus pasigerino, nustumdamos J.Petrokaitę į galutinę 14 vietą.

Iki Europos čempionato finalo šuolininkei į tolį pritrūko 12 centimetrų.

„Pirmas šuolis visada toks būna – su daug adrenalino. Stengiausi, kiek įmanoma, susikoncentruoti į bėgimą, viską išpildyti ramiai, bet atsispyrimas išėjo skubotas.

Antruoju bandymu stengiausi būti atsargesnė. Tai turbūt ir pasijautė – nušokau tik 6,37 m. Šiek tiek ir su vėju to antrojo šuolio metu nepadraugavome. Užėjo gūsis, bandžiau palaukti, kol jis baigsis, bet liko gal 3 sekundės atlikti šuoliui ir tiesiog turėjau pradėti bėgti.

Tada turėjome ilgoką pertrauką dėl techninių kliūčių. Buvau tikrai pasiryžusi. Nežinau, kiek šokau, bet, sakyčiau, tikrai toliausiai šiandien, deja, vėl peržengiau“, – pasakojo J.Petrokaitė.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Jogailė Petrokaitė olimpiniame stadione Miunchene
AFP/„Scanpix“ nuotr./Jogailė Petrokaitė olimpiniame stadione Miunchene

„Lyderės šiandien irgi sunkiai įsibėgėjo. Turbūt užtruko, kol susigaudė, kaip čia tas vėjas pučia, koks tas takelis. Trečiais šuoliais visos gerino savo rezultatus. Kaip ir aš, tik kad peržengiau“, – tęsė šuolininkė į tolį.

„Antra sezono pusė man sunki. Pirmoje viskas buvo labai stabilu ir tik gerėjo. Deja, antroje jaučiasi, kad šiek tiek einu žemyn. Sakyčiau, kad labiausiai dėl to kaltas psichologinis nuovargis. Dėl to nepavyksta realizuoti to, ką galiu.

Jaučiu kūno norą ilsėtis. Atsirado skausmų, kurių anksčiau nebuvo. Vien šie signalai rodo, kad yra nuovargis. Aišku, norėjau pabaigti sezoną, kaip įmanoma geriau ir tas rezultatas nedžiugina, bet ne pasaulio pabaiga“, – pridūrė lietuvė, dabar pradėsianti atostogas.

„Labiausiai apmaudu dėl to, kad nepavyko savęs realizuoti. Fiziškai tikrai galėjau šokti toliau. Treniruočių procesas iki Europos čempionato buvo sklandus ir rezultatai pratybose tikrai kilo. Bet susidėjo tas psichologinis nuovargis nuo varžybų įtampos, treniruočių, monotonijos.

Alfredo Pliadžio nuotr./Jogailė Petrokaitė
Alfredo Pliadžio nuotr./Jogailė Petrokaitė

Ir gal dar tiesiog reikia šiek tiek augti kaip sportininkei. Visos tos patirtys kaupiasi ir, tikiuosi, tolyn bus tik geryn“, – nusišypsojo J.Petrokaitė.

Toliausiai atrankoje nušoko vokietė Milaika Mihambo (6,99 m). Antrą rezultatą užfiksavo ukrainietė Marina Beh-Romančuk (6,87 m), šokusi toliausiai šiemet, o trečia su geriausiu gyvenimo pasiekimu buvo serbė Milica Gardaševič (6,83 m).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius