-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 16

Visuomenei svarbių įvykių sąrašo projektas – be Eurolygos, Ž.Šilgalis neketina pasiduoti

Preliminarus Visuomenei reikšmingų įvykių sąrašas – be Eurolygos transliacijų, tačiau jas įrašyti siekiantis Seimo Sporto ir jaunimo reikalų komisijos pirmininkas Žilvinas Šilgalis pasiduoti neketina.
Žilvinas Šilgalis
Žilvinas Šilgalis / V. Ovadnevo nuotr.

Specialios darbo grupės parengtame Visuomenei reikšmingų įvykių sąrašo projekte – Olimpinių žaidynių rungtys ir varžybos, kuriose kovoja Lietuvos atstovai, oficialios varžybos, kuriose rungiasi nacionalinės krepšinio ir futbolo rinktinės, taip pat lengvosios atletikos čempionatų finalinių etapų rungtys, kuriose dalyvauja Lietuvos sportininkai, Lietuvos dainų šventė.

Pagal Visuomenės informavimo įstatymą, visuomenei svarbūs įvykiai turi būti tiesiogiai transliuojami nemokamomis televizijos programomis.

Seimo Sporto ir jaunimo reikalų komisija į Visuomenei svarbių įvykių sąrašą pasiūlė įtraukti Eurolygos varžybas, tačiau darbo grupė tokį siūlymą atmetė.

Pasak darbo grupės atstovo, Kultūros ministerijos Informacinės visuomenės plėtros skyriaus vedėjo Laimono Ubavičiaus, daugiausiai ginčų kilo dėl to, ar Eurolygos varžybos atitinka svarbumo ir žiūrimumo kriterijus.

„Toks siūlymas buvo pateiktas, ir nuspręsta neįtraukti į sąrašą, ir daugiausiai ginčytasi dėl dviejų kriterijų – dėl paties įvykio svarbos ir žiūrimumo, nes įvykis turi būti svarbus ne tik besidomintiesiems ta sporto šaka, bet ir platesnei visuomenei. Žiūrimumo kriterijai, skaičiukai, irgi rodo, kad Eurolyga nekelia tokio susidomėjimo, kaip, sakykime, olimpinės varžybos“, – BNS sakė L.Ubavičius.

Kultūros ministerija kitą savaitę, trečiadienį, rengia viešą projekto aptarimą, kuriame kviečia dalyvauti visus suinteresuotus asmenis. Pasak L.Ubavičiaus, įvykių sąrašas – preliminarus, ir kiekvienas dar gali teikti siūlymus.

„Teikti pasiūlymus gali bet kas, ir kiekvienas pasiūlymas bus svarstomas, o galutinį Visuomenei svarbių įvykių sąrašą tvirtins Vyriausybė“, – sakė L.Ubavičius.

Seimo Sporto ir jaunimo reikalų komisijos pirmininkas Ž.Šilgalis sako nenuleisiantis rankų ir sieksiantis, kad Eurolyga atsidurtų Visuomenei svarbių įvykių sąraše.

„Ir jei Kultūros ministerija neįtrauks, o Vyriausybė patvirtins tokį sąrašą, tai akivaizdu, kad visi pareigūnai, ir pati Vyriausybė, atstovauja ne žmonių, o vieno komercinio televizijos kanalo interesams“, – BNS pareiškė Ž.Šilgalis.

Kultūros ministerija skelbia, kad į tvirtinamą visuomenei reikšmingų įvykių sąrašą gali būti įtraukti tik tokie įvykiai ar renginiai, kurie visuomenėje nekelia diskusijų dėl savo svarbos ir aiškiai atitinka tam tikrus kriterijus.

Vienas jų – tai turi būti įvykis, keliantis ypatingą visuotinį atgarsį valstybėje, o ne tik reikšmingas įvykis tiems, kurie paprastai domisi aptariama sporto šaka ar veikla.

Ankstesnis visuomenei reikšmingų įvykių sąrašas nustojo galioti nuo spalio 18 dienos, kai buvo priimtas naujos redakcijos Visuomenės informavimo įstatymas. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius