Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 11

„Vivus.lt Rankinio lygos“ čempionate – Gintauto Adamkevičiaus atakų šou

Šeštadienį Lietuvos „Vivus.lt Rankinio lygos“ čempionate sužaistos penkerios trečiojo turo rungtynės. Pirmą kartą šį sezoną užfiksuotos lygiosios – Varėnoje vietos “Ūla” ir “Granitas-Gaja-Karys” dvikovą baigė taikiai – 23:23, o pergales iškovojo Klaipėdos “Dragūnas”, Vilniaus VHC “Šviesa”, Pasvalio RSK “Rankininkas/SM” ir Gintauto Adamkevičiaus vedama Alytaus “Almeidos-Stronglaso” ekipa.
Gintautas Adamkevičius
Gintautas Adamkevičius / organizatorių nuotr.
Temos: 1 Rankinis

Šįkart alytiškiai Vilniuje rezultatu 30:23 (16:12) nugalėjo HC “Vilnius” rankininkus.

Alytiškių gretose stebuklus išdarinėjo net 13 įvarčių (5 iš 7 m) įmetęs Gintautas Adamkevičius, 5 pridėjo Irmantas Asakavičius, 4 – Aurelijus Sabonis, 3 – Robertas Paužuolis.

Iš vilniečių išsiskyrė Mindaugas Agurkis, įmetęs 7 įvarčius, Marius Panavas pridėjo 6, Kostas Plaušinaitis – 3 (2 iš 7 m). 

Praėjusio sezono bronzos medalių laimėtojai Alytaus “Almeidos-Stronglaso” rankininkai kol kas žingsniuoja be suklupimų – iškovojo visas tris pergales.

Mindaugas Agurkis (HC „Vilnius“ žaidėjas): „Varžovų pergalę lėmė mūsų klaidos ir Gintauto Adamkevičiaus puikus žaidimas. Juk jis įmetė beveik pusę commandos įvarčių – net 13. Mes klydome greitose atrakose, praradome daug kamuolių ir varžovai tuo pasinaudojo.”

Gintautas Adamkevičius (Alytaus „Almeidos-Stronglaso” žaidėjas): „Laimėjome septynių įvarčių persvara, tačiau rungtynės nebuvo lengvos. Tikrai galima pagirti priešininkus, kurie kovojo iki galo, nors pradžioje buvo ir didesnis skirtumas. Mano asmeninė statistika su komandos pagalba tikrai pasiekiama,  džiaugiuosi, kad komanda pasitiki manimi ir negaili perdavimų. Būtent tai ir lėmė, kad pavyko įmesti 13 įvarčių.“

Varėnos „Ūlai“ – apmaudžios lygiosios

Lietuvos “Vivus.lt Rankinio lygos” 2014-2015 metų čempionate užfiksuotos pirmosios lygiosios – Varėnoje taikiai rungtynes rezultatu 23:23 (10:11) baigė tarp favoritų priskiriami Varėnos “Ūlos” ir Kauno “Granito-Gajos-Kario” rankininkai.        

55 dvikovos minutę varėniškiai dar pirmavo 3 įvarčiais – 23:20, tačiau tada kauniečiai, vadovaujami olimpinio čempiono Valdemaro Novickio, kilo į lemiamą šturmą ir sugebėjo paskutinėmis sekundėmis išlyginti rezultatą – 23:23.

Itin svarbius įvarčius paskutinėmis minutėmis įmetė Mindaugas Urbonas, Edvinas Balčiūnas, o išlyginamąjė įvartį beveik aidint rungtynių pabaigą skelbiančiai sirenai pataikė Valdas Jarukas.

Iš “Ūlos” ekipos išsiskyrė po 5 įvarčius įmetę Kęstutis Ikasala, Arminas Grigėnas (1 iš 7 m) ir Žygimantas Grigėnas, 3 (2 iš 7 m) – Remigijus Čepulis, po 2 – Šarūnas Krisiulėvičius ir Donatas Leknickas.

Kauniečių gretose 6 kartus pasižymėjo Mindaugas Urbonas, 5 – Vaidas Drevinskas, 4 (1 iš 7 m) – Edvinas Balčiūnas, po 2 – Valdas Jarukas ir Lukas Feoktistovas.

„Dragūnas“ išvykoje nukovė šiauliečius

Trečiąją pergalę iš eilės šalies čempionate iškovojo penkiskart Lietuvos čempionai Klaipėdos “Dragūno” rankininkai. Šįkart klaipėdiečiai išvykos rungtynėse rezultatu 33:24 (20:10) palaužė kol kas dar pergalės skonio nepajutusius Šiaulių “SM Dubysos-Gubernijos” atstovus.

Šiauliečiai rimčiau priešinosi tik iki pirmojo kėlinio vidurio, vėliau klaipėdiečiai varžovus pribloškė greitomis atakomis ir pirmasis kėlinys baigėsi 10 įvarčių klaipėdiečių persvara – 20:10.

Klaipėdiečių persvara antrajame kėlinyje buvo išaugusi ir iki 13 įvarčių – 26:13, tada “Dragūno” komandos treneris Artūras Juškėnas į aikštę išleido jaunus žaidėjus ir skirtumas šiek tiek aptirpo.

“Dragūną” į pergalę vedė Mindaugas Dumčius, įmetęs 8 įvarčius (2 iš 7 m), Karolis stropus pasižymėjo 6 kartus (3 iš 7 m), Lukas Jurys – 4, Mindaugas Meškauskas ir Jonas Truchanovičius – po 3 įv.

Šiaulių gretose nesulaikomas buvo Gabrielius Virbauskas, įmetęs 10 įvarčių (4 iš 7 m), Mindaugas Nakvosas pridėjo 6 įvarčius (1 iš 7 m), Egidijus Dambrauskas ir Arminas Milaknis – po 2 įv.

Jonas Truchanovičius (“Dragūno” komandos žaidėjas): “Rungtynes vertinu teigiamai, nes iškovojome pergalę. Pirmojo kėlinio viduryje atsibudome, atitrūkome dviženkle persvara ir jau antrąjį kėlinį galėjo ramiai parungtyniauti mūsų jaunimas.”

Arūnas Urbonas (Šiaulių komandos treneris): “Žaidėjai stengėsi iš visų jėgų. Lyg ir geriau ginamės, tačiau mus varžovai šįkart pranoko greitomis atakomis. Prieš greitas atakas neradome priešnuodžių, čempionai atitrūko ir buvo sunku kažką pakeisti. Visgi, džiaugiuosi savo komandos kovingumu.”

Pasvaliečiai nugalėjo uteniškius

Po pertraukos į aukščiausiąją Lietuvos vyrų rankinio lygą grįžusi Pasvalio RSK “Rankininkas/SM” ekipa iškovojo pirmąją pergalę – namuose rezultatu 33:26 (15:12) nugalėjo lygos autsaiderę HC “Uteną”.

Pasvaliečiai 20 dvikovos minutę trūktelėjo į priekį – 10:7 ir nuo to laiko nuolat pirmavo 3-4 įvarčiais. Antrajame kėlinyje, 37 susitikimo minutę, uteniškiams buvo pavykę priartėti iki minimumo – 16:17, tačiau netrukus aikšrės šeimininkai vėl susiėmė ir atitrūko – 21:21, 29:22, 33:26.

Pasvalio ekipos gretose išsiskyrė Simas Stankus, įmetęs 8 įvarčius, Arnas Tekutis pridėjo 6 (2 iš 7 m), Eligijus Baranauskas – 5, Petras Očikas – 3 (2 iš 7 m), Robertas Armonavičius – 3 įv.

Utenos komandai 7 įvarčius (1 iš 7 m)  įmetė Tomas Čiužas, po 5 – Tadas Mikuckas (4 iš 7 m) ir Arūnas Urbonas (1 iš 7 m), po 4 – Karolis Vilutis ir Šarūnas Bikus. 

VHC „Šviesa“ palaužė Kauno LSU

Šiemet atjaunėjusi Kauno LSU ekipa savoje aikštėje bandė kibti į atlapus Lietuvos vicečempionams Vilniaus VHC “Šviesos” rankininkams, tačiau galiausiai rungtynes pralaimėjo rezultatu 20:27 (10:15).

31 dvikovos minutę komandas skyrė 3 įvarčiai – 13:16, tačiau netrukus vilniečiai įjungė aukštesnę pavarą, atitrūko ir jau be įtampos baigė rungtynes.

Vilniečių gretose 7 įvarčius (5 iš 7 m) įmetė Skirmantas Plėta, 5 įvarčius prie pergalės pridėjo Tomas Bernatavičius, po 4 – Valdas Drabavičius ir Mindaugas Sukackas (3 iš 7 m).

Iš Kauno komandos geriausiai sekėsi Mindaugui Barzdeniui, įmetusiam 6 įvarčius (1 iš 7 m), po 3 įvarčius pridėjo Saulius Katkevičius ir Marius Bulkevičius.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius