-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 11

Vyšniauskas Europos čempionate iškovojo bronzą

Lietuvos sunkiaatletis Ramūnas Vyšniauskas Rumunijos sostinėje Bukarešte vykstančiame Europos sunkiosios atletikos čempionate iškovojo bronzos medalį.
Prizininkai – Oleksijus Torochtijus, Vladimiras Smorčkovas ir Ramūnas Vyšniauskas
Prizininkai – Oleksijus Torochtijus, Vladimiras Smorčkovas ir Ramūnas Vyšniauskas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šeštadienį svorio kategorijoje iki 105 kilogramų kovojusį lietuvį aplenkė tik Rusijos atstovas Vladimiras Smorčkovas ir ukrainietis Oleksijus Torochtijus.

Aukso medalį iškovojęs V.Smorčkovas iškėlė 411 kilogramų (190+221). O.Torochtijus ir R.Vyšniauskas varžybas baigė vienodu rezultatu – abu iškėlė 405 kilogramus (O.Torochtijus – 181+224, o R.Vyšniauskas – 182+223).

AFP/„Scanpix“ nuotr./Ramūnas Vyšniauskas Bucharešte
Ramūnas Vyšniauskas Bukarešte

R.Vyšniauskas varžybas pradėjo nesėkmingai – jam nepavyko išrauti 182 kilogramų štangos. Antruoju bandymu tas pats svoris buvo įveiktas. Trečiuoju bandymu mūsų sunkiaatletis mėgino išrauti 185 kilogramų štangą, tačiau ir vėl nesėkmingai.

Tuo tarpu aukso medalį laimėjęs V.Smorčkovas jau pirmu bandymu išrovė 185 kilogramus. Antruoju bandymu rezultatą pagerino iki 190 kilogramų. Nepasidavė štanga tik trečią kartą, bandant išrauti 195 kilogramus.

Stūmimo rungtyje R.Vyšniauskas pirmuoju bandymu pakėlė 223 kilogramų štangą. Tai beveik iki varžybų pabaigos buvo geriausias šios rungties rezultatas visoje svorio grupėje. V.Smorčkovas, pavyzdžiui, iš pradžių išstūmė tik 217 kilogramų, o trečiu bandymu sugebėjo rezultatą pagerinti tik iki 221 kilogramo. Vyšniukas dar du kartus mėgino išstumti 225 kilogramus, tačiau nepasisekė.

Artimiausias jo varžovas ukrainietis O.Torochtijus iš pradžių nežėrėjo pasiekimais. Pirmuoju bandymu jis išstūmė tik 213 kilogramų štangą. Antrasis bandymas pakelti 220 kilogramų buvo nesėkmingas. Trečiuoju lemiamu bandymu ukrainietis ėjo va bank, pasirinko 224 kilogramų svorį... ir jį išstūmė.

Tokiu būdu ukrainiečio ir lietuvio galutiniai rezultatai tapo vienodi. Sidabro medalį O.Torochtijui lėmė tai, kad jis keliais šimtais gramų yra lengvesnis. O.Torochtijaus svoris per varžybas buvo 104,24 kilogramo, o lietuvio – 104,68 kilogramo.

Svorio kategorijoje iki 105 kilogramų šeštadienį varžėsi dar vienas lietuvis – Modestas Šimkus. Tarp 15 dalyvių M.Šimkus, iškėlęs 380 kilogramų (180+200), liko aštuntas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius