-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 09 23

Vyšniausko viltis iškovoti medalį sudaužė trauma

Lietuvos sunkiosios atletikos žvaigždė Ramūnas Vyšniauskas praleis Turkijoje vyksiantį pasaulio čempionatą. Puikios sportinės formos 34 metų klaipėdiečiui per paskutinę treniruotę atsinaujino trauma.
Ramūnas Vyšniauskas Bucharešte
R.Vyšniausko greičiausiai laukia operacija ir 2–3 mėnesių reabilitacija. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„R.Vyšniausko forma buvo tikrai medalinė. Bent bronzą buvome suplanavę. Tačiau niekada nesi apdraustas“, – 15min.lt ketvirtadienį apgailestavo Lietuvos sunkiosios atletikos federacijos (LSAF) generalinis sekretorius Algirdas Ruokis.

Sunkiaatlečio planus iškovoti medalį bei pradėti rinkti taškus dėl kelialapio į 2012 metų Londono olimpines žaidynes sujaukė atsinaujinusi kelio raiščių trauma.

„Tą koją R.Vyšniauskui skaudėjo jau seniai, tačiau kadangi reikėjo rezultatų, jis toliau dirbo, stengėsi. Deja, kai prasidėjo rimtesni svoriai, koja neatlaikė. Paskutinės treniruotės metu jis ant krūtinės užsimetė 220 kg štangą ir susmuko iš skausmo“, – prisiminė A.Ruokis.

Pernai Rumunijoje vykusiame Europos sunkiosios atletikos čempionate bronzą (svorio kategorijoje iki 105 kg) iškovojusio R.Vyšniausko, anot LSAF generalinio sekretoriaus, dabar greičiausiai laukia operacija ir 2–3 mėnesių reabilitacija.

Auga kita žvaigždė

Turkijoje mūsų šalies garbę gins penki sunkiaatlečiai: Marius Mickevičius (iki 85 kg), Aurimas Didžbalis (iki 94 kg), Donatas Anuškevičius (iki 94 kg), Egidijus Remėza (iki 105 kg) ir Modestas Šimkus (per 105 kg).

Skambiausių pergalių laukiama iš šiemet pasaulio jaunimo (iki 20 metų) čempionu tapusio A.Didžbalio.

„Neatmestina galimybė, kad A.Didžbalis jau šiemet pradžiugins medaliu. Tačiau jam dar tik 19 metų ir kovoti su senais vilkais bus sunku. Jam tikriausiai dar trūks patirties, bet jis savo rezultatais įrodė, kad pretenduos bent į aštuntuką“, – sakė A.Ruokis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius