-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 29

Williams: per žingsnį nuo titulo

Dešimt – apvalus gražus skaičius. Daugelis jau įsivaizduoja, kaip jį taria S.Williams. Jeigu jai šeštadienį finale pavyks nuginkluoti D.Safiną, amerikietė į savo trofėjų kolekciją pasidės dešimtą Didžiojo kirčio titulą.
S.Williams – per plauką nuo savo dešimto Didžiojo kirčio titulo
S.Williams – per plauką nuo savo dešimto Didžiojo kirčio titulo / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Būtų šaunu, – sakė ketvirto Atvirųjų Australijos pirmenybių nugalėtojos vardo siekianti S.Williams. – Esu tikra, kad 10 Didžiojo kirčio titulų turintys žmonės gauna ypatingus laiškus. Būčiau elitinio klubo narė.“

Pusfinalyje 27 metų amerikietė puikiai žinojo, ko nori. Anksčiau ji skundėsi, kad nežaidžia geriausio savo teniso. Tačiau kovoje dėl bilieto į finalą ji taip įsisiautėjo korte, kad jos varžovė Jelena Dementjeva buvo pasirengusi prašyti pasigailėjimo.

„Norėjau, kad kažkas pasikeistų. Iki tol nežaidžiau gerai. O kaip atrodė? Neblogai? Bet pusfinalyje tikrai žaidžiau geriau“, – sakė S.Williams, per valandą ir 39 minutes 6:3, 6:4 įveikusi ketvirtąją pagal skirstymą J.Dementjevą. Rusė šiemet kortuose iki ketvirtadienio mačo buvo iškovojusi 15 pergalių iš eilės.

AFP/„Scanpix“ nuotr./D.Safina pusfinalyje įveikė tautietę V.Zvonariovą
AFP/„Scanpix“ nuotr./D.Safina pusfinalyje įveikė tautietę V.Zvonariovą

„Buvo geras mačas, – sutiko J.Dementjeva. – Serena buvo užsivedusi. Galbūt man pritrūko agresyvumo ir įvairovės, kad galėčiau diktuoti žaidimo tempą. Varžovė tikrai gerai žaidė.“ Amerikietė finale kovos su D.Safina. Ši pusfinalyje 6:3, 7:6 įveikė pirmą kartą per savo karjerą Didžiojo kirčio serijos turnyro pusfinalyje žaidusią 24 metų tautietę Verą Zvonariovą.

Be pagrindinio prizo, atvirųjų Australijos teniso pirmenybių nugalėtojai atiteks 2 mln. Australijos dolerių čekis. Finale pralaimėjusi tenisininkė tenkinsis perpus mažesne suma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius