-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 01 31

Williams: tikėjau, kad esu geriausia

Amerikietė Serena Williams laimėjo ketvirtą Atvirųjų Australijos pirmenybių titulą. Šeštadienį finale ji meistriškai mažiau nei per valandą 6:0, 6:3 sutriuškino rusę Dinarą Safiną ir užkopė į pasaulio reitingo pirmąją vietą.
S.Williams pakilo į septintą geriausių tenisininkų sąrašo vietą
S.Williams pakilo į septintą geriausių tenisininkų sąrašo vietą / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Manau, kad tai buvo vienas iš mano pasirodymų, kuriame turėjo aiškią persvarą. Ypač jeigu kalbėsime apie finalus“, – džiaugėsi S.Williams. Visuose korto taškuose dominavusi amerikietė nepaliko jokių šansų rusei.

„Jaučiau, kad kontroliuoju žaidimą. Kai Safina pralaimėjo padavimą pradžioje, įgavau didesnį pasitikėjimą savo jėgomis“, – pasakojo nugalėtoja, pradėjusi finalą dvikovą 5:0. Tuomet rusė pamėgino pakeisti taktiką, tačiau tai D.Safinai nepadėjo.

Turėjo tikslų planą

„Turėjau planą. Jaučiau, kad jeigu jo laikysiuosi, žaidimas gerai seksis“, – kalbėjo amerikietė. Jos varžovė labiau atkuto antrajame sete, tačiau galiausiai neturėjo ką priešpastatyti galingai žaidusiai S.Williams.

Tokios galimybės antrą kartą gali ir nepasitaikyti.

„Esu sujaudinta, kad laimėjau. Norėjau laimėti ir jaučiau, kad man reikia tos pergalės, – komentavo turnyro Melburne nugalėtoja. – Norėjau iškovoti dešimtąjį savo Didžiojo kirčio serijos turnyrą. Žinote, tokios galimybės antrą kartą gali ir nepasitaikyti.“

Šis laimėjimas padės S.Williams užimti pirmąją pasaulio reitingo vietą, tačiau jai tai nedaug rūpėjo: „Apie tai prisiminiau, kai kažkas man pašaukė: Ei, juk tu pirmoji pasaulio raketė. Visuomet tikėjau, kad esu geriausia. Ir visai nesvarbu, užimu pirmą ar šimtąją vietą. Žinoma, būti pirmajai suteikia daugiau malonumo.“

Neatlaikė spaudimo

D.Safina po mačo sakė, kad jautė didelį psichologinį spaudimą. „Tai buvo pirmas kartas, kai žaidžiau ne tik dėl Didžiojo kirčio trofėjaus, bet ir dėl pirmosios vietos pasaulio reitinge. Niekuomet dar nebuvau atsidūrusi tokioje situacijoje, o varžovė – labiau patyrusi ir tai jautėsi“, – komentavo rusė.

Jis teigė, kad stengėsi išlaikyti optimizmą, bet tiesiog neturėjo pakankamai laiko – mačas truko mažiau nei valandą. „Serena darė tai, ką ir norėjo padaryti. Ji buvo agresyvesnė ir neleido man net įsijausti į žaidimą“, – skundėsi D.Safina.

„Pralaimėjau dvikovą, o dabar grįšiu vėl prie treniruočių. Nematau priežasties panikuoti ar leisti siausti galvoje tūkstančiams minčių“, – pridūrė ji.

Lygiuojasi į geriausias

Laimėjusi dešimtą Didžiojo kirčio serijos turnyrą S.Williams visų laikų geriausių tenisininkių sąraše pakilo į septintą vietą. Tarp daugiausiai pergalių Didžiojo kirčio turnyruose iškovojusių tenisininkių pirmauja Margaret Court (24 trofėjai), Steffi Graf (22) ir Helen Wills Moody (19).

„Kai augau, mano idealai buvo Steffi Graf ir Martina Navratilova. Kai galvoju apie jas, man sunku įsivaizduoti save netoli jų. Tačiau žmonės kalba, kad aš to verta ir tai šaunu, – kalbėjo S.Williams. – Truputį nerimavau prieš finalą. Tuomet pasakiau sau, kad neturiu ko prarasti, net jeigu visi ir tikėjosi iš manęs tik pergalės.“

Finalo apžvalga ir S.Williams triumfas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius