Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 12 24

Žaibas kirto po 6 metų: olimpiniai čempionai – tarp pagautų penkių sunkiaatlečių

Penki sunkiaatlečiai, tarp jų olimpiniai čempionai Oleksejus Torochtijus iš Ukrainos ir Ruslanas Nurudinovas iš Uzbekistano preliminariai suspenduoti, kai dar kartą buvo ištirti 2012 metų Londono olimpinių žaidynių dopingo testai.
Ruslanas Nurudinovas.
Ruslanas Nurudinovas. / „Scanpix“ nuotr.

Tarptautinė sunkiosios atletikos federacija (IWF) išplatino pareiškimą, jog pagal Tarptautinio olimpinio komiteto užsakytą papildomą dopingo tyrimo programą sugauti penki atletai. Kartu su minėtais dviem sportininkais sučiupti armėnė Melanie Daluzyan, baltarusis Mikalajus Novikau ir azerbaidžanietis Valentinas Hristovas.

O.Torochtijus Londone iškovojo olimpinį auksą vyrų iki 105 kg varžybose, bet dabar gali netekti titulo.

R.Nurudinovas šioje svorio kategorijoje buvo ketvirtas Londone, bet jis laimėjo pasaulio čempionato auksą Vroclave kitais metais, o 2016 metais Rio de Žaneire tapo olimpiniu čempionu.

„Scanpix“ nuotr./Oleksejus Torochtijus
„Scanpix“ nuotr./Oleksejus Torochtijus

Visų penkių atletų dopingo testai buvo teigimai dėl testosterono, o M.Daluzyan ir M.Novikau organizmuose dar rasta stanozololo.

Jų medaliai turėtų atitekti kitiems sunkiatlečiams.

Lietuvos atstovų 2012 metais Londone nebuvo, nes vienintelį kelialapį šaliai iškovojęs Aurimas Didžbalis tais pačiais metais iki žaidynių buvo diskvalifikuotas dėl dopingo 2012 metų Europos čempionate.

A.Didžbalis laimėjo olimpinį bronzos medalį 2016 metais Brazilijoje, bet šiuo metu negali varžytis, nes jau metus vyksta tyrimas dėl dar vieno dopingo testo, atlikto 2017 metų pasaulio čempionate.

Klaipėdoje vyksta ikiteisminis tyrimas ir dėl A.Didžbalio trenerio Bronislavo Vyšniausko – jo vadovaujame centre pareigūnai aptiko didelį kiekį įvairių medikamentų, tarp jų ir sportininkams draudžiamų medžiagų.

„Scanpix“ nuotr./Ramūnas Vyšniauskas 2009 metais.
„Scanpix“ nuotr./Ramūnas Vyšniauskas 2009 metais.

2012 metų žaidynėse Londone iš viso užfiksuota 116 teigiamų dopingo testų, tarp jų 24 sunkiaatlečių – pagal užfiksuotus dopingo pažeidimus tai pačios „nešvariausios žaidynės“ istorijoje.

Sunkiosios atletikos likimas 2024 metų olimpinėse žaidynėse Paryžiuje kabo ant plauko dėl dopingo problemų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius