Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2011 05 11

„Žemaitijos dragūnas“ apgynė Lietuvos rankinio čempionų titulą

Lietuvos rankinio lygos (LRL) čempionais antrus metus paeiliui tapo Klaipėdos „Žemaitijos dragūno“ rankininkai, kurie finalo serijoje iki trijų pergalių sausu rezultatu 3:0 įveikė amžinus savo varžovus Kauno „Lūšies“ rankininkus.
„Žemaitijos dragūnas“
„Žemaitijos dragūnas“ / rankiniolyga.lt nuotr.

Klaipėdiečiai triumfu džiaugėsi savo žiūrovų akivaizdoje Klaipėdoje – trečiąsias ir auksines finalo serijos rungtynes laimėję 3 įvarčių persvara – 30:27.

Primename, kad pirmojoje dvikovoje, vykusioje Klaipėdoje, pergalę po atkaklios kovos rezultatu 36:32 (18:12) išplėšė „Žemaitijos dragūnas“.

Antroji dvikova Kaune buvo kur kas dramatiškesnė, pareikalavusi net baudinių serijos. Visgi, rezultatu 35:33 pergalę vėl šventė klaipėdiečiai (pagrindinis laikas baigėsi lygiosiomis 33:33 (19:17).

Ne ką mažiau įtemptos buvo ir trečiosios finalo serijos rungtynės – pirmąjį kėlinį, kai tik klaipėdiečiai įsiverždavo 1-2 įvarčiais į priekį, tuoj pat spurtuodavo ir rezultatą išlygindavo „Lūšies“ rankininkai.

Klaipėdiečiai pirmąjį kėlinį laimėjo vos vieno įvarčio persvara – 15:14.

Antrąjį kėlinį „Lūšies“ atstovai pradėjo užtikrintai ir po poros minučių minimalia persvara buvo priekyje – 16:15, tačiau tai buvo pirmas ir paskutinis kartas, kuomet svečiai galėjo pajusti pranašumą. 

Iki rungtynių pabaigos likus 15 minučių rezultatss dar buvo lygus – 23:23, tačiau netrukus aikštės šeimininkai sužaidė įspūdingą atkarpą 5:0 ir išsiveržė į priekį – 28:23.

Jau Klaipėdos ekipos sirgaliai atsipalaidavo ir mąstė tik apie pergalę, tačiau kauniečiai nesiruošė pakelti baltos vėliavos ir sugebėjo sukeltį įtampą – likus mažiau nei 4 minutėms „Žemaitijos dragūno“ persvara buvo vos 1 įvartis – 28:27. Tačiau sėkmingai ir kietai sužaista rungtynių pabaiga klaipėdiečiams leido džiaugtis čempionų titulais. Rungtynių pabaigoje neatlaikė „Lūšies“ lyderio Vaido Drevinsko nervai – jis buvo diskvalifikuotas.

Netrukus suskambo čempionų dainos ir pergalės šokiai.

Tai ne pirmas šį sezoną iškovotas svarbus „Žemaitijos dragūno“ titulas – šiemet antrus metus paeiliui jie tapo ir LRT Didžiosios taurės laimėtojais. Kauno „Lūšies“ rankininkai Lietuvos rankinio lygos (LRL) pirmanybėse pernai taip pat buvo antri.

Statistika:

„Žemaitijos dragūnas“ – „Lūšis“ 30:27 (15:14)

„Žemaitijos dragūnas“: Arūnas Šrederis – 8 įvarčiai, Remigijus Vaičikauskas – 5 (2 iš 7 m), Gražvydas Juška – 4, Karolis Stropus – 3, Gediminas Vaitkus – 3, Darius Jasinskas – 3, Tadas Stankevičius – 2.

„Lūšis“: Petras Očikas – 8 (1), Mindaugas Mažeika – 5, Lukas Kalasauskas – 5, Vaidas Drevinskas – 4 (1), Saulius Katkevičius – 2, Saulius Chatkevičius – 2, Egidijus Morkūnas – 2, Modestas Natys – 1.

2 min. iš aikštės po kartą buvo pašalinti du „Žemaitijos dragūno“ žaidėjai: Karolis Stropus, Gediminas Vaitkus, Remigijus Vaičikauskas ir Jonas Truchanovičius, „Lūšies“ gretose po kartą: Egidijus Morkūnas, Modestas Natys ir Mindaugas Mažeika, du kartus – Lukas Kalasauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius