-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 22

Žinomą dvikovinių sporto šakų asą Tadą Jonkų sportuoti „privertė“ filmas „Rokis“

Lietuvoje netyla diskusijos apie žaibiškai artėjantį bušido „Heros Series 2014” turnyrą „Siemens“ arenoje Vilniuje bei jo dalyvius. Vienas iš jų – pasaulio kikbokso čempionas ir „King of Kings World GP 2014” čempionas lietuvis Tadas Jonkus.
Kovotojas Tadas Jonkus
Kovotojas Tadas Jonkus

Tituluotą Lietuvos sportininką, kitus mūsų dvikovinių sporto šakų atstovus bei pasaulines žvaigždes ringe galima bus pamatyti jau lapkričio 15 d. Vilniaus „Siemens“ arenoje per „Bushido Heros Series 2014“ turnyrą, kuris vadinasi itin taikliai: „Viena naktis. Vienas ringas. Vienas čempionas“.

Po visą vakarą vyksiančių akistatų ringe liks tik vienas nugalėtojas, vienas geriausias iš geriausių, o tarp pretendentų į šį titulą yra ir T.Jonkus.

– Tadai, esate vienas geriausių ir žinomiausių kovos menų sportininkų Lietuvoje. Nuo kelerių metų sportuojate?

– Sportuoti pradėjau nuo pirmos klasės. Nuo to laiko spėjau išmėginti labai daug sporto šakų. Pirmoje klasėje lankiau futbolą, vėliau krepšinį, lengvąją atletiką. Tuomet ilgą laiką lankiau baseiną, net esu dalyvavęs miesto čempionate. Išbandžiau savo gabumus ir menuose – lankiau dailės užsiėmimus, mėginau piešti. Na o į kikboksą patraukiau tik būdamas trylikos metų.

– Kas paskatino parinkti dvikovinę sporto šaką?

– Kikboksu pradėjau užsiiminėti pamatęs garsųjį ir legenda tapusį filmą „Rokis”. Pažiūrėjau šį filmą išvakarėse, prieš išvykdamas į kaimą vasaros atostogų, ir jis man padarė tokį didelį įspūdį, kad kitą dieną, nuvykęs į kaimą, pats malkinėje „susikonstravau“ kriaušę, pasidariau skersinį prisitraukimams daryti ir, kaip filme, pradėjau pats vienas kasdien sportuoti. Grįžęs namo po atostogų tą pačią dieną susiradau kovos menų klubą ir į jį užsirašiau.

 Kikboksu pradėjau užsiiminėti pamatęs garsųjį ir legenda tapusį filmą „Rokis”. Pažiūrėjau šį filmą išvakarėse, prieš išvykdamas į kaimą vasaros atostogų, ir jis man padarė tokį didelį įspūdį, kad kitą dieną, nuvykęs į kaimą, pats malkinėje „susikonstravau“ kriaušę, pasidariau skersinį prisitraukimams daryti

– Kokiame sporto klube dabar sportuojate?

– Sportuoju klube „K-1 Akademija“ Klaipėdoje. Klubo įkūrėjas ir mano treneris – Vadimas Chromychas. Mūsų sporto klube „telpa“ net kelios dvikovinės sporto šakos. Apskritai mus, visus klubo bendraminčius, pavadinčiau tam tikro judėjimo dalyviais, kurie visuomet stengiasi propaguoti sveiką gyvenimo būdą: sportuojame baseine, bėgiojame krosus tiek paplūdimyje, tiek miškuose. Organizuojame cross fit’o varžybas, kuriose gali dalyvauti visi norintys. Vykstame į sporto stovyklas, žygius ir taip toliau.

– Ar turite motyvaciją, kuri padeda judėti į priekį?

– Tikriausiai gera fizinė ir dvasinė būsena. Džiaugiuosi, kad fizinis pasirengimas nėra tik svorių kilnojimas salėje – man tai tikrai patinkanti veikla. Kikboksas padeda tobulėti fiziškai ir psichologiškai. Kitą vertus, motyvacija yra ir tai, kad jau nemažai pasiekiau. Visos pergalės dar labiau verčia stengtis.

– Ką reiškia jums būti kovotoju? Ar rengiatės tai daryti visą gyvenimą?

– Turbūt nėra žmogaus, kuris gyvenime neieškotų arba nebūtų ieškojęs savo kelio, nemėgintų atrasti savęs ir atskleisti savo talentų. Manau, man labai pasisekė, nes aš tvirtai žinau, kad kovos menai yra vieta, kur aš ir turiu būti.

– Vis dėlto neatsakėte – ar rengiatės tai daryti visą gyvenimą?

– Jeigu atsakyčiau į šį klausimą „taip“ arba „ne“ – meluočiau. Dažnai negaliu žinoti, kas bus rytoj ar poryt, o ką jau kalbėt apie visą gyvenimą. Tai priklausys nuo daugelio veiksnių.

– Kokie jūsų ateities planai?

– Pagrindinis ateities planas – tai kasdien būti geresniam nei vakar, su kiekviena diena tobulėti, o kur tai nuves – nežinau ir nenoriu spėlioti. Nemėgstu nieko planuoti, džiaugiuosi, kad čia, kur esu šiandien – man gerai.

Pagrindinis ateities planas – tai kasdien būti geresniam nei vakar, su kiekviena diena tobulėti, o kur tai nuves – nežinau ir nenoriu spėlioti.

– Ar po kovos analizuojate filmuotą medžiagą?

– Visada. Pirmiausia, analizuoju, kokias klaidas padariau, tuomet sprendžiu, kur reikia padirbėti labiausiai, ką sustiprinti. Kitoje kovoje privalau būti dar stipresnis. 

– Ar prieš kovą analizuojate savo priešininką?

– Žinoma, tai darome kartu su treneriu Vadimu, o po to kartu parengiame taktiką, kaip reikia varžytis. Vieną priešininką reikia labiau pulti, spausti, su kitą – atvirkščiai: provokuoti, laukti ir pasinaudoti menkiausia jo klaida. Bet žinoma, kova yra kova ir ne visada iš anksto paruošta taktika tinka. Bet kokiu atveju, varžovo kovų analizė – galimybė lipti laipteliu aukščiau.

– Ar turite didžiausią svajonę sporte?

– Tapti čempionu visose stipriausiose pasaulio lygose.

VIDEO: Tadas Jonkus rengiasi turnyrui Vilniuje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius