Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 01 01

Žodis – ne žvirblis: Lietuvos sporto sparnuotos metų frazės

15min atrinko įdomiausius Lietuvos sporto pasaulio atstovų pasisakymus, nuskambėjusius 2017-aisiais.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
  • „Ar turi vaikų? Kai turėsi, suprasi, nes čia yra maksimumas, ką žmogus gali patirti. (...) Nieko negali būti didingesnio pasaulyje kaip vaiko gimimas. Patikėk manimi. Nei titulai, niekas“, – Šarūno Jasikevičiaus atsakymas žurnalistui apie Brazilijos krepšininką Augusto Limą, išvykusį į vaiko gimimą per Lietuvos krepšinio lygos pusfinalio seriją.
  • „Daugiau dviejų juodų, juodaodžių krepšininkų, komandoje negali būti. Atsitiko taip, kad treneris Tomas Pačėsas mėgsta žaisti su juodaodžiais žaidėjais, juos treniruoti, mokyti, auklėti. Ir viskas susiklostė taip, kad mūsų komandoje atsirado keturi juodi, juodaodžiai žaidėjai. Ir jie susibūrė į tokią, kaip čia pasakyti, gaują. Negalima. Maksimaliai komandoje gali būti tik du juodaodžiai žaidėjai. Per savo 20 metų darbo praktiką aš galiu tai pasakyti. Daugiau jų negali būti ir visos komandos – niekados neturėkit daugiau dviejų juodaodžių žaidėjų“, – buvusio „Lietuvos ryto“ prezidento Gedvydo Vainausko atsisveikinimas su klubu, kuriam jis vadovavo beveik du dešimtmečius.
  • „Jūs mėgstate vertinti mūsų mašinas. Pažiūrėsime, kaip šią įvertinsite. Jūsų teismui. „Audi“ man suteikė galimybę pasivažinėti pagal specialią sutartį“, – Jonas Valančiūnas apie senutę „Audi 80“, kuria atvažiavo į Lietuvos rinktinės stovyklą.
  • Bachūras su charakteriu. Nežinau, kas būtų, jeigu būtų tą tritaškį prametęs. Nežinau, ar skristų su mumis į Kauną“, – Šarūnas Jasikevičius apie Artūro Milaknio tritaškį, atnešusį „Žalgiriui“ pergalę prieš Stambulo „Fenerbahče“.
  • „Yra noras pasmaugti. Tie, kurie eina smaugti, tie nueina į viršų“, – Šarūnas Jasikevičius apie savo vyrų kovingumą pralaimėtose rungtynėse prieš Madrido „Real“.
  • „Dar „tėčiu“ nevadina. Bet aš žinau, kad mano mašina, kurią esu atsivežęs į Lietuvą 1996 m. iš Amerikos, yra senesnė nei kai kurie žaidėjai. Kol aš nepasižiūriu į veidrodį, tol jaučiuosi jaunas, bet kai jau reikia žiūrėti į veidrodį, tada atsimenu, kad man jau 45 metai“, – Ledo ritulininkas Darius Kasparaitis apie gerokai jaunesnius komandos draugus rinktinėje ir kreipimąsį „Jūs“.
  • „Aišku, aš sužinojau paskutinis. Kaip tame pasakyme, kad vyras paskutinis sužino, kad visas kaimas miega su jo žmona. Taip buvo ir man. Prieš pat rungtynes sužinojau, kad visą sezoną vyksta tokie dalykai“, – Rimas Kurtinaitis apie lėbavusius Vilniaus „Lietuvos ryto“ amerikiečius.
  • „Apdovanojimų ceremonijai neberadau savo kelnių, tai teko pasiskolinti iš trenerės S dydžio. Vos nuėjau iki pakylos, bet nuotraukose visai nieko“, – Europos čempionate bronzą iškovojęs plaukikas Danas Rapšys.
Danas Rapšys (dešinėje) su trenerės kelnėmis
Danas Rapšys (dešinėje) su trenerės kelnėmis
  • „Vakar buvo video peržiūra, pažiūrėjau, kaip „Žalgiris“ žaidžia galingai, Antanas, Paulius. Susuko vidurius ir paleido, negaliu treniruotis ir žaisti“, – Kšištofas Lavrinovičius apie tai, kodėl nežaidė prieš Kauno „Žalgirį“.
  • „Geriausia būtų neįleisti jo į stadioną“, – Edgaras Jankauskas apie planą, kaip ruošiasi stabdyti Anglijos rinktinės kapitoną Harry Kane'ą.

  • „Yra žaidėjų, kurie žaidžia gerai ekstremaliose situacijose ir šį kartą graikai tokių turėjo daugiau. Būdamas treneris mėgdavau sakyti, kad yra žaidėjai, kurie tinka žaisti valstiečių spartakiadoje, ir yra tokie, kurie gali žaisti olimpiadoje“, – Vladas Garastas apie Lietuvos krepšininkų pralaimėjimą Europos čempionato aštuntfinalyje graikams.
  • „Gali Rediką atvesti į teismą, bet Gudaičio į treniruotę – ne“, – Rimas Kurtinaitis apie Artūrą Gudaitį, kuris po Europos čempionato nepanoro sugrįžti į „Lietuvos ryto“ marškinėlius ir galiausiai išvyko į Milaną.
  • „Pakakę, nes būtume žaidę dvylika prieš dešimt“, – Edgaro Jankausko atsakymas į klausimą, ar Lietuvai būtų iškovojusi pergalę prieš slovakus, jei savo gretose turėtų Mareką Hamšiką.
  • „Ateis tas laikas, jie pamatys tą Lietuvą, kad ne rožėm klotas kelias, kad reikia įrodinėti treniruotėse. Manau, jei tėvukas bus, tai kartu treniruotes vesim“, – Virginijus Šeškus apie brolių Ballų ir tėtušio LaVaro atvykimą į Prienus.
A.Pliadžio nuotr./Virginijaus Šeškus
A.Pliadžio nuotr./Virginijaus Šeškus
  • „Žinote, ko labiausiai nemėgstu – kai kažkas paleidžia pletkus, o jūs manęs rimtai klausiate ir prašote, kad atsakyčiau. Nežaiskime tų žaidimų – jei norite su manimi pakalbėti, užduokite normalius klausimus. Nesigilinkime į kažkokius pletkus, kur viena bobutė kažką pasakė ir norite išvystyti temą“, – Jonas Kazlauskas apie Donato Motiejūno neatvykimą į Lietuvos rinktinę žaisti 2019 metų pasaulio čempionato atrankos rungtynių.
  • „Panevėžys šį sezoną yra LKL princesė. Jie bando kelti LKL, todėl tempia „Lietkabelį“. Jei jie mano, kad „Žalgirio“ treneris nemato to – jie labai klysta“, – Šarūnas Jasikevičius apie panevėžiečių žygį į LKL finalą ir teisėjavimą jame.
  • „Dilys tai ėjo ir praėjo, degė ir sudegė, to rimtai aš net nevertinu“, – apie draugystę su buvusiu krepšininku Vilmantu Diliu ir audringą išsiskyrimą kalbėjo dainininkė Natalija Bunkė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius