-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 13

Žolės riedulio čempionatuose – Šiaulių klubų triumfas

Pasibaigusius 2017 metų Lietuvos uždarųjų patalpų žolės riedulio vyrų ir moterų čempionatus laimėjo Šiaulių klubai. Jei moterų „Gintros-Strektės-Universiteto“ pergalė yra daugiau nei įprastas dalykas žolės riedulio pasaulyje, tai vyrų turnyre „Klevas-Šiauliai“ triumfavo pirmą kartą.
Žolės riedulys
Žolės riedulys / Alfredo Pliadžio nuotr.
Temos: 1 Žolės riedulys

Vyrų turnyro atomazga buvo tiesiog neįtikėtina, nes prizines vietas lėmė įmušti ir praleisti įvarčiai, o čempionai antrąją vietą užmusią komandą pranoko vos vienu įvarčiu.

Iš pirmosios vietos – į trečiąją

Paskutinę čempionato dieną visi koziriai buvo Vilniaus „Žuvėdros-Tauro“ rankose – sostinės komanda turnyro lentelėje lenkė šiauliečius 2 taškais, o trečioje vietoje žengusį Širvintų „Baltic Champs-Ježvitą“ – penkiais.

Vis dėlto „Žuvėdra-Tauras“ per dvejas rungtynes pelnė tik tašką – sužaidė lygiosiomis 2:2 (0:1) su Širvintų SM ir 2:4 (0:1) pralaimėjo jau minėtam „Baltic Champs-Ježvitui“.

Tuo metu „Klevas-Šiauliai“ nugalėjo Vilniaus „Ardą-Rudaminą“ 5:1 (2:0), bet paskutinį čempionato mačą su „Baltic Champs-Ježvitu“ pralaimėjo 1:4 (0:3).

Tai reiškė, kad visos trys pirmosios komandos čempionatą užbaigė surinkusios po 16 taškų, o galutines vietas lems įmušti ir praleisti įvarčiai. Šie rodikliai ir buvo palankiausi šiauliečiams, kurie per 8 rungtynes pelnė 11 įvarčių daugiau nei praleido.

Antrąją vietą užėmė širvintiškiai, kurių įvarčių santykis buvo +10, o trečiąja turėjo tenkintis vilniečiai (+5).

Ketvirtąją vietą čempionate užėmė Širvintų SM (6 taškai), nors per paskutiniąsias rungtynes ir pralaimėjo 4:5 (1:1) „Ardui-Rudaminai“ (3).

Lietuvos čempionato geriausiu žaidėju buvo išrinktas „Žuvėdros-Tauro“ narys Edvinas Stankevičius, rezultatyviausių žaidėjų įskaitoje pasidalinęs pirmąją vietą su šiauliečiu Roku Galkumi (po 15 įvarčių). Geriausio vartininko prizas buvo įteiktas Tomui Mazurai iš „Baltic Champs-Ježvito“.

Lemiamoje dvikovoje – snaiperių mūšis

Moterų čempionate tokios intrigos nebuvo, tačiau daugkartinės Lietuvos čempionės – „Gintros-Strektės-Universiteto“ riedulininkės, per paskutiniąsias rungtynes su Vilniaus „Žuvėdra–Tauru-Archyvų sistemomis“ taip pat turėjo pavargti, kad turnyrą užbaigtų surinkusios maksimaliai įmanomus 24 taškus.

Per lemiamas čempionato rungtynes šiaulietės nugalėjo vilnietes tik 7:6 (4:2). Tiesa, iniciatyva nuolat priklausė čempionėms, vilnietėms daugiausiai buvo pavykę dukart išlyginti rezultatą: 1:1 – 7 min. ir 4:4 – 26 min.

Antrojo kėlinio viduryje „Gintra-Strektė-Universitetas“ įgijo lemiamą 3 įvarčių pranašumą – 7:4 (32 min.) – ir tik prieš pat rungtynių pabaigą vėl leido varžovėms sumažinti atsilikimą iki minimumo.

Čempionato lyderių dvikova tapo ir dviejų riedulininkių – šiaulietės Jūratės Juodytės ir vilnietės Kotrynos Kartanovič – asmeniniu mūšiu. J. Juodytė per šias rungtynes pasižymėjo 5 kartus (kartą – po mažojo kampinio), o K. Kartanovič – net 6 (5 – po mažųjų kampinių)!

Per kitas baigiamojo turo rungtynes „Gintra-Strektė-Universitetas“ sutriuškino Širvintų SM auklėtinis 14:0 (6:0), o sidabro medaliais pasipuošusios „Žuvėdros–Tauro-Archyvų sistemų“ (18 taškų) merginos palaužė Kelmės „Aušrą“ 4:3 (4:2).

Trečiąją vietą Lietuvos čempionate užėmė jaunosios Šiaulių „Klevas–Sporto gimnazijos“ (7) riedulininkės, paskutiniąją čempionato dieną kiek netikėtai 1:4 (1:3) pralaimėjusios Širvintų SM komandai, tačiau lemtingoje dvikovoje tą pačią „Aušrą“ nugalėjusios 4:2 (1:1). Pastarųjų rungtynių antrojo kėlinio viduryje rezultatas dar buvo lygos 2:2, tačiau šiaulietės pelnė du bronzos medalių likimą nulėmusius įvarčius 36 ir 38 min.

Rezultatyviausia Lietuvos čempionato žaidėja tapo J.Juodytė, per 8 rungtynes sugebėjusi pelnyti net 33 įvarčius! Tuo metu geriausia viso čempionato žaidėja buvo išrinkta kita „Gintros-Strektės-Universiteto“ žaidėja – Erlanda Nomeikaitė. Geriausios vartininkės prizas įteiktas Karinai Ustinovičiūtei iš „Žuvėdros–Tauro-Archyvų sistemų“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius