-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 12 30

Žydrūnas Savickas: „2014-ieji dar nėra mano karjeros zenitas. Todėl kovosiu toliau“

„Labai geri metai buvo. Visomis prasmėmis. Ypač sporte. Laimėjau visas svarbiausias varžybas, susigrąžinau visus titulus, kuriuos buvau pralaimėjęs 2013-aisias. Pagerinau ne vieną rekordą. Laimėjau septynias varžybas iš septynių – manau, kad tai yra visai gražus rezultatas, toks būna ne kasmet“, – apie besibaigiančius metus kalbėjo galiūnas Žydrūnas Savickas.
Žydrūnas Savickas
Žydrūnas Savickas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

39-erių metų sportininkas šiemet vėl tapo Stipriausio pasaulio žmogaus ir „Arnold Strongman Classic“ varžybų nugalėtoju. Tai buvo pirmąjį 2014-ųjų pusmetį. Vėliau apie įspūdingus Ž. Savicko pasiekimus nebuvo girdėti.

„Pernai pasaulio čempionatas buvo perkeltas iš rugsėjo mėnesio į balandžio. Vieniems tai yra gerai, kitiems – blogai. Man tai yra labai gerai. Nes Arnoldo Schwarzeneggerio varžybos vyksta kovą ir abiems šiems turnyrams – vienas pasiruošimas, labai jau šauniai išeina“, – kalbėjo stipriausias pasaulio žmogus.

39-erių metų sportininkas šiemet vėl tapo Stipriausio pasaulio žmogaus ir „Arnold Strongman Classic“ varžybų nugalėtoju. Tai buvo pirmąjį 2014-ųjų pusmetį. Vėliau apie įspūdingus Ž. Savicko pasiekimus nebuvo girdėti.

Todėl intensyviai  Ž. Savickas sportavo tik pirmąją metų pusę. „Pavyko ir pailsėti, nes visos svarbiausios varžybos buvo kovo-balandžio mėnesiais. Likusį laiką ilsėjausi ir ruošiausi jau kitam sezonui“, – sakė įžymiausias Lietuvos galiūnas.

Tiesa, Ž. Savicko poilsis nereiškė, kad jam teko dykinėti, nesirūpinant savo fiziniu pajėgumu. Laiko treniruotėse galiūnas praleido ne ką mažiau nei praleisdavo tada, kai važybių tvarkaraštis jam nebuvo toks parankus.

„Poilsis man reiškia, kad sportuojama laiko atžvilgiu praktiškai tiek pat, tik lengvesniais krūviais, svoriais“, – aiškino galiūnų sporto veteranas.

Vis dėlto varžybų tvarkaraštis stipriausiajam pasaulio žmogui leido ir šiek tiek atitrūkti nuo treniruočių režimo.

„Buvo puiku, visą vasarą buvau laisvas. Na, išskyrus tą laiką Italijoje, kai visą mėnesį gerinau Guinnesso rekordus. Daug keliavome. Su žmona apkeliavome Europą, per liepą aplankėme 11 šalių“, – paskojo Ž. Savickas.

Jau kelis metus vis kalbama, ar vienas garsiausių Lietuvos sportininkų nežada baigti karjeros. Bet Ž. Savickas kaskart nudžiugina savo gerbėjus vis nutardamas dar metus paskirti intensyviam sportui. Galiūnas nežada pasitraukti iš jo ir dabar – vėl pasiekęs didžiausias aukštumas. Kadangi jis mano, kad 2014-ieji nėra jo karjeros zenitas. Jis jaučia, kad, nepaisant amžiaus, vis stiprėja ir jo rezultatai – gerėja.

„Apie karjeros baigimą pagalvoju visada. Ir visada nusprendžiu dar metus sudalyvauti didžiajame sporte.  Aš visada planuoju vienam sezonui. Tai, aišku, nėra lengva, nes varžovai yra stiprūs ir visi nori laimėti. 

„Apie karjeros baigimą pagalvoju visada. Ir visada nusprendžiu dar metus sudalyvauti didžiajame sporte.  Aš visada planuoju vienam sezonui. Tai, aišku, nėra lengva, nes varžovai yra stiprūs ir visi nori laimėti. Bet aš tame sporte esu dėl to, kad kasmet vis gerinu savo geriausius rezultatus. Todėl nesu pasiekęs piko ar zenito. Ir būtų gaila išeiti, nepasiekus jo. Tas mane sporte ir laiko“, – aiškino stipriausias 2014-ųjų pasaulio žmogus.

Naujuosius Ž. Savickas sutiks namie su šeima. Iš ateinančių metų galiūnas pirmiausia tikisi gerų sporto rezultatų.

„Viliuosi, kad jie bus tokie patys geri, kaip 2014-ieji. O jei  bus dar šiek tiek geresni – bus dar geriau. Norėčiau dar vieno gero sportinio sezono ir po jo vėl turėti gerą poilsį. Juolab, kad 2015-aisiais, kaip ir 2014-aisiais svarbiausios varžybos vėl vyks kovą-balandį ir vėl vasarą bus galima pailsėti, kažkur pakeliauti“, – savo vilčių neslėpė galūnų pasaulio čempionas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius