-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2012 10 07

Žydrūnas Savickas: „Dar kartą įrodėme, kad lietuviai yra stipriausi pasaulyje“

Čempionų lygos pusfinalio varžybas Vilniuje sekmadienį laimėjęs Žydrūnas Savickas teigė, kad jo jau nebestebina, kuomet svarbiausiose galiūnų turnyruose lietuviai užima daugiausia prizinių vietų.
Varžybų akimirka
Žydrūnas Savickas / BFL nuotr.

„Po pasaulio čempionato, kuriame laimėjome pirmas dvi vietas, šių varžybų garbės pakyla manęs jau nebenustebino. Manau, kad lietuviai yra stipriausi pasaulyje – tokie buvo ir bus“, – pergale džiaugėsi Ž.Savickas.

- Vytautas Lalas iš jūsų atėmė pasaulio rekordą, ar negaila? - po varžybų 15min.lt pakalusė Ž.Savicko.

- Turiu daug rekordų, tad tikrai negaila, jog vieną iš jų atėmė lietuvis. Jei kitos šalies atletui tai būtų pasisekę, gal būtų gaila. Esu pasiekęs apie 60 rekordų, o galiojančių turiu apie 20.

- Varžovus aplenkėte gana žymia persvara. Ar varžybos buvo sunkios?

- Tai buvo sunkiausios varžybos mano gyvenime – tris dienas po kelionės iš JAV beveik nemiegojau, nes veikė aklimatizacija ir įtampa prieš varžybas namuose. Kiekviena rungtis atėmė tiek jėgų, kiek visos varžybos – vis lauki, kada pagaliau baigsis. Džiaugiuosi, kad baigėsi puikiai. Varžovai buvo rimti ir galingi, tad atsipalaiduoti negalėjau.

- Ar nenustebino puikus kitų Lietuvos galiūnų pasirodymas?

- Visi dalyviai po Ppasaulio čempionato yra pavargę ir buvo aišku, kad V.Blekaitis ir S.Brusokas bus „šviežiausi“ ir pagrindiniai varžovai. Taip ir atsitiko, jie buvo geros formos ir puikiai pasirodė.

- Užsitikrinote Čempionų lygos nugalėtojo titulą. Dalyvausite finalinėse varžybose? 

- Taip, Čempionų lygos finale galiu nebedalyvauti, nes taškų turiu į valias, bet važiuoti  atsiimti prizą.

- Kuo išskirtinės šios varžybos?

- Jos vyksta visus metus, kas yra labai sunku, nes reikia demonstruoti puikią formą ilgą laiką – neužtenka vienos dienos. Tai buvo šešioliktos varžybos šiemet, o kai tau yra 37-eri metai – nelengva.

Andriaus Ufarto/BFL nuotr./Varžybų akimirka
Andriaus Ufarto/BFL nuotr./Vidas Blekaitis

Galiūnas Vidas Belkaitis: „Kova buvo labai sunki – teko varžytis iki paskutinės rungties. Pabaigoje kiek išsigandau, kadangi dar varžybų viduryje patyriau nedidelę traumą – pasitempiau bicepso raumenį – tad bijojau akmenų rungties. Negalėjau labai persistengti, tačiau užteko sukrauti visus akmenis, nes turėjau nemažą pranašumą prieš kitus.

Prieš pasaulio čempionatą buvau patyręs gana sunkią traumą – plyšo krūtinės raumuo. Dėl šios priežasties du mėnesius niekur nedalyvavau, išsigydžiau ir puikiai pasiruošiau šioms varžyboms. Pasaulio čempionate nedalyvavau ir dėl kvotos. Lietuva yra maža valstybė, tad jei pasaulio čempionate visa pakyla būtų lietuviška – turnyras būtų komerciškai nesėkmingas“, – su šypsena kalbėjo V.Blekaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius