Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 21

Žydrūnas Savickas pagerino pasaulio rekordą ir laimėjo septintąjį čempionų lygos etapą

Lietuvos stipruolis Žydrūnas Savickas pasaulio galiūnų Čempionų lygoje ir toliau skina pergales. Sekmadienį vykusiame Čempionų lygos septintajame etape lietuvis, po šešių rungčių iškovojęs 64 taškus užėmė pirmą vietą ir bendroje įskaitoje su 150 taškų užima lyderio poziciją.
Žydrūnas Savickas
Žydrūnas Savickas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Lenkijoje Tšebnicos mieste vykusioje varžybose tiek pat taškų surinko ir rusas Michailas Kokliajevas, kuris su Ž.Savicku pasidalino pirmą vietą.

Netoli Vroclavo vykęs Čempionų lygos turnyras labai sėkmingai susiklostė Ž.Savickui. Stipruolis laikydamas 25 kilogramų svarsčius, pasiekė pasaulio rekordą. Lietuvis svorį ištiestomis rankomis išlaikė 1 min 19:43 sek. Galiūnas buvo nepralenkiamas ir aštuonių statinių per penkių metrų aukščio metime, kur iškovojo pirmą vietą. 

Lietuvio oponentas M.Kokliajevas triumfavo sujungtoje svarmens ir rąsto kėlimo rungtyje. Jis 160 kg ir 180 sveriančius rąstus ir 95 kg svarmenį keturiskart iškėlė per 26,99 sekundes Ž.Savickas įveikęs rungtį per 27,03 sek. liko antras.

Rusas greitesnis buvo ir sujungtoje 420 kg padangos vertimo bei 160 kg lagaminų nešimo rungtyje. M.Kokliajevas finišą pasiekė per 36,43 sek., Ž.Savickas – per 38,81 sek.

Keturių šimtų dvidešimties kilogramų naščių nešimą lietuvis vėl neaplenkė ruso. Ž.Savickas taip pat nusileido ir akmenų ant pakylos kėlime. M.Kokliajevas penkis nuo 120 iki 170 kg sveriančius riedulius sukėlė per 20,26 sek., Ž.Savickas – per 21,04 sek.

Po paskutinės rungties paaiškėjo, kad tiek M.Kokliajevas, tiek Ž.Savickas yra surinkę vienodai taškų ir abu tapo 2012 metų galiūnų Čempionų lygos septintojo etapo nugalėtojais.

„Man taip buvo atsitikę 2010 metais Limerike. Tuomet pirmą vietą teko dalintis su anglu Terry Hollandsu. Neįprasta situacija“, – sako Ž.Savickas. 

Kalbėdamas apie pasirodymą Lenkijoje, Ž.Savickas pabrėžė, kad yra patenkintas rezultatu. Anot stipruolio, jam buvo svarbu prieš lemiamus Čempionų lygos etapus sustiprinti lyderio poziciją prieš antroje vietoje esantį serbą Erviną Katoną.

„M.Kokliajevas, matyt, turėjo geriausią sezono startą. Džiaugiuosi, kad varžybose Lenkijoje buvo jo laimingą dieną. Džiugu su varžovais dalintis pirmomis vietomis“, – teigia stipriausias pasaulio žmogus. 

Kitas Čempionų lygos etapas vyks rugpjūčio 25- ą dieną Rusijoje, tačiau Ž.Savickas nedalyvaus šiame etape. Lietuvai Čempionų lygos turnyre atstovaus Marius Lalas. 

2012 metų Čempionų lygos turnyre Ž.Savickas yra laimėjęs pirmąjį, antrąjį, ketvirtąjį, penktąjį, šeštąjį bei septintąjį etapus. Lietuvis į Čempionų lygą grįš rugsėjo 1-ą dieną, kai varžybos vyks Gibraltare. 

Ž.Savickas rugsėjo mėnesį taip pat grumsis Jungtinėse Amerikos Valstijose Las Vegaso mieste vyksiančiame pasaulio galiūnų (WSM) čempionate. Ž.Savickas pasaulio galiūnų čempionų titulą yra iškovojęs du kartus, 2009 ir 2010 metais. 

Vienas Galiūnų čempionų lygos etapų vyks ir Lietuvoje. Spalio 6-7 dienomis Vilniuje bus surengtas turnyro pusfinalis, kuriame dalyvaus stipriausi planetos atletai. 

Galiūnų Čempionų lygos septintojo etapo rezultatai

Vieta    Galiūnas    Taškai
1.     Žydrūnas Savickas    (Lietuva)     64
1.     Michailas Kokliajevas    (Rusija)     64
3.     Krzystof Radzikowski    (Lenkija)     55
4.     Mateusz Baron    (Lenkija)     53
5.     Sebastian Kurek     (Lenkija)    51
6.     Dainis Zageris     (Latvija)    41
 
Bendra galiūnų Čempionų lygos lentelė

Vieta    Galiūnas    Taškai
1.    Žydrūnas Savickas    (Lietuva)     150
2.    Ervinas Katona    (Serbija)    92
3.    Laurence Shalei    (Anglija)     66
4.    Terry Holland    (Anglija)    58
5.    Michailas Kokliajevas    (Rusija)    43

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius