-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 07 /14:07

Žydrūnas Savickas – pasaulio rąsto kėlimo čempionas

Sekmadienį Vilniuje vykstančiame tarptautiniame sporto festivalyje įvyko rąsto kėlimo pasaulio čempionatas, kurio nugalėtoju tapo prieš savaitę pasaulio galiūnų čempionate triumfavęs Žydrūnas Savickas.
Žydrūnas Savickas
Žydrūnas Savickas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 1 Vidas Blekaitis

Nors pasaulio pirmenybėse lietuvis buvo iškėlęs 220 kg ir tapo pasaulio rekordininku, tačiau sekmadienį pergalei užteko 210 kg.

Trečią vietą iškovojo kitas lietuvis, pasaulio vicečempionas Vytautas Lalas. Antrasis liko Lenkijos galiūnas Krzysztofas Radzikowskis.

Pirmasis bandymas pasaulio čempionui nepavyko – 195 kg svoris pasirodė per sunkus. Tačiau antruoju bandymu Ž.Savickas iškėlė 200, o trečiuoju – 210 kg. Lenkas K.Radzikowskis, prieš tai įveikęs 207,5 kg, 210 kg įveikti nesugebėjo, o V.Lalui bronzos medalį garantavo 200 kg.

Tiek pat iškėlė ir V.Blekaitis bei rusas Michailas Kokliajevas, tačiau po sportininkų svėrimo paaiškėjo, kad trečia vieta atiteko V.Lalui.

`arūno Mažeikos/BFL nuotr./Pasaulio rąsto kėlimo čempionatas
Šarūno Mažeikos/BFL nuotr./Pasaulio rąsto kėlimo čempionatas

Jau nugalėjęs varžybose Ž.Savickas bandė šturmuoti ir savo paties pasaulio rekordą. Nors 221 kg svorį galiūnui pavyko užsidėti ant krūtinės, tačiau iškelti virš galvos ir užfiksuoti pritrūko jėgų.

Be Ž.Savicko ir V.Lalo varžybose rungėsi ir Vidas Blekaitis.

- Ar nugalėtojų pakyla atrodė taip, kaip tikėjotės prieš varžybas? – 15min.lt paklausė Ž.Savicko.

- Praktiškai taip. Numačiau, kad dėl pirmos vietos varžysiuosi su Krystofu, taip pat numačiau, kad kova dėl trečios vietos bus labai įtempta ir nugalėtoją išaiškins sportininkų svoris. Ir Vidas, ir Vytautas, ir rusas Michailas Kokliajevas yra labai panašaus lygio. Krzysztofas yra už juos stipresnis – tai artimiausias mano varžovas.

Abu esame pavargę po pasaulio čempionato, tad rezultatai yra kiek mažesni. Pastarąsias tris naktis Lietuvoje miegame po dvi-tris valandas, nes vis dar esame aklimatizacijos procese.

- Kas atsitiko pirmo bandymo metu, bandėte įnešti į varžybas intrigos?

- Kai yra tik trys bandymai – vietos intrigai nėra. Jei būčiau neiškėlęs ir antrą kartą, būtų tapę žymiai sunkiau psichologiškai. Taip galima ir trečią kartą neiškelti.

Kadangi kėliau paskutinis, po apšilimo buvo truputį per ilga pauzė, kiek atšalo raumenys. Kėliau iškart 195 kg, kad išsiverščiau į priekį, tačiau nepavyko.

- Ko pritrūko iki pasaulio rekordo?

- Aš esu pasiruošęs šiam svoriui, tačiau tam sutrukdė prieš tai buvusios varžybos ir nuovargis. Manau, kad kada nors rekordą dar pagerinsiu, žinoma, gal ne šiemet, tačiau pagerinsiu.

Sekmadienio vakarą Ž.Savickas ir kiti Lietuvos atletai varžysis galiūnų Čempionų lygos antrosios dienos varžybose. Po šeštadienį vykusių dviejų rungčių pirmoje vietoje kol kas yra Ž.Savickas ir V.Blekaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius