Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 08 11 /12:59

Žymus 69-erių Lietuvos treneris kaltinamas seksualiniu priekabiavimu: naujas liudijimas

Puikiai Lietuvos tinklinio pasaulyje žinomas treneris Jonas Adomaitis sulaukė kaltinimų seksualiniu priekabiavimu. 69-erių specialistą nederamu elgesiu apkaltino keturios tv3.lt portalo sporto žurnalisto Mažvydo Laurinaičio kalbintos merginos studentės.
Jonas Adomaitis
Jonas Adomaitis / LTF nuotr.

J.Adomaitis vadovauja Lietuvos jaunių (U-18) vaikinų rinktinei, tačiau trenerį pastarosiomis dienomis seka ne pačios maloniausios istorijos.

Specialistas neseniai dirbo keliuose didžiuosiuose Lietuvos universitetuose – Vilniaus Gedimino technikos (VGTU) ir Mykolo Romerio (MRU), o šį sezoną pabaigė Vilniaus kolegijoje.

J.Adomaitis pradėjo darbuotis su MRU studentėmis, bet čia užtruko vos kelis mėnesius. Merginos universiteto vadovybei įteikė skundą, rašytą šių metų sausio 14 d., po kurio J.Adomaitis ir neteko darbo.

„Kelios komandos narės treniruočių metu patyrė seksualinį priekabiavimą. Taip pat buvo rašomos ne profesinio pobūdžio žinutės. Dėl šios priežasties merginos vengia ir nelanko treniruočių, nes tai paveikia jų emocinę būklę. Taip pat norime, kad mums būtų suteikta galimybė treniruotis Mykolo Romerio universiteto salėje ir tikimės, jog atsižvelgus į esamą situaciją mums bus suteiktos galimybės turėti naują trenerį“, – tv3.lt cituoja gautą raštą.

Lietuvos tinklinio federacijos prezidentas Darius Čerka yra buvęs J.Adomaičio auklėtinis ir teigė, kad apie studenčių skundus ir priekabiavimą nėrą girdėjęs.

Tuo metu pats J.Adomaitis tvirtino, kad tai yra tendencingas puolimas.

„Visur dirbu vienodai. Man yra svarbiausia, kad komanda žaistų gerai. Visą laiką, kiek dirbau, visada rezultatai buvo geri. Tiek metų darbo įdedi, bet puola tave. Tuo momentu buvo lengviausia mane padaryti kaltu. Me too. Ir turiu įrodyti, kad aš švarus“, – tv3.lt cituoja trenerį.

Praeityje J.Adomaitis buvo vienas geriausių šalies tinklininkų, keturis kartus tapo Lietuvos čempionu, yra laimėjęs Estijos ir Ukrainos pirmenybes. Pradėjęs trenerio karjerą, dirbo tiek su vyrais, tiek moterimis, 1994-aisiais treniravo Lietuvos vyrų tinklinio rinktinę, o vėliau sėkmingai vadovavo studentų komandoms.

PAPILDYTA: Naujas liudijimas

Po publikacijos pasirodymo į 15min kreipėsi viena buvusi J.Adomaičio auklėtinė, kurią specialistas MRU komandoje treniravo prieš daugiau nei 10 metų.

„Keista, kad šis žmogus vis dar treniruoja merginas. 2006 ar 2007 metais MRU pasikvietė jį treniruoti naujai surinktą stiprių merginų komandą. Iki tol universitete normalios komandos nebuvo, buvom tik kelios merginos, pažaidžiančios tinklinį savo malonumui. MRU sporto katedra surinko studijuoti stiprių merginų komandą ir pakvietė Adomaitį treniruoti. Nepamenu, kiek tiksliai jis mus treniravo – viena ar du sezonus, bet labai greitai pasirodė jo nederamas elgesys: kalbėdamas su merginomis visada glostydavo nugarą, visos vengėme artintis prie jo, likti dviese buvo didžiausias nemalonumas“, – pasakojo anonime norėjusi likti (pavardė ir vardas redakcijai žinoma – red. past.) J.Adomaičio auklėtinė.

Moters teigimu, 2007 metais į studentų SELL tinklinio žaidynes Kaune buvo pakviesta ir MRU komanda.

„Tuomet jis vieną iš mūsų merginų nusivežė į butą ir užrakino duris. Mūsų žiniomis, bute nieko blogo neįvyko, bet merginai buvo labai nemalonu, ji labai išsigando. Po šio įvyko kreipėmės į sporto katedrą ir paprašėme pakeisti trenerį“, – 15min pasakojo buvusi tinklininkė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius