Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

7 „Shodan“ karatistai kausis Europos čempionate

Net 7 Karate kiokušin mokyklos „Shodan“ nariai iškovojo teisę dalyvauti Europos jaunimo čempionate.
Klaipėdos karatistai iškovojo teisę atstovauti Europos kyokushin čempionate.
Klaipėdos karatistai iškovojo teisę atstovauti Europos kiokušin čempionate. / „Shodan“ nuotr.

Savaitgalyje Kuršėnuose S.Anglickio pagrindinės mokyklos sporto salėje vyko Lietuvos kiokušin karatė jaunimo čempionatas. Čempionate sportininkai varžėsi ne tik dėl prizų, bet ir dėl kelialapių į Europos kiokušin karatė jaunimo (studentų)  čempionatą, kuris vyks gruodžio 2–3 dienomis Vroclave (Lenkija).

Šiose varžybose karate kiokušin mokyklai „Shodan“ atstovavo 8 sportininkai, ir net 7 iš jų pademonstravę aukštą meistriškumą bei efektyvią kovos techniką tapo prizininkais, užsitikrindami teisę atstovauti ne tik miestui, bet ir šaliai Europos karatė kiokušin čempionate Lenkijoje.

Čempionu svorio kategorijoje per 85 kg tapo Klaipėdos universiteto studentas Egidijus Stanaitis, po atkaklių bei įnirtingų kovų įveikęs visus savo varžovus. Kitas šio universiteto studentas Tomas Struopus iškovojo bronzos medalį svorio kategorijoje iki 85 kg.

Sidabro medalius iškovojo Tautvydas Šniaukas svorio kategorijoje iki 70 kg (Klaipėdos valstybinė kolegija), Rosita Magelinskaitė svorio kategorija iki 65 kg (LCC universitetas), bei Naglis Piatkovskis svorio kategorija iki 65 kg (Kauno technologijos universitetas). Taip pat bronzos medaliais pasipuošė Raminta Pitrėnaitė svorio kategorija iki 60 kg ir Joana Tydikaitė svorio kategorija iki 55 kg.

Taipogi Naglis Piatkovskis buvo apdovanotas specialia organizatorių taure už pademonstruotą kovos dvasią ir ryžtą nugalėti. Naglis labai sunkioje pusfinalio kovoje nugalėjo labai patyrusį ir daugkartinį Lietuvos čempionatų prizininką varžovą iš Kuršėnų.

Sportininkus varžyboms sėkmingai paruošęs karatė kiokušin mokyklos „Shodan“ mokytojas, Europos čempionas, Lukas Kubilius džiaugiasi itin puikiais rezultatais bei iškovotomis vietomis nacionalinėje rinktinėje. Šie sportininkai yra pavyzdys visai augančiai jaunajai kartai – nuo pat vaikystės ( kai kurie nuo 6–7m.) pradėję lankyti karatė treniruotes, nuosekliai bei ryžtingai sportuodami jie ne tik per keletą metų pasiekė aukščiausių sportinių rezultatų, bet ir sėkmingai mokėsi mokykloje, o dabar pradėjo studijuoti bei siekti naujų aukštumų moksle. Nuoseklus ir ryžtingas tobulėjimo siekimas net tik sporte, bet ir moksle, turi būti ta varomoji galia, kuri veda vaikus ir jaunimą į priekį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius