-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Boksininkui Ričardui Kuncaičiui nepavyko įveikti Europos čempiono iš Armėnijos

Penktadienį Turkijoje prasidėjo 39-asis Europos bokso čempionatas, kuriame tarp pustrečio šimto atletų iš 39-ių šalių yra ir šeši Lietuvos boksininkai.
Ričardas Kuncaitis (kairėje)
Ričardas Kuncaitis (kairėje) / Alfredo Pliadžio nuotr.

Nesėkme Senojo žemyno pirmenybes pradėjo vyrų varžybose tik šiemet debiutuojantis septyniolikmetis marijampolietis Ričardas Kuncaitis. Praėjusių metų pirmųjų jaunimo olimpinių žaidynių čempionas penktadienį pirmoje svorio kategorijos iki 64 kg kovoje 7:11 (1:3, 3:3, 3:5) nusileido čempiono titulą ginančiam Pekino olimpinių žaidynių bronzos medalininkui armėnui Hračikui Džavachianui.

„Šaunuolis, Ričardas, kovojo iki galo, tačiau patirtis nugalėjo, – R. Kuncaičio debiutą trumpai įvertino Lietuvos bokso federacijos prezidentas Rimantas Rutkauskas. – Deja, burtai šįsyk mums buvo labai nepalankūs. Su Europos ir pasaulio čempionais jau pirmose kovose teks boksuotis dar trims Lietuvos boksininkams – sekmadienį Aurimas Naudžius (60 kg) kovos su 2009 metų pasaulio čempionu italu Domenico Valentino, o Eugenijaus Tutkaus (91 kg) laukia kova su 2006 metų Europos čempionu ukrainiečiu Denisu Pojacyka ir pirmadienį Vladimiras Milevskis (75 kg) surems pirštines su 2006 metų Europos vicečempionu Rahibu Bailarovu iš Azerbaidžano, – nelinksmai tituluotus lietuvių varžovus vardijo LBF prezidentas. – Vis tik tikiu, kad bent vienam iš jų pavyks įveikti priešininką ir parvežti į Lietuvą medalį“.

Šeštadienį į ringą kops dar du Lietuvos boksininkai – jonavietis Vaidas Zubrikovas (56 kg) boksuosis su Danijos atstovu Dennisu Villy'u Geylanu, kuris prieš porą savaičių šventė pergalę Algirdo Šociko turnyre Kaune, o vilnietis Tadas Tamašauskas išmėgins jėgas su Lenkijos čempionu Wlodzimierzu Leteriu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius