Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bokso federacijos atsakas besiskundžiančiai boksininkei Vaidai Valskytei: „Nesame tokie turtingi“

Penktadienį Pietų Korėjoje prasidėsiančiame pasaulio bokso čempionate dalyvaus dvi Lietuvos sportininkės – Ana Starovoitova ir Vaida Valskytė. Pirmoji į čempionatą išvyko gavusi viską apmokantį kelialapį, antroji lėšų ieškojo iš privačių rėmėjų. V.Valskytė skundžiasi Lietuvos bokso federacijos abejingumu ir abejotinais sprendimais, o federacija atkerta, kad pinigų nėra tiek daug, todėl į čempionatą vyksta labiausiai to nusipelniusi sportininkė.
Vaida Valskytė
Vaida Valskytė / Andriaus Burbos nuotr.

Lietuvos žiniasklaidoje nuskambėjo 32-ejų metų boksininkės Vaidos Valskytės istorija. Moteris surengė specialią akciją kartu su labdaros ir paramos fondu „Talentų DNR“, kad surinktų 15 tūkst. litų – tokia suma yra reikalinga, kad sportininkė išvyktų į pasaulio čempionatą.

„Nepaisydama sporto funkcionierių abejingumo, sunkios šeimyninės padėties, tuščios kišenės, boksininkė nusprendė siekti savo tikslo, savo gyvenimo svajonės – dalyvauti Pasaulio bokso čempionate Pietų Korėjoje, Jeju saloje“, – taip į galimus rėmėjus kreipėsi paramos ieškanti V.Valskytė.

Nepaisydama sporto funkcionierių abejingumo, sunkios šeimyninės padėties, tuščios kišenės,  boksininkė nusprendė siekti savo tikslo, savo gyvenimo svajonės.

Fondo vadovė Živilė Miklytė tikino, kad jau surinkta apie 10 tūkst. litų ir tikėjosi, kad iki ketvirtadienio skrydžio ši suma padidės: „Dar liko para. Tikimės, kad dar surinksime pakankamai pinigų, nes sportininkė lėšų visai neturi. Tačiau jau aišku, kad į čempionatą ji išvyks, ir tuo džiaugiamės.“

Visuomenės dėmesio ir paramos sulaukusi sportininkė skundžiasi, kad Lietuvos bokso federacija (LBF) nuo jos nusisuko ir į čempionatą išsiuntė ne tokią pajėgią boksininkę Aną Starovoitovą. V.Valskytė tikina, kad LBF prieš Lietuvos čempionatą panaikino jos svorio kategoriją ir taip užkirto kelią iškovoti apmokamą kelialapį į pasaulio čempionatą.

Lietuvos bokso federacijos vyriausiasis treneris Stanislavas Mižigurskis tikina, kad kriminalo čia nėra. Į čempionatą buvo išsiųsta perspektyvesnė, 20-metė sportininkė, kuri prisitaikė prie pateiktų svorio kategorijų.

„Lietuvos čempionate mes turime penkias ar šešias merginas. Todėl nusprendėme daryti mažiau svorio kategorijų – penkias vietoje dešimties, nes taip tiesiog paprasčiau. Tai buvo nepalanku ir A.Starovoitovai, nes ji paprastai boksuojasi 57 kg svorio kategorijose, tačiau šią kategoriją panaikinome, todėl ji pasirengė ir startavo 60 kg kategorijoje.

V.Valskytė svėrė 69 kg ir tokia svorio kategorija buvo, tačiau ji norėjo boksuotis 64 kg kategorijoje ir atsisakė dalyvauti“, – situaciją aiškino S.Mižigurskis.

Bokse reikia daug boksuotis, vykti į varžybas, o V.Valskytė to nedarė. Treniruotės niekur nenuves. 

Per savo karjerą V.Valskytė yra dalyvavusi 21 kovoje ir iškovojo 16 pergalių. Anot rinktinės trenerio, tokio amžiaus sportininkei trūksta varžybinės patirties: „Bokse reikia daug boksuotis, vykti į varžybas, o V.Valskytė to nedarė. Treniruotės niekur nenuves. A.Starovoitova pati ieško kovų, dalyvavo varžybose Vokietijoje, kur užėmė trečiąją vietą. Europos čempionate užėmė devintąją vietą ir pateko į 2015 metų Europos olimpines žaidynes.“

LBF prezidentas Darius Šaluga teigė, kad pagrindinė priežastis, kodėl V.Valskytė negali gauti apmokamo kelialapio, yra ne pati geriausia finansinė situacija: „Mūsų federacija nėra tokia turtinga, kad galėtų siųsti dvi boksininkes. Mes nereiškiame šiuo klausimu tiek daug emocijų, tiesiog mąstome apie finansus. Sportininkė turi teisę kalbėti tai, ką ji nori.“

Treneris S.Mižigurskis siūlo vadovautis logika ir suprasti, kad jaunesnė sportininkė dar gali daug pasiekti: „Ji yra perspektyvesnė. Jai 20 metų. Vadinasi, ji dar gali boksuotis dešimt metų. V.Valskytei yra 32-eji. Tai daug reiškia šiame sporte.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius