-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bokso žvaigždė Vladimiras Klyčko prieš kovas į dopingo kontrolę gali spjauti

Svarbiausias planetos profesionalaus bokso kovas organizuojančios „Sauerland Events“ kompanijos atstovas Chrisas Mayeris patvirtino, kad keturių pasaulio sunkaus svorio kategorijų čempionų diržus turintis ukrainietis Vladimiras Klyčko turi teisę atsisakyti atlikti dopingo testus prieš būsimas kovas. Apie tai Ch.Mayeris papasakojo portalui Sportbox.
Vladimiras Klyčko – Kubratas Pulevas
Vladimiras Klyčko – Kubratas Pulevas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Prisijunkite prie daugiau kaip 11 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Kaip aiškino „Sauerland Events“ kompanijos atstovas, V.Klyčko boksuojasi pagal Vokietijos bokso asociacijos (DVB) licencija, kuri leidžia boksininkams prieš kovą atsisakyti atlikti dopingo testus. Tuo tarpu neseniai su ukrainiečiu kovojęs ir vos ne dopingo vartojimu planetos čempioną apkaltinęs bulgaras Kubratas Pulevas teisę žengti į ringą turi turėdamas Austrijos bokso licenciją (OBV), kurioje aiškiai parašyta, jog sportininkas privalo paklusti dopingo kontrolės reikalavimas prieš ir po dvikovų.

„Tad prieštaravimų ar tam tikro spaudimo vienai pusei tikrai nebuvo“, – teigė Ch.Mayeris. Jis taip pat konstatavo, kad su V.Klyčko kontrolės reikalais bendradarbiaujanti antidopingo agentūra ukrainietį laiko vos ne idealiu sportininku ir jį laiko švaraus sporto etalonu bei rodo kaip pavyzdį. Tad treniruočių metu V.Klyčko nėra būtina atlikinėti dopingo testus.

Prieš neseniai vykusią V.Klyčko ir K.Pulevo dvikovą dėl pasaulio bokso čempiono diržo, bulgaras nedviprasmiškai reikalavo ukrainietį tikrintis dėl dopingo vartojimo, mat pats per metus yra tikrinamas šešis kartus.

Po pralaimėtos kovos K.Pulevas apkaltino V.Klyčko neva vartojus draudžiamus sporte preparatus ir todėl atsisakius prieš mačą atlikti dopingo testą, o brolių Klyčko kompanija K2 padavė bulgarą už šmeižtą į teismą.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius