-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Boksui vadovaujantis rusas užsipuolė Th.Bachą banditiškomis frazėmis

Tarptautinės bokso asociacijos (IBA) prezidentas Umaras Kremliovas paleido kaltinimų krušą Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) vadovams, pasitelkęs rusišką leksiką ir pavadinęs juos „sporto prostitutėmis“.
Umaras Kremliovas
Umaras Kremliovas / „Scanpix“ nuotr.

U.Kremliovas pareiškė, jog „korupcija įžengė į IOC“ nuo tada, kai vokietis Thomas Bachas tapo olimpinio judėjimo vadovu 2013 metais, ir apkaltino organizaciją, kaip „neginančią sportininkų interesų“, – rašo insidethegame.biz, remdamasis bokso portalu „NotiFight“.

Proputiniško rusų veikėjo komentarai atskriejo po to, kai jo vadovaujama IBA tapo pirmąja tarptautine sporto federacija, nušalinta nuo olimpinio judėjimo per IOC balsavimą sesijoje birželį.

IOC tokį sprendimą priėmė dėl ilgalaikių bokso problemų. IBA nuo 2019 metų buvo suspenduota dėl neskaidraus finansavimo ir vadovavimo, teisėjavimo skandalų.

2024 metų Paryžiaus olimpinėms žaidynėms boksininkai turi praeiti atranką ne per IBA rengiamas varžybas, o tolimesnis bokso likimas olimpiadoje yra pakibęs į orą.

Rusų pinigais iš dalies finansuojama IBA nuo pat karo Ukrainoje pradžios leidžia bokso varžybose dalyvauti ir Rusijos bei Baltarusijos atletams, dėl ko U.Kremliovo vadovaujamos organizacijos varžybose atsisakė dalyvauti kai kurios Vakarų šalys, tarp jų ir Lietuva.

U.Kremliovas per vizitą Nikaragvoje dabar pareiškė, kad IBA atgaus olimpinį statusą.

„Boksas vis dar yra olimpinių žaidynių programoje, – sakė U.Kremliovas. – Jie sustabdė IBA pripažinimą, nes bijo IBA, bijo, kad parodysime labai gerus rezultatus kaip tarptautinė federacija.

Aš įsitikinęs, kad atgausime pripažinimą iš IOC. Jie supras, kad mums olimpinės žaidynės irgi svarbios.

Mes neturime problemų, nėra konfliktų su olimpiniu judėjimu. Turime bėdų su kai kuriais IOC vadovais – prezidentu Thomu Bachu ir jo komanda.

Nes jie yra kaip prostitutės sporte, kurie dalyvauja politikoje, bet negina sportininkų interesų.“

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./IBA prezidentas Umaras Kremliovas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./IBA prezidentas Umaras Kremliovas

U.Kremliovas dažnai kaltina buvusį bokso federacijos prezidentą CK Wu – šis taivanietis vadovavo pasaulio mėgėjų boksui 2006-2017 metais ir yra buvęs ir IOC vykdomojo komiteto nariu.

CK Wu buvo pašalintas iš IBA po kaltinimų finansinėmis machinacijomis, bet liko IOC nariu.

Birželį kalbėdamas per Amerikos konfederacijų bokso forumą U.Kremliovas pareiškė, kad CK WU turėjo būti „nušautas“ dėl to, kad „sugriovė boksą“. Tokie pareiškimai buvo pasmerkti IOC.

U.Kremliovas toliau kaltino IOC vadovą Th.Bachą.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Thomasas Bachas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Thomasas Bachas

„Mes žinome, kad vadovaujant Thomui Bachui, korupcija įžengė į IOC. Aš nebijau to sakyti, tai jie bijo to, ką aš pasakysiu, – aiškino rusas. – Nes mes turime reputaciją, o jie bijo, kad tiesa paaiškės.

Jie net bijo su manimi susitikti. Aš reikalavau kelis kartus asmeninių susitikimų su IOC lyderiais, norėjau atsakyti į daug klausimų, tarp jų ir paaiškinti į jo teiginius, kad IBA turi finansinių problemų.

Galbūt tai jie (IOC) yra tie, kurie turi finansinių problemų, nes nepalaiko sportininkų ir federacijų, kurios dalyvauja olimpinėse žaidynėse.“

Th.Bachas yra pareiškęs per IOC sesiją, kad jo vadovaujama organizacija turi „itin rimtų problemų“ su IBA, o generalinis direktorius Christophe'as de Kepperis paskelbė, kad bokso asociacija „priėjo tokį tašką, iš kurio sugrįžti nebegalima.“

Per IOC sesiją net 69 nariai parėmė pasiūlymą nušalinti bokso organizaciją, tik vienas balsavo „prieš“.

Tai buvo precedento neturintis sprendimas, nes anksčiau IOC nebuvo pašalinęs nė vienos tarptautinės sporto federacijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius