Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Britas nori Kličko galvos

Įžeidinėjimai ir nė kruopelytės pagarbos. Pirmoje oficialioje pasaulio sunkaus svorio bokso čempiono Vladimiro Kličko ir jo varžovo Davido Haye spaudos konferencijoje susirinkusiesiems iš gėdos raudonavo ausys.
V.Kličko pažadėjo nubausti britą už jo įžūlumą
V.Kličko pažadėjo nubausti britą už įžūlumą. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Titulą ginsiantis ukrainietis spaudos konferencijoje Gelzenkirchene sunkiai slėpė įsiūtį dėl anglų boksininko įžūlumo, rašo sport1.de.

„Vladimiras jau daugelį metų yra pervertinamas. Jis boksavosi tik su tais varžovais, kurių geriausi laikai buvo jau seniai praėję. Mačiau daug jo kovų ir nuobodžiavau. Ir tai viskas ką jis gali?" – tėškė britas futbolo komandos „Schalke“ stadione, kur ir įvyks dvikova birželio 20 dieną.

Taip išspardysiu Kličko subinę, kad jo brolis Vitalijus bus priverstas mesti į ringą rankšluostį, – drąsinosi D.Haye.

Pasaulio čempionas pagal IBF ir WBO versijas tokius žodinius išpuolius girdi ne pirmą kartą, tačiau D.Haye iššoko aukščiau už visus buvusius varžovus. Buvęs pasaulio čempionas lengvesnėje nei sunkaus svorio kategorijoje pradėjo derėtis dėl kovos dar praėjusių metų pabaigoje, kai po V.Kličko ir Hasimo Rahmano dvikovos į kamerą parodė Vladimiro nuotrauką su nukirsta galva. „Dėl tos nuotraukos ir esu čia“, – guviai kalbėjo D.Haye.

Gerokai nustebintas 33 metų ukrainietis nenusileido iki savo varžovo lygio: „Jis yra įžūlus jaunas vyras, dar negalintis kontroliuoti savo elgesio. Nepaprastai džiaugiuosi, kad galėsiu jam suteikti keletą pamokų ringe.“

Negana to, į spaudos konferenciją atėjęs D.Haye neištarė nė žodžio, kol nusivilko striukę. Pasirodo, britų boksininkas parengė dar vieną provokaciją – ant juodų marškinėlių buvo atspaustas paveikslas, kuriame D.Haye triumfuodamas stovi ringo viduryje, dešinėje rankoje iškėlęs laiko Vladimiro, kairėje – Vitalijaus galvas, o abiejų brolių kūnai guli prie tariamo nugalėtojo kojų.

Tuomet iki šiol 21 dvikovą iš 23 pirma laiko laimėjęs D.Haye išdidžiai tęsė savo kalbą: „Atėjau čia, kad supurtyčiau pasaulį (aliuzija į Muhammado Ali žodžius po jo pergalės prieš Sonny Listoną: „I shook the world, I must be the greatest“).“

„Jūs pamatysite naujos legendos gimimą. Taip išspardysiu Kličko subinę, kad jo brolis Vitalijus bus priverstas mesti į ringą rankšluostį. Jis išgyvens savo baisiausią košmarą. Tai bus paskutinė Vladimiro kova. Tegul Vitalijus jau pradeda treniruotis, nes jis bus kitas“, – stulbino arogantiškumu britas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./D.Haye tikino, kad po dvikovos su V.Kličko jis taps legenda
D.Haye tikino, kad po dvikovos su V.Kličko jis taps legenda.

Titulą ginsiantį V.Kličko varžovo žodžiai sunervino. „Tie marškinėliai – baisūs ir prasti. Už tai aš tave nubausiu. Procesas bus ilgas, o tuomet 12-ame raunde būsi nokautuotas. Tikiuosi, kad tu išsilaikysi ant kojų iki to laiko. Tu esi paprasčiausias pliurpalas“, – atšovė ukrainietis.

Pabaigoje D.Haye pažadėjo, kad šiai kovai sukurs daugiau panašaus siužeto marškinėlių. „Schalke“ arenoje telpa 70 tūkst. žiūrovų. Pigiausių bilietų į dvikovą kaina – nuo 24 iki 49 eurų. Atvirame stadione bokso dvikova Vokietijoje vyks ne pirmąkart.

1996 metais 25 tūkst. žiūrovų Hamburge stebėjo dvikovą dėl pasaulio čempiono vardo tarp Dariuszo Michalczewskio ir Graciano Rocchigiani. Panaši dvikova vyko ir Dortmunde (20 tūkst. žiūrovų) tarp Axelio Schulzo ir Michaelo Moorero.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius