Budapešte startuoja pasaulio imtynių jaunimo čempionatas

„Burtai nėra nei geri, nei blogi. Yra geras arba netinkamas pasiruošimas varžyboms. Važiuojame kovoti dėl medalių, o norint medalius laimėti, reikia grumtis iki paskutinės sekundės su visais varžovais“, – sužinojęs apie burtų valia Lietuvos imtynininkams atitekusius varžovus, sakė šalies imtynių federacijos prezidentas Darius Čepauskas, rašo imtynes.lt
Pasaulio imtynių jaunimo čempionatas
Pasaulio imtynių jaunimo čempionatas / Organizatorių nuotr.

Antradienį Budapešte startuosiančiame pasaulio imtynių jaunimo čempionate jėgas išmėgins penki Lietuvos „klasikai“, trys „laisvūnai“ ir dvi moterų imtynių atstovės. Per burtų traukimo ritualą savo varžovus sužinojo Julius Matuzevičius ir Vilius Laurinaitis.

Svorio kategorijoje iki 74 kilogramų J.Matuzevičiaus varžovas bus Vojtiechas Jakusas iš Slovakijos. Šiame svoryje galynėsis net 37 atletai.

Kiek „kietesnis“ yra V.Laurinaičio varžovas. Bulgaras Huseinas Fetka Huseinas pirmą rimtesnį titulą iškovojo prieš du metus, kuomet Europos jaunių čempionate laimėjo „bronzą“. Iš viso svorio kategorijoje iki 96 kilogramų varžysis 27 imtynininkai.

Abu Lietuvos olimpinio sporto centro auklėtiniai debiutuoja jaunimo amžiaus grupėje. Abiejų atletų pasiekimai vienodi – ir Vilius, ir Julius yra du kartus užėmę penktąsias vietas Europos jaunių čempionatuose. Beje, abu sportininkai nedalyvavo prieš tris savaites vykusiame Europos jaunimo čempionate.

Vilius negalėjo kovoti dėl kojos traumos, o Julius trenerių sprendimu užleido vietą treniruočių partneriui Laimonui Gečui. „Tai buvo strateginis sumanymas – Laimonas ir Julius yra lygiaverčiai varžovai, todėl nusprendėme suteikti šansą abiem atletam“, – savo sprendimą komentavo rinktinės treneris Olegas Antoščenkovas.

Antradienį vakare savo varžovus sužinos Ramūnas Dagys (55 kg), Eivydas Sekus (66 kg) ir sunkiasvoris Marijus Grygelis (120 kg). Laisvųjų imtynių imtynių turnyre kovos Titas Grišius (55 kg), Arnas Draugelis (66 kg) ir Igoris Fiodorovas (120 kg).

Moterų imtynių čempionate startuos Sima Žiogaitė (51 kg) ir Indrė Bubelytė (55 kg).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius