Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Bushido Hero's 2015“ turnyre – Sergejaus Maslobojevo triumfas

Šeštadienį Vilniaus „Siemens“ areną drebino didžiausias metų kovinio sporto renginys. „Bushido Hero's Series 2015“ turnyre kovėsi geriausi Lietuvos kovotojai ir svečiai iš užsienio. Svarbiausias kovas laimėjo ir nugalėtojais tapo Julius Mocka ir Sergejus Maslobojevas-Kuvalda, kuris ilgai lauktoje kovoje pranoko rumuną Robertą Doriną.
Bušido Heroes turnyras
Bušido Heroes turnyras / 15min.lt montažas
Temos: 1 Bušido

Renginyje vyko net dvi „Grand Prix“ finalinės kovos: Sergejus Maslobojevas suvedė sąskaitas su Robertu Dorin​u, o KOK čempionu virš 93 kilogramų svorio kategorijoje tapo Julius Mocka.

Chebra, ačiū jums labai. Jūs nerealūs“, – po pergalingos kovos žiūrovams dėkojo S.Maslobojevas.

Pergales taip pat iškovojo Tadas Jonkus, Karolis Liukaitis, Valdemaras Kulda, Teodoras Aukštuolis, Henrikas Vikšraitis ir Tomas Pakutinskas.

KOK WORLD GP 2015 sunkiasvorių pusfinaliai:

+93 kg Stepanas Cirligas (Moldavija)  prieš Julių Mocką (Lietuva)

„Sparta Gym” sporto klubo kovotojas J.Mocka iškovojo pergalę rudenį pirmajame etape Moldovoje ir gavo teisę varžytis pusfinalyje. Lietuvis akivaizdžiai pirmavo visos kovos metu ir pateko į finalą.  Finale lietuvio laukė čekas Thomas Hronas.

+93 kg Thomas Hronas (Čekija) prieš Michalą Turinsky (Lenkija)

Kitame pusfinalyje kovotojai netaupė jėgų ir atidavę viską ringe po atkaklios kovos laukė teisėjų žodžio. Šie nusprendė, kad laimėjo čekas. Lenko veidą „puošė“ kraujas. Su juo finale varžysis Julius Mocka.

-74 kg Tadas Jonkus (Lietuva) prieš Marcusą Powelą (Didžioji Britanija)

Grįžtantis po traumos klaipėdietis Tadas Jonkus dar prieš kovą tikino, esantis pasiruošęs tūkstančiu procentų. Tą jis ir įrodinėjo. Lietuvis nugalėjo beveik visos kovos metu besigynusį britą, o jam apdovanojimą įteikė legendinis disko metikas Virgilijus Alekna.

-81 kg Karolis Liukaitis (Lietuva) prieš Pavelą Turuką (Baltarusija) 

Kauno „Titano“ kovotojas buvo užsivedęs nuo pat pradžių, bet tikroji kova dar tik laukė. Bokso srityje pasikaustęs vaikinas savo puolimo arseną paįvairino ir skrendančio kelio smūgiais. Žiūrovai užsivedinėjo daina „Ant kalno mūrai“, o kovotojai perėjo prie smūgių lavinų be gynybos. Po atkaklios kovos laimėtoju buvo paskelbtas Karolis.

KOK WORLD GP 2015 sunkiasvorių finalas:

Julius Mocka (Lietuva) – Thomas Hronas (Čekija)​

Čekas akivaizdžiai labiau pavargo po pirmosios kovos, tačiau pirmajame raunde ėmėsi gudrybių ir taikė lietuviui į jautrią vietą. Antrajame raunde Julius Mocka varžovui atsidėkojo trimis nokdaunais per 20 sekundžių. Įspūdinga Juliaus Mockos pergalė ir šėlstanti minia. Šis mažiau kam žinomas lietuvis buvo pramintas tikrąja vakaro žvaigžde.

KOK WORLD BELT finalinė kova  -93 kg

-93 kg Sergejus Maslobojevas (Lietuva) prieš Robertą Doriną (Rumunija) 

Kuvalda vadinamas Lietuvos kovotojas į ringą žengė skambant gyvai muzikai. Repavo Sezzy. Žiūrovai tarpusavyje spėliojo, kiek truks kova – minutę ar dvi. Gerbėjai buvo įsitikinę lietuvio pergale. Neįtikėtina, tačiau rumunas pirmasis pasiuntė S.Maslobojevą į nokdauną. Greitai šis atsilygino tuo pačiu.

Antrajame raunde rumunas vos neiškrito iš ringo. Visi laukė nokauto, tačiau raundas baigėsi be jo. Lietuvis atrodė pranašesnis. Po trečiojo raundo teisėjai nugalėtoju paskelbė S.Maslobojevą. Arenoje pasigirdo „We are the champions“, į ringą pasipylė konfeti blizgučiai.

Į renginį atvyko sportininkai ir jų gerbėjai iš Nyderlandų, Latvijos, Lenkijos, Rusijos, Anglijos, Čekijos, Moldovos, Baltarusijos ir Rumunijos.

Kitose kovose pasirodė kiti geriausi mūsų šalies sportininkai – Herkus Lukošiūnas, Martynas Jasiūnas, Valdemaras Kulda, Teodoras Aukštuolis, Henrikas Vikšraitis, Tomas Pakutinskas, Tadas Jonkus, Karolis Liukaitis.

Žiūrovai turėjo išvysti ir boksininkų kovą, tačiau olimpinis prizininkas Evaldas Petrauskas licenciją kovoti gavo tik turnyro išvakarėse.

„Malonu matyti tiek daug žiūrovų. Turėjau būti ringe ir aš, tačiau nepavyko. Kitąkart tikrai būsiu“, – susirinkusiems patikino E.Petrauskas.

Tarstelėti porą žodžių į kovos areną lipo ir Remigijus Morkevičius.

„Labas vakaras, „Siemens“ arena. Kovoti man sekasi geriau bei kalbėti, tad kalbėsiu savotiškai. Smagu būti čia, nors ir stoviu ne ringe prieš priešininką. Pergyvenu už kolegas. Nors dabar laiką leidžiu labiau namuose, su šeima, ateityje vis tiek dar kovosiu“, – pažadėjo kovotojas.

Kovų sąrašas:

-71kg Martynas Jasiūnas (Lietuva) prieš Jordy Laret (Nyderlandai) 

Sausakimšoje „Siemens“ arenoje pirmas į kovą stojo Martynas Jasiūnas. Kovotojas puikiai pradėjo ir laimėjo pirmąjį raundą, antrajame buvo lygu, o trečiąjį laimėjo varžovas. Prireikė papildomo raundo. Jo pradžioje olandas sudavė galingą smūgį ir pasiuntė lietuvį į nokautą. Po kovos Martynas atrodė itin susikrimtęs.

 -71 kg Herkus Lukošiūnas  (Lietuva) prieš Dawidą Mirowski (Lenkija) 

Jau pirmajame raunde lietuvis patyrė nokdauną. Herkui iš nosies pasipylė kraujas, padėjėjai stabdė kraujavimą, kad kovotojas galėtų tęsti kovą. Deja, Herkui nebuvo leista grįžti į kovą: lietuviui įskaitytas techninis nokautas ir pralaimėjimas. Prasta lietuvių kovotojams renginio pradžia.

-83 kg Valdemaras Kulda  (Lietuva) prieš Raimondą Aukštikalnį (Latvija)

Dainai „Thunder“ skambant ringe pasirodęs Valdemaras Kulda iš Naujosios Vilnios ramiai pradėjo susitikimą su latviu. Antrajame raunde atseikėjo varžovui smūgį į galvą, po kurio šis kiek apsvaigo. Po įtemptos trijų raundų kovos taškais pergalę teisėjai skyrė lietuviui. Valdemaras Kulda Lietuvos komandai iškovojo pirmąją pergalę. Ir jos pasipylė kaip iš gausybės rago.

-96 kg Teodoras Aukštuolis (Lietuva) prieš Aleksandrą Grebenkiną ( Rusija)

Pirmoji vakaro MMA kova. 24-erių lietuvis stojo prieš Rusijos kovotoją. Teodoras nesnaudė ir pasigavęs ruso galvą, atliko keletą smūgių keliu. Vėliau sekė jo tikslus smūgis varžovui į veidą. Jau po pirmojo raundo rusas atrodė labai pavargęs. Antrajame varžpvas paleido pavojingą smūgį alkūne, tačiau teisėjai pergalę taškais skyrė lietuviui. Teodoras Aukštuolis laimėjo kelialapį į turnyrą Japonijoje.

 -72 kg Henrikas Vikšraitis (Lietuva) prieš Kurtį Alleną  (Didžioji Britanija)

Lietuvis buvo ramus ir susikaupęs. Jo neišgąsdino tvirtai sudėtas varžovas. „Visi mes čia gerai sudėti“, – atkirto Henrikas. Žiūrovams skanduojant Lietuvos vardą, lietuvis vis labiau įsidrąsino ir buvo aktyvesnis antrajame raunde. Paleidęs dešimtis smūgių anglui į kairę koją, jis protingai bandė pašalinti ją iš žaidimo. Taškais pergalė atiteko dėl įspūdingos barzdos ir riestų ūsų hipsteriu ringe pravardžiuojamam Henrikui.

+93 kg Tomas Pakutinskas (Lietuva) prieš  Wojciechą Bulińskį (Lenkija)

Į kovą stojo greičio rekordininkas Tomas Pakutinskas. Prieš tai dvi savo kovas tauragiškis laimėjo per minutę užsmaugęs savo varžovus. Pirmas bandymas nepavyko, tačiau kova buvo greita. Lietuvis firminiu technišku sprando laužimo veiksmu stovint pribaigė varžovą. Kova truko vos 53 sekundes. Trečias kartas – varžovai nepasimokė.

Po kovos Tomas prisipažino, jog buvo paruošęs visai kitokią taktiką. Kadangi mažai kas tikėjo jo akivaizdžia pergale (lenkas – sunkesnis, turintis daugiau fizinės jėgos, yra tapęs pasaulio galiūnų čempionu), lietuvis žadėjo išlaukti tris minutes ir tik tuomet pradėti spausti varžovą. Tačiau tik prasidėjus kovai, T.Pakutinskas pastebėjo, jog kaimyninės šalies kovotojas itin lėtas, todėl ėmėsi veiksmų.

„Negaliu savęs pavadinti lenkų smaugiku. Vieną dieną galiu laimėti aš, kitą – varžovas. Tikėjausi sunkesnės kovos. Jis labai žemas ir turintis daug jėgos“, – teigė Tomas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius