-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Bušido turnyras Vilniuje – įdomiausių kovų apžvalga ir didžiausios intrigos

Šeštadienį (kovo 18-ą dieną) tūkstančiai Lietuvos kovinio sporto mėgėjai keliaus į Vilniaus „Siemens“ areną, kur galės pasižiūrėti didžiausio šiais metais bušido turnyro – KOK 45 World GP – kovas. 15min pristato įdomiausius susidūrimus ringe.
Sergejus Maslobojevas
Sergejus Maslobojevas / Alfredo Pliadžio nuotr.

Turnyro kovos vyks pagal K-1 taisykles, kurių pagrindiniai akcentai yra kovos stovėsenoje, leidžiami smūgiai rankomis, kojomis bei keliais.

Renginio metu žiūrovai pamatys 14 kovų, kuriose dalyvaus geriausi Lietuvos bei užsienio šalių kovotojai. Apžvelgiame įdomiausias iš jų.

Martynas Jasiūnas (Lietuva) – Dariuszas Rutkiewicz (Lenkija)
Martynas Jasiūnas (Lietuva) – Dariuszas Rutkiewicz (Lenkija)

Martynas Jasiūnas (Lietuva) – Dariuszas Rutkiewiczius (Lenkija)

Prieš pradėdami kalbėti apie geriausius dabartinius Lietuvos kovotojus, turime pažvelgti ir į ateitį, kuri ir priklauso Martynui. Daugkartinis Lietuvos muaythai čempionas šiuo metu yra vos 19-os, tačiau tai jam netrukdo kovoti aukščiausio lygio varžybose. Tailande pasiruošimą šiai kovai praleidęs Martynas turi visus reikiamus įrankius ateityje tapti vienu geriausių Lietuvos kovotojų, o ar jam tai pavyks, priklausys tik nuo jo paties. Artimiausias jo lauksiantis išbandymas bus jau šį savaitgalį, kai jis kovos su kaimyninės Lenkijos atstovu – Dariuszu Rutkiewicziumi.

Deividas Danyla (Lietuva) – Manuelis Lique Canaveralas (Kolumbija)
Deividas Danyla (Lietuva) – Manuelis Lique Canaveralas (Kolumbija)

Deividas Danyla (Lietuva) – Manuelis Lique Canaveralas (Kolumbija)

Titano sporto klubui atstovaujantis Deividas turėtų mums parodyti vieną iš gražiausių vakaro kovų. D.Danyla yra pasaulio bei Europos muaythai čempionas, labai techniškas, ypatingu greičiu bei jėga apdovanotas kovotojas, visada pasirodo efektingai. Jo priešininku bus Manuelis Lique Canaveralas. Iš tolimosios Kolumbijos atkeliavęs kovotojas nebus lengvas riešutėlis Deividui. Dažnai kovos metu stovėsenas keičiantis Manuelis pasižymi universalumu, taip pat puikiai juda po ringą, tad toli gražu nebus pats parankiausias priešininkas. Visgi savų žiūrovų palaikomas Mariaus Misiūno auklėtinis turėtų būti laikomas favoritu šioje kovoje.

Tadas Jonkus (Lietuva) – Youssefas El Hadami (Marokas)
Tadas Jonkus (Lietuva) – Youssefas El Hadami (Marokas)

Tadas Jonkus (Lietuva) – Youssefas El Hadami (Marokas)

Tadas Jonkus yra labai patyręs ir visko matęs kovotojas. Sunku būtų išskirti kovinio sporto atšaką, kurioje jis nebūtų savęs išbandęs. Tadas yra dalyvavęs MMA, kikbokso, muaythai bei profesionalaus bokso varžybose. Universalusis T.Jonkus bokso ringe yra susigrūmęs net su Chrisu Eubanku jaunesniuoju, kuris šiuo metu reitinguojamas ketvirtu geriausiu boksininku pasaulyje, antrojo vidutinio svorio kategorijoje. Tuo tarpu T.Jonkaus varžovą marokietį Y.El Hamadi būtų galima pavadinti turnyro „juoduoju arkliuku“. Pastarasis dažniausiai kovoja tik savo šalyje, tad apie jo lygį labai sunku spręsti – tai išsiaiškinsime tik kovos metu.

Teodoras Aukštuolis (Lietuva) – Sergejus Soha (Ukraina)
Teodoras Aukštuolis (Lietuva) – Sergejus Soha (Ukraina)

Teodoras Aukštuolis (Lietuva) – Sergejus Soha (Ukraina)

Teodoras Aukštuolis yra vienas perspektyviausių Lietuvos kovotojų. Prestižinės Japonijos MMA organizacijos Rizin FF vartus neseniai pravėręs Lietuvis jau spėjo išsikovoti savo vardą MMA pasaulyje. Teodoras iki šiol ryškiausiai sužibėjo kovodamas prieš pasaulio elito kovotojų būriui priklausantį Muhammedą Lawalą, kai teisėjų sprendimu pralaimėjo tik po labai artimos kovos. Nors aiškiu kovos favoritu laikomas Lietuvis, negalime nurašyti ir jo varžovo iš Ukrainos Sergejaus Sohos. Patyręs ir beveik dešimtmečiu už Teodorą vyresnis, stipriu galiniu smūgiu iš dešinės pasižymintis kovotojas nebus lengvas grobis vilkolakiu japonų pramintam lietuviui.

Julius Mocka (Lietuva) – Dwightas Hariksonas (Nyderlandai)
Julius Mocka (Lietuva) – Dwightas Hariksonas (Nyderlandai)

Julius Mocka (Lietuva) – Dwightas Hariksonas (Nyderlandai)

Itin intriguojanti sunkiausios svorio kategorijos (virš 93 kg) kovotojų akistata. KOK organizacijos čempionas Julius Mocka susigrums su Dwightu Hariksonu. „Sparta Gym“ klubui atstovaujantis J.Mocka jau ne kartą įrodė, jog yra aukščiausio lygio kovotojas. 26-erių metų amžiaus daugkartinis Lietuvos muaythai čempionas neabejotinai lips į ringą būdamas kovos favoritu. Pasiruošimo cikle kovotojas minėjo jog tikrai negaili savęs ir atiduoda visą energiją, kad jo ringo kampą vėl aplankytų pergalė.

Sergejus Maslobojevas (Lietuva) – Thomas Bridgewateris (Nyderlandai)
Sergejus Maslobojevas (Lietuva) – Thomas Bridgewateris (Nyderlandai)

Sergejus Maslobojevas (Lietuva) – Thomas Bridgewateris (Nyderlandai)

Turnyro finalinėje kovoje pasirodysiantis Sergėjus yra iš ties unikalus kovotojas. Labai vėlai, tik 18-os, pradėjęs lankyti kovos menų treniruotes jis tik ypatingo talento ir užsispyrimo dėka sugebėjo tapti šiuo metu garsiausiu Lietuvos kovotoju. „Kuvalda“ pramintas S.Maslobojevas išsiskiria itin stipria smūgio jėga. To šaknys yra ne vien genetikoje, tačiau ir paauglystėje sportuotoje sunkiojoje atletikoje. Per karjerą Lietuvis yra save išbandęs ir profesionalų bokso ringe bei MMA, tačiau pastaruoju metu koncentruojasi K-1 tipo kovose. Ne veltui, nes Sergejus yra laimėjęs jau 14 tokio tipo kovų iš eilės!

Apie S.Maslobojevą galėtume pasakoti ir pasakoti, tačiau ką mes žinome apie jo varžovą? T.Bridgewateris yra 26-erių metų amžiaus, faktiškai identiško ūgio kaip ir lietuvis, savo dosjė turintis per 50-ies kovų patirtį. Dešiniarankio olando pagrindinis ginklas – smūgiai rankomis, o spyrių kojomis technika yra kiek skurdesnė, faktiškai visi pavojingesni spyriai atliekami išskirtinai galine dešine koja, kairę naudoja itin retai. Taip pat mažai atakuoja keliais.

Peržiūrėjus kiek daugiau T.Bridgewaterio kovų matyti, jog kovotojas turi gerą įgimtą smakrą, tad S.Maslobojevui bus sunki užduotis pasiųsti svečią į nokautą. Visgi Sergejus bus turbūt vienas rimčiausių varžovų, kokius tik T.Bridgewateris yra turėjęs savo karjeroje, tad favoritas, žinoma, bus techniškasis Lietuvis.

Turnyras dėl KOK čempiono taurės
Turnyras dėl KOK čempiono taurės

Kovų vakarą vainikuos keturių kovotojų turnyras dėl KOK čempiono taurės svorio kategorijoje iki 85 kilogramų. Pirmoje turnyro kovoje pamatysime lietuvį Karolį Liukaitį, kuris susirems su Suomijos muaythai pažiba – Danieliu Forsbergu. Tituluotas Suomis turėtų mesti rimtą iššūkį „Titano“ sporto klube užgrūdintam talentui iš Kauno. Kaip įprasta tokiose apyligėse kovose, labai daug lems kovotojų psichologinis pasiruošimas bei charakterio tvirtumas.

Antroje turnyro kovoje pamatysime kylančią Ispanijos kikbokso žvaigždę – Ali Er Amerį bei Vitalijų Buhrjakovą iš kaimyninės Latvijos. Kovos favoritu laikomas kovotojas iš Ispanijos, kuris dar visai neseniai tik teisėjų sprendimu nusileido legendiniam Rusijos kovotojui – Artiomui Levinui. Latvis savo ruožtu gali pasigirti pergalėmis prieš „Titano“ sporto klubo kovotojus, jis yra įveikęs tiek pirmoje poroje besikausiantį Karolį, tiek kitą „Titaną“ – Mantvydą Švėgždą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius