-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Čempiono Ch.Nurmagomedovo laukia baudos ir sankcijos dėl laukinio elgesio ringe

Chabibas Nurmagomedovas liko šaltakraujis ir ramus, sugerdamas Conoro McGregoro replikas šešis mėnesius, kol ekstravagantiškasis airis pūtė didelį burbulą aplink UFC kovą Las Vegase. Laukdamas kovos prieš didžiausią mišrių kovos menų žvaigždę, Ch.Nurmagomedovas ramiai laikėsi prieš G.McGregoro psichologines atakas. Tačiau išlėkęs iš narvo ir užpuolęs varžovo bendražygį, čempionas iš Rusijos gali rimtai pakenkti savo karjerai.
Conoras McGregoras ir Chabibas Nurmagomedovas ruošiasi įspūdingai kovai Las Vegase.
Conoras McGregoras ir Chabibas Nurmagomedovas ruošiasi įspūdingai kovai Las Vegase. / „Scanpix“ nuotr.

„Vaikinai yra rimtoje bėdoje, – pareiškė UFC prezidentas Dana White'as. – Bus bjauru.“

Turnyro direktorius Bobas Bennettas pareiškė, kad Nevados sportininkų komisija užpildė pareiškimą dėl Ch.Nurmagomedovo ir jo komandos veiksmų po kovos šeštadienį, kai kovotojas įveikė C.McGregorą ketvirtajame raunde.

Ch.Nurmagomedovui turėję atitekti 2 mln. dolerių liko užšaldyti, jis gali sulaukti baudos ir diskvalifikacijos.

D.White'as leido suprasti, kad Ch.Nurmagomedovo titulas gali būti atimtas.

„Bus baudos, – sakė pagrindinis kovų rengėjas. – Tik Dievas žino, kas dar bus. Ar šie vaikinai galės gauti vizas, kad sugrįžtų į JAV? Pažiūrėsime, kaip viskas susiklostys. Tačiau, organizuodamas visa tai 18 metų, aš dar niekada nebuvau toks nusivylęs.“

„Scanpix“/AP nuotr./Dana White'as
„Scanpix“/AP nuotr./Dana White'as

C.McGregorui pažadėta 3 mln. dolerių premija nebuvo įšaldyta, kai komisija peržiūrėjo vaizdo įrašą ir airio veiksmuose neįžvelgė nieko neteisėto.

Tuo tarpu Ch.Nurmagomedovas puolė C.McGregoro treniruočių partnerį, keli vyrai iš ruso stovyklos – panašūs į UFC kovotojus – atsidūrė ringe ir puolė C.McGregorą.

Airijos kovotojo pirmasis viešas pareiškimas buvo trumpas. „Geras smūgis. Laukiu revanšo“, – Twitter tinkle parašė C.McGregoras.

„Scanpix“ nuotr./Chabibas Nurmagomedovas UFC svarbiausioje kovoje įveikė Conorą McGregorą.
„Scanpix“ nuotr./Chabibas Nurmagomedovas UFC svarbiausioje kovoje įveikė Conorą McGregorą.

Ch.Nurmagomedovas po meistriškos pergalės parodė gerą ir blogąją mišrių kovos menų pusę per 30 sekundžių. Iš Dagestano kilęs vyras, kuris treniruojasi Kalifornijos mieste San Chose, sklandžiai progresavo, kol tapo MMA elitiniu kovotoju.

Tačiau dabar jis teisinosi ir minėjo C.McGregoro išpuolį balandį, kai airis atakavo autobusą, vežusį Ch.Nurmagomedovą ir kelis kitus UFC kovotojus. C.McGregoras tada aiškino, kad Ch.Nurmagomedovas puldinėjo jo komandos draugą kiek anksčiau Niujorke.

„Visi dabar kalba apie tai, kad aš iššokau iš narvo. O kaip dėl to, ką išdarinėjo tas vaikinas (C.McGregoras)? Kaip dėl to, ką jis sakė apie mano religiją (Ch.Nurmagomedovas išpažįsta islamą), apie mano šalį, apie mano tėvą? Jis atvažiavo į Brukliną ir išdaužė autobuso langą, vos nenužudė poros žmonių. Kaip galima pavadinti tą mėšlą?“, – kalbėjo Ch.Nurmagomedovas.

„Scanpix“ nuotr./Chabibas Nurmagomedovas
„Scanpix“ nuotr./Chabibas Nurmagomedovas

C.McGregoras buvo įžeidęs Abudlmanapą Nurmaogomedovą – čempiono mylimą tėvą ir ilgametį imtynių trenerį, kai šis negalėjo atvykti į UFC turnyrą, nes negalėjo laiku gauti JAV vizos.

Ketvirtadienį C.McGregoras pavadino Ch.Nurmagomedovo vadybininką Al Abdelazizą „teroristine žiurke“. C.McGregoras, regis, rėmėsi prieš kelerius metus parašyta knyga, kurioje teigiama, kad A.Abdelazizas kažkada dirbo informatoriumi FBI, šiai ieškant JAV musulmonų, galėjusių prisidėti prie rugsėjo 11-osios teroro atakų.

C.McGregoro replikos buvo gerai parengtos, bet ir įprastos kovotojams, kurie kerta ne tik kumščiais, bet ir žodžiais.

„Scanpix“ nuotr./Conoras McGregoras
„Scanpix“ nuotr./Conoras McGregoras

D.White'as žino, kad Ch.Nurmagomedovas ir jo bendražygiai priėmė viską asmeniškai, bet buvo šokiruotas dėl galutinio elgesio.

„Tai ne paskutinis kartas, kai vaikinai vienas kitam pasako įvairių dalykų, – sakė D.White'as. – Tai kovos verslas. Taip vyksta. Žmonės sako vieni kitiems įvairius dalykus jau 18 metų UFC. Bet nieko tokio, kaip dabar, dar nebuvo įvykę.“

D.White'as buvo per Mike'o Tysono kovą su Evanderiu Holyfieldu 1997 metais, kai M.Tysonas nukando varžovo ausį. UFC scena prisimena ir Floydo Mayweatherio kovą su Zabu Judah 2006 metais, kai kovotojų treneriai vis mušėsi ringe tarp raundų. Dar būta po kovos sekusių grumtynių tarp Riddicko Bowe ir Andrew Golotos bei sirgalių 1996 metais. MMA šou Nešvilyje 2010 metais baigėsi masinėmis muštynėmis, kurias transliavo CBS.

C.McGregoro šlovė pritraukė dėmesį į UFC tų milijonų žmonių, kurie reguliariai nežiūri UFC kovų, o tokie įvykiai ilgam liks kaip stereotipai, kad šis sportas ir barbariškas. Iš tiesų tokie nesportiški įvykiai yra labai reti MMA pasaulyje.

„Patikinu jus, kad tai nėra normalu mišrių kovų menuose, – sakė D.White'as. – kai ateina toks renginys, kuriam mes ruošėmės kelis mėnesius, ir viskas klostosi tobulai … Ne to mes norime. Tai nėra tai, ką mes darome. Ne taip mes elgiamės.“

„Scanpix“ nuotr./Chabibas Nurmagomedovas UFC svarbiausioje kovoje įveikė Conorą McGregorą.
„Scanpix“ nuotr./Chabibas Nurmagomedovas UFC svarbiausioje kovoje įveikė Conorą McGregorą.

Nors D.White'as anksčiau piktinosi C.McGregoro elgesiu Brukline balandį, UFC panaudojo tą autobuso užpuolimo istoriją savo video klipui. Nors ta autobuso ataka traumavo lietuvių kilmės kovotoją Rose Namajunas, o du kovotojai susižeidė stiklo šukėmis ir negalėjo kurį laiką sportuoti dėl traumų.

Paklaustas apie tai, D.White'as teigė, kad tai tik dalis istorijos.

Kad ir kokia bausmė laukia Ch.Nurmagomedovo, jo jėga ir populiarumas bus didesnis, kai jis grįš į MMA. Talentingas imtynininkas iš mažos respublikos prie Kaspijos jūros nebeišvengs šou spektaklio.

UFC pasidžiaugė, kad uždirbo iš bilietų prekybos „T-Mobile“ arenoje 17 mln. dolerių, o mokamų transliacijų skaičiai irgi gali būti rekordiniai. Milžiniška auditorija matė, kaip Ch.Nurmagomedovas gražiai kovėsi prieš geriausią smūgių meistrą iš Airijos.

„Jis turėjo progą išeiti kaip čempionas, – sakė D.White'as. – Jis galėjo atrodyti padoriai, vietoj to, kad skristų per narvą ir pridarytų tiek, kiek pridarė.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius