Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Čempiono diržą ginsiantis E.Stanionis pranešė naują kovos datą

Pirmasis lietuvis profesionalų bokso pasaulio čempionas Eimantas Stanionis skelbia, kada įvyks jo ir amerikiečio Vergilo Ortizo kova.
Eimantas Stanionis
Eimantas Stanionis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

WBA organizacijos čempiono diržą ginsiantis E.Stanionis su V.Ortizu turėjo susitikti kovo 18-ąją, tačiau metų pradžioje netikėtai atsidūrė ligoninėje ir paprašė nukelti kovą.

Boksininkui skubiai buvo atlikta apendicito operacija.

„Noriu pranešti, kad mano kova įvyks balandžio 29 d. Teksaso valstijoje, JAV. Kontraktai pasirašyti, todėl tai ką tik tapo oficialu ir iškart jus informuoju!“ – feisbuke rašo E.Stanionis.

Gruodžio viduryje JAV sporto milžinas ESPN pranešė, kad E.Stanionio ir V.Ortizo jaunesniojo kovos teisės buvo parduotos už 2,3 mln. dolerių sumą.

Pagal tuomet skelbtas taisykles, čempiono diržo savininkui E.Stanioniui turėtų atitekti 75 proc. sumos, o varžovui – likę 25 proc. Mūšį Jungtinėse Valstijose transliuos DAZN televizija.

Titulo gynybai lietuvis ruošis JAV – intensyvioje 8 savaičių stovykloje. Apie jo pasiruošimą kovai bus kuriamas dokumentinis filmas.

E.Stanionis WBA čempiono diržą iškovojo pernai balandį, kai įveikė rusą Radžhabą Butajevą.

Įdomu, kad V.Ortizui jaunesniajam tai nebus pirmoji kova prieš Lietuvos boksininką – 2021-aisiais jis įveikė Egidijų Kavaliauską.

WBO nuotr./Vergilas Ortizas jaunesnysis
WBO nuotr./Vergilas Ortizas jaunesnysis

Tiek E.Stanionis (14 pergalių, 9 nokautai), tiek V.Ortizas jaunesnysis (19 pergalių, visos nokautais) profesionalų ringe dar nėra pralaimėję.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius