-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Pozniako turnyro finiše auksą Lietuvai iškovojo R.Krepštulis

Baigėsi kovo 13-16 dienomis Vilniuje vykęs, jau 19 metus iš eilės organizuotas, tarptautinis pirmojo Lietuvos olimpinio čempiono Dano Pozniako vardo jaunimo bokso turnyras, kuriame lietuviai iškovojo trylika medalių.
Renatas Krepštulis (dešinėje)
Renatas Krepštulis (dešinėje) / Sauliaus Čirbos nuotr.

Pasirodymai penktadienį vykusiuose pusfinaliuose ir šeštadienį praūžusiuose finaluose lėmė, kad D.Pozniako turnyre Lietuvos atstovai laimėjo vieną aukso, keturis sidabro ir net aštuonis bronzos apdovanojimus.

Saldžią pergalę svorio kategorijos iki 63,5 kg finale pasiekė Renatas Krepštulis. Lietuvis rezultatu 4:0 (29:27, 29:27, 30:26, 28:28, 30:26) įveikė Ukrainos boksininką Vladyslavą Chyniuką ir iškovojo vienintelį Lietuvos rinktinės aukso medalį.

Pirmasis į ringą finale lipęs Raimondas Trapulionis (iki 48 kg) vienbalsiu teisėjų sprendimu 0:5 (27:30, 27:30, 26:30, 27:30, 27:30) nusileido ukrainiečiui Yaroslavui Khohlachui ir tenkinosi sidabro medaliu.

Sidabrinį apdovanojimą iškovojo ir Nojus Stanišauskas (iki 54 kg), kuris finale rezultatu 0:5 (27:30, 27:30, 27:30, 26:30, 27:30) neprilygo ukrainiečiui Artemui Stolyarchukui.

Svorio kategorijos iki 71 kg finale Vladimiras Abramovas aiškia persvara pirmajame raunde neatsilaikė prieš ukrainietį Bogdaną Gorgolą ir tenkinosi sidabro medaliu.

Aiškia persvara pirmajame raunde savo finalą užbaigė ir Danielius Baltrušaitis (iki 92 kg), nusileidęs italui Aharowui Corowui.

Aštuoni lietuviai, penktadienį pralaimėję pusfinalyje, D. Pozniako turnyre pelnė bronzos medalius. Tai Mantas Augys (iki 57 kg), Armandas Kregždė (iki 60 kg), Erikas Bogdanas (iki 67 kg), Dovydas Vasiliauskas (iki 75 kg), Erikas Kovalevskij (iki 80 kg), Kristupas Drotvinas (iki 86 kg), Sebastianas Truchanovičius (virš 92 kg) ir Kajus Klenauskas (virš 92 kg).

Lietuvos bokso rinktinei taip pat atstovavo, tačiau ketvirtfinalio barjero neperžengė aštuoni sportininkai – Matas Grigorianas (iki 57 kg), Radoslavas Pilatas (iki 60 kg), Nojus Budreika (iki 63,5 kg), Emilis Dovidas (iki 67 kg), Donats Rokis (iki 71 kg), Dominykas Ragauskas (iki 75 kg), Šanderis Aleksandravičius (iki 75 kg) ir Martinas Moisejenko (iki 80 kg).

Lietuvos boksininkų rinktinei tarptautiniame D. Pozniako turnyre vadovavo treneris Miroslavas Krepštulis.

D. Pozniako turnyre iš viso trylikoje svorio kategorijų rungėsi 81 boksininkas iš Lietuvos, Moldovos, Estijos, Velso, Italijos, Latvijos, Lenkijos ir Ukrainos.

„Mūsų šeima labai laiminga, kad dar vienas Dano vardo turnyras buvo sklandus ir puikiai organizuotas. Džiugu, kad jį prisimena ne tik senieji bokso atstovai, bet ir jaunimas. Mums tai didžiausia metų šventė, kuri kitais metais švęs savo dvidešimtmetį“, – tikino olimpinio čempiono bei triskart Europos pirmenybių laimėtojo D.Pozniako žmona Genovaitė Pozniakienė.

Iš viso buvo išdalyti 48 medalių komplektai. Lietuviai su 13 medalių absoliučioje apdovanojimų skaičiuoklėje liko antri, į priekį su 16 medalių (7 aukso, 4 sidabro ir 5 bronzos) praleidę tik Ukrainos boksininkus. Treti liko Italijos atstovai su 6 apdovanojimais – 3 aukso ir 3 sidabro medaliais.

Pagal medalių vertes tas pats trejetas išsiskirstė kita tvarka – pirmi išliko ukrainiečiai, į antrą vietą pakilo italai, treti rikiavosi lietuviai.

„D.Pozniako turnyras buvo pagrindinis pasitikrinimas prieš balandį laukiantį Europos jaunimo čempionatą, į kurį vyks gausi nacionalinė rinktinė. Džiaugiamės, kad Lietuvos rinktinės lyderiai pateko į varžybų finalus ir pateisino lūkesčius“, – pabrėžė Lietuvos bokso federacijos generalinis sekretorius ir vienas iš D.Pozniako turnyro organizatorių Donatas Mačianskas.

Dar iki Senojo žemyno pirmenybių, balandžio 2-15 dienomis numatytų Kroatijoje, Lietuvos jaunimo rinktinės boksininkai dalyvaus mokomojoje treniruočių stovykloje Lenkijoje.

Danas Pozniakas (1939 – 2005) tapo pirmuoju Lietuvos olimpiniu čempionu 1968 m. Meksike. Jis triskart tapo Europos čempionu (1965, 1967 ir 1969 m.), kartą – Europos vicečempionu (1963 m.), keturis kartus buvusios SSSR čempionu.

1995 m. D. Pozniakas buvo pripažintas geriausiu Lietuvos boksininku per pastaruosius 50 metų ir trečiu geriausiu XX amžiaus Lietuvos sportininku. Per savo karjerą D.Pozniakas turėjo 217 kovų, iš kurių laimėjo 203. Karjerą D.Pozniakas baigė 1970 metais. Vėliau buvo Tarptautinės (AIBA) kategorijos teisėjas.

Atkūrus Lietuvos nepriklausomybę jis buvo pirmasis Lietuvos bokso federacijos prezidentas. 1994 m. Lietuvos valstybės atkūrimo dienos proga apdovanotas Didžiojo Lietuvos Kunigaikščio Gedimino I laipsnio medaliu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius