-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Dėl Vilniaus mero taurės varžėsi penkių šalių muaythai kovotojai

Savaitgalį sostinėje surengtas daugiau nei šimtą muaythai kovotojų iš penkių šalių pritraukęs „Vilniaus mero taurės“ turnyras. Mūsų šalies sportininkams tai buvo dar viena rimta repeticija prieš metų pabaigoje įvyksiantį pasaulio čempionatą.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Sauliaus Čirbos nuotr.
Temos: 1 muai tai

Sporto pasauliui iš lėto vaduojantis iš pandemijos gniaužtų, balandžio mėnesį Panevėžyje įvyko Lietuvos muaythai čempionatas. Slūgstant antrai koronaviruso bangai, šiomis dienomis žengtas dar vienas žingsnis – tradicinėse varžybose mūsiškiai jau galėjo pasitikrinti jėgas su varžovais iš Austrijos, Ukrainos, Estijos ir Latvijos.

„Dėl judėjimo suvaržymų ir kitų pandeminių apribojimų pasikviesti svečius nebuvo lengva, tačiau norėjome, kad mūsų šalies kovotojai jau turėtų galimybę pasivaržyti ir su kitų šalių atletais. Smagu, kad kovų išsiilgę sportininkai sukūrė puikų reginį ir padovanojo daug gražių akimirkų“, – kalbėjo Lietuvos muaythai federacijos (LMTF) prezidentas Andrejus Zemitanas.

Sauliaus Čirbos nuotr./Varžybų akimirka
Sauliaus Čirbos nuotr./Varžybų akimirka

Jis džiaugiasi, kad varžybos, panašiai kaip ir pasaulio čempionatai Tailande, vyko po atviru dangumi iš pagrindų atnaujintame Trakų Vokės gimnazijos stadione.

Vilniaus mero taurės varžybos – vienas svarbiausių renginių Lietuvos muaythai federacijos kalendoriuje. Į jas savo atstovus šiemet atsiuntė ne tik dešimt Lietuvos klubų, bet ir du klubai iš Latvijos ir Estijos bei po vieną iš Austrijos ir Ukrainos.

Komandinėje rikiuotėje prizines vietas išsidalijo svečiai: pirmą vietą iškovojo estų „Garan“, antrąją – latvių „Galeev Team“, trečią – kitas estų kolektyvas „Leader muaythai“.

Varžybų puošmena tapo 2019-ųjų metų pasaulio vicečempionės Mios Bazytės pasirodymas. Finale Vilniaus „Lotoso“ klubo lyderė įtikinamai 3:0 pranoko Austrijos atstovę Kincso Olah ir tapo „Mero taurės“ nugalėtoja.

Sauliaus Čirbos nuotr./Varžybų akimirka
Sauliaus Čirbos nuotr./Varžybų akimirka

Mūsų sportininkams šios varžybos buvo dar vienas svarbus jėgų patikrinimas rengiantis pasaulio čempionatui, kuris gruodžio 4-11 dienomis numatytas Tailando sostinėje Bankoke. Tiesa, kol kas neaišku, ar planetos pirmenybes pavyks surengti sklandžiai ir laiku.

„Tailandas vis dar skaudžiai kenčia nuo koronaviruso ir šiuo metu šioje šalyje nevyksta nė vienas įprastas muaythai turnyras, visi sporto klubai yra uždaryti. Jeigu rudenį situacija pasikeis, tikėtina, kad Tarptautinė muaythai mėgėjų federacija (IFMA) per tas aštuonias nustatytas dienas bandytų iš pradžių surengti jaunimo pasaulio pirmenybes, o iš karto po to vyktų ir suaugusiųjų pasaulio čempionatas“, – pasakojo A.Zemitanas.

Galutinę rinktinės sudėtį Lietuvos muaythai federacija planuoja tvirtinti rugsėjo mėnesį, kai bus aiškesnė situacija tiek dėl pačių planetos pirmenybių, tiek dėl mūsų sportininkų iškovotų kelialapių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius