Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Diana Mačiūtė apgynė Lietuvos čempionės titulą

Savaitgalį Panevėžyje vyko Lietuvos vaikų, jaunučių, jaunių ir suagusiųjų karate kyokushin kata (technikos demonstravimas) čempionatas, kuriame startavo beveik 130 įvairaus amžiaus sportininkų iš daugiau nei 25 Lietuvos klubų.
D.Mačiūtė iškovojo dar vieną kelialapį į Europos čempionatą.
D.Mačiūtė iškovojo dar vieną kelialapį į Europos čempionatą. / Okinavos nuotr.

Varžybos buvo svarbios suaugusiųjų grupėje, nes čia buvo dalinami paskutiniai kelialapiai į birželio mėnesį Ispanijoje vyksiantį Europos karate kyokushin čempionatą. Tradiciškai į Europos čempionatą buvo vežami ir geriausi jaunių kategorijoje pasirodę sportininkai, tačiau dėl lėšų stygiaus šiais metais tokios galimybės nebėra.

Klaipėdos klubui „Okinava“ šiose varžybose atstovavo iš viso 19 sportininkų. Kai kurie iš jų savo jėgas bandė pirmą kartą, o kai kurie jau skina pergales šioje rungtyje eilę metų.

Didžiausia konkurencija vyko mažiausioja amžiau grupėje (iki 10 metų), kurioje varžėsi beveik 40 jaunųjų sportininkų iš įvairių Lietuvos klubų. Po pirmojo katos atlikimo rato, į antrą ratą papuolė tik 16 geriausią techniką pademonstravusių sportininkų, o į trečiąjį – tik 8.

Geriausią rezultatą šioje grupėje parodė Edvinas Zasčiurinskas iškovojęs bronzos medalį, o pasak Mokytojos Jurgitos Činauskaitės – Četiner, atradimu tapo pirmą kartą šiose varžybose debiutavęs – Dominykas Mockus, kuris tarp tokios gausybės sportininkų užėmė 5 vietą. Šioje grupėje taip pat varžėsi, tačiau prizų neiškovojo: Urtė Striupaitė (9 vieta), Vytautas Čapas (17 vieta), Žygimantas Striupas (26 vieta), Laurynas Leleika (10 vieta).

11-12 metų amžiaus grupėje atstovavo tik Kasparas Karalius, kuris liko 7 vietoje.

12-14 metų amžiaus grupėje tarp berniukų nepralenkiamas buvo okinavietis Vadim Ivach, kuris pasipuošė aukso medaliu. Be apdovanojimų čia liko Dovydas Beržanskas, užėmęs 9 vietą.

14-16 metų amžiaus grupėje puikią kovinę techniką pademonstravo Artūras Zavalnyj, kuris tapo šalies vicečempionu, bei Evelina Zasčiurinskaitė, kuri iškovojo bronzos medalį. Be medalio šioje grupėje liko Julijus Tilvikas (6 vieta).

Jaunių grupėje labiausiai pasižymėjo Artur Kirjakulov, kuris pirmą kartą išmėgino savo jėgas šioje rungtyje (iki tol jis buvo daugkartinis Lietuvos kumite (kovų) čempionas bei prizininkas) ir tapės šalies vicečempionu. Kitam klubo sportininkui Dmitrijui Jaskovec pritrūko tik 1 balo, kad užkopti ant apdovanojimų pakylos, jis liko ketvirtas. Merginų grupėje savo jėgas išbandė net 3 okinavietės Viktorija Titkina, Rima Lisinskaitė bei Roberta Sarpaliūtė, tačiau joms irgi nepavyko iškovoti medalių.

Didžiausio dėmesio susilaukė suaugusiųjų grupėje startavę sportininkai, kadangi čia buvo kovojoma dėl kelialapio į Europos čempionatą. Vyrų tarpe be konkurencijos aukso medalį iškovojo daugkartinis Lietuvos čempionas bei Europos čempionas bei prizininkas kaunietis Raimundas Paškauskas. Moterų grupėje taip pat didesnio pasipriešinimo nesulaukė klubo „Okinava“ viceprezidentė bei Moktyoja Diana Mačiūtė. Ji šioje rungtyje sau lygių neturi jau daugiau nei 5 metus, be to Europoje ji jau taip pat pelnė bronzos ir sidabro medalius. Staigmeną pateikė ir klubo „Okinava“ prezidentė bei Moktyoja Jurgita Činauskaitė – Četiner, kuri iš aktyvaus sporto pasitraukė daugiau nei prieš 5 metus, tačiau šiemet vėl sugrįžo pasitirkinti savo gebėjimų.

Pirmuose dvejuose ratuose buvo gražu stebėti kaip dvi okinavietes dalinasi pirma (Diana) – antra (Jurgita) vietomis. Tačiau, trečiame rate Jurgita suklydo ir prarado galimybę pasipuošti sidabro medaliu.

Tuo tarpu aukso medalį ir čempionės titulą be didesnių pastangų iškovojo Diana Mačiūtė. Priminsime, jog Diana jau turi iškovojusi kelialapį į Europos čempionatą kumite (kovų) rungtyje, dabr ji iškovojo dar vieną – kata (technikos demonstravimo) rungtyje. Diana neslėpė džiaugsmo po varžybų: „nors dabar laukia sunkus pasiruošimo etapas, išsipildė mano didžiausia svajonė: atstovauti Lietuvą ir Klaipėdą Europos čempionate abiejuose karate kyokushin rungtyse“.

Tai geriausias pasiekimas visoje Klaipėdos karate kyokushin istorijoje, kuomet vienas asmuo iškovoja 2 kelialapius į Europos čempionatą.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius