Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Diana Mačiūtė papildė karatė meistrų elitą

Klaipėdos karate kyokushin akademijos „Okinava“ mokytoja bei šių metų Lietuvos čempionė Diana Mačiūtė su Vilniaus klubo „Budora“ vadovu bei pasaulio vicečempionu Donatu Imbru buvo pakvietsi į tarptautinę Belgijos karatė kyokušin stovyklą.
Diana Mačiūtė iškovojo trečiąjį juodą diržą.
Diana Mačiūtė iškovojo trečiąjį juodą diržą. / „Okinavos“ nuotr.

Stovykloje jiems buvo skirtos atsakingas pareigos – jie buvo vedantieji instruktoriai kitiems stovyklautojams. Tai dar kartą įrodo, jog Lietuvos meistrai yra plačiai žinomi visoje Europoje ir yra kviečiami vesti užsiėmimus plačiai karatekų auditorijai.

Stovykla Belgijoje abiems lietuvaičiams buvo išskirtinė, kadangi šalia savo pareigų, jie laikė ir diržų kvalifikacijos egzaminus – 3 Dan'ą (trečias juodas diržas). Dėl Japonijoje įvykusios tragedijos į stovyklą neatvyko aukštos kvalifikacijos Japonijos karate kyokushin atstovas, turėjęs egzaminuoti lietuvaičius. Egzaminų komisija bandė atkalbėti lietuvaičius laikyti egzaminą, tačiau tiek Diana, tiek Donatas buvo pasiruošę šiam iššūkiui, todėl primygtinai prašė pravesti jiems egzaminus, netgi nedalyvaujant Japonijos atstovui. Jų prašymas buvo patenkintas.

Egzaminas tradiciškai buvo padalintas į dvi dalis: šeštadienio vėlyvą vakarą vyko 3 valandų karate kyokushin technikos, istorijos, filosofijos bei gebėjimo treniruoti kitus patikrinimas. Sekmadienį vyko kovinė egzamino dalis – abu lietuvaičiai turėjo be sustojimo visą valandą (beveik 50 kovų) kovoti su skirtingais priešininkais. Mokytojai Dianai tai buvo rimtas iššūkis, kadangi Lietuvoje dažniausiai moterys ir merginos kovoja vienoje grupėje, o vyrai kitoje. Tačiau, Belgijoje ši taisyklė negaliojo – Dianos priešininkai buvo tike vyrai , tiek moterys. Nežiūrint to, po pasibaigiusių kovų, Mokytoja Diana susilaukė daug pagyrų dėl puikios sportinės formos ir ištvermės. Bet, kaip sakė pati Diana "juk kitaip ir būti negalėjo, nes už 3 savaičių vyks svarbiausias šio sezono įvykis – Europos čempionatas, kuriame bus kovojama dėl kelialapio į šių metų Pasaulio čempionatą.  Todėl, būdama puikioje sportinėje formoje ir ryžausi šiemet dar prieš Europos čempionatą gintis 3 Dan'ą."

Egzaminų komisija (ją sudarė vienas 6 Dan‘o ir trys 4 Dan‘o europiečiai) visą savaitę diskutavo, ar nesant Japonijos atstovo, bus galima užskaityti Dianos ir Donato egzaminą. Tačiau, buvo gautas oficialus patvirtinimas, kad abu lietuvaičiai puikiai pasirodė egzaminuose tiek techninėje, tiek kovinėje dalyje. Todėl buvo nuspręsta jiems įskaityti egzaminą ir suteikti 3 Dan'o kvalifikacijos diržus.

Diana šiais metais tapo Lietuvos kovų čempione bei kata vicečempione. Tad ji iškovojo teisę Lietuvos bei Klaipėdos vardą garsinti jau balandį Europos čempionate, kuris vyks Vilniuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius