-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Donatas Imbras karjerą baigė be pasaulio kiokušin karatė karūnos, Margarita Čiuplytė tapo vicečempione

Margarita Čiuplytė prestižiniame pasaulio karatė čempionate be svorio kategorijų iškovojo vicečempionės titulą. Tuo tarpu Donatas Imbras karjerą baigė be pasaulio kiokušin karatė karūnos.
Margarita Čiuplytė prieš Edit Abraham
Margarita Čiuplytė (dešinėje). / Stasio Petkaus nuotr.

Tokijuje (Japonija) sekmadienį baigėsi dvi dienas trukęs pasaulio kiokušin karatė čempionatas be svorio kategorijų, dar vadinamas karatė olimpiada. Jis rengiamas tik kas ketverius metus ir šiose varžybose kovojama tik dėl dviejų titulų – vyrų ir moterų absoliučių pasaulio čempionų.

Stipriausią visų laikų rinktinę  į Japoniją išsiuntusi Lietuva neliko be apdovanojimų. Pasaulio čempionė svorio kategorijoje iki 65 kg M.Čiuplytė absoliučioje įskaitoje liko antra, pralaimėjusi tik finale.

Dar du lietuviai liko per žingsnį nuo apdovanojimų – ketvirtą vietą vyrų grupėje užėmė Lukas Kubilius, moterų – Inga Mikštaitė.

Stasio Petkaus nuotr./Donatas Imbras
Stasio Petkaus nuotr./Donatas Imbras

Nesėkmingai čempionatas susiklostė vienai iš didžiausių Lietuvos vilčių Donatui Imbrui. 31 metų sportininkas, dar prieš čempionatą paskelbęs, jog tai bus paskutinės pirmenybės jo karjeroje, antrojo rato kovoje buvo priverstas pripažinti Ilja Jakovlevo iš Kazachstano pranašumą.

Taigi dukart pasaulio vicečempionas (2005 ir 2007 m.) ir penkiskart Europos čempionas (2003, 2004, 2007, 2010 ir 2011 m.) D.Imbras karjerą baigė be pasaulio kiokušin karatė karūnos.

Iš viso Tokijuje kovojo 12 lietuvių – 7 vyrai ir 5 moterys. Be minėto L.Kubilio ir D.Imbro, startavo  Mindaugas Pavilionis, Dmitrijus Aleksandrovas, Darius Gudauskas, Andžejus Milevskis bei Orestas Procus, o moterų grupėje be M.Čiuplytės ir I.Mikštaitės – Rita Pivoriūnaitė, Rūta Brazdžionyte bei Eimantė Leliukaitė.

Iš viso pasaulio kiokušin karatė čempionate be svorio kategorijų į kovą stojo 124 vyrai ir 29 moterys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius