Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Du lietuviai – Europos jaunimo bokso čempionato finale!

Airijoje vykstančiame Europos jaunimo (iki 18 metų) bokso čempionate Edgaras Skurdelis (svorio kategorija iki 60 kg) ir Ričardas Kuncaitis (64 kg) sekmadienį kovos finale.
R.Kuncaitis
R.Kuncaitis / A.Pliadžio/LTOK nuotr.

Penktadienį vakarinėse pusfinalio kovose Edgaras Skurdelis svorio kategorijoje iki 60 kg 11:10 įveikė rumuną Alexandrą Cuciureanu ir finale susitiks su azerbaidžaniečiu Parvizu Baghirovu, kuris kitoje pusfinalio kovoje 12:6 nugalėjo armėną Gorą Jeritsianą.

Ir toliau įspūdingai kovoja Ričardas Kuncaitis, visus varžovus nugalėjęs aiškia persvara. Penktadienį svorio kategorijos iki 64 kg pusfinalyje lietuvis su Džošgunu Alijevu iš Azerbaidžano susitvarkė jau antrajame raunde. Lemiamoje kovoje dėl čempiono titulo R. Kuncaitis pirštines surems su Zauru Abdullajevu iš Rusijos, kuris pusfinalyje 12:7 įveikė ukrainietį Jevgenijų Parchomenką.

„Džiugu, kad auga gera pamaina. Iškovojome net tris medalius. Dar du vaikinai liko per žingsnį nuo medalių. Vadinasi Lietuvos bokso potencialas didelis. Džiaugiuosi valinga Edgaro Skurdelio pergale, na o Ričardas Kuncaitis kol as “visa galva„ geresnis už varžovus. Praėjusių metų jaunimo olimpinių žaidynių čempionas visas kovas baigia anksčiau laiko – tai kažkas įspūdingo tokioje lengvoje svorio kategorijoje. Noriu tikėti, kad finale pasiseks abiems mūsų vaikinams ir jis parveš du aukso medalius“, – sėkmingai kovojančiais jaunaisiais boksininkais džiaugėsi Lietuvos bokso federacijos prezidentas Rimantas Rutkauskas.

Penktadienį rytinėse pusfinalio kovose Viktoras Komkovas (49 kg) 6:16 pralaimėjo Gabilui Mamedovui iš Rusijos ir tenkinosi bronzos medaliu.

Šeštadienį vyks finalinės kovos, o Lietuvos jaunieji boksininkai iš pasaulio čempionato grįš sekmadienį į Kauno oro uostą. Lėktuvas iš Airijos sostinės Kaune leisis 12 valandų 40 minučių.

XXII Europos jaunimo bokso čempionate kovas pradėjo 212 atletų iš 38 Senojo žemyno valstybių.

Prieš dvejus metus Lenkijoje vykusiose Europos jaunimo bokso pirmenybėse Evaldas Petrauskas (60 kg) tapo Čempionu, o Mantas Valavičius iškovojo bronzos medalį (+91 kg).
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius