Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

E.Kavaliauską nurašo lažybininkai, bet ne S.Maslobojevas: „Laimės Egis“

Jau šį savaitgalį įvyks svarbiausia bokso kova Lietuvos istorijoje. Naktį iš šeštadienio į sekmadienį Lietuvos laiku Niujorko „Madison Square Garden" arenoje nusimato grandiozinis vakaras, kurį vainikuos kova dėl WBO pusvidutinio svorio kategorijos pasaulio čempiono diržo. Geriausias Lietuvos profesionalus boksininkas Egidijus Kavaliauskas bandys atimti šį trofėjų iš Terence Crawfordo.
Egidijus Kavaliauskas
Egidijus Kavaliauskas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Prieš dvikovą aiškiu favoritu laimėti laikomas T. Crawfordas. Pergalę amerikiečiui prognozuoja ir „Betsafe“ lažybų ekspertai. Tačiau Lietuvos kikbokso žvaigždė Sergejus Maslobojevas sako, kad boksas nėra lengvai nuspėjamas sportas ir čia nuolat pasitaiko netikėtumų.

„Visi rodikliai rodo, kad T.Crawfordas laimės, kad jis perboksuos, apžais ir nuvargins Egį. Vis dėlto bokse ne kartą jau yra įvykę „upsetų“, ir labai tikiuosi, kad toks nusivylimas įvyks ir dabar – visi tikisi T.Crawfordo pergalės, bet laimės Egis", – teigia sportininkas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Sergejus Maslobojevas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Sergejus Maslobojevas

„Nuožmioji mašina“ („The Mean Machine“) – tokią pravardę už Atlanto yra gavęs E.Kavaliauskas. Jis karjerą pradėjo laimėdamas 21 kovą iš eilės ir tik paskutinėje akistatoje šių metų kovo mėnesį lygiosiomis baigė kovą su Ray Robinsonu. Jo varžovas T.Crawfordas vadinamas vienu geriausių planetos boksininkų ir dar nėra patyręs pralaimėjimo kartėlio. Jis paskutinį kartą kovojo šių metų balandį, kai nugalėjo Amirą Khaną ir šventė 35 pergalę iš eilės.

„Kiek esu stebėjęs T.Crawfordą, man jis labai imponuoja kaip nestandartinis kovotojas, kuris visada galvoja ir išlieka šalto proto. Jo priešininkų sąraše yra labai daug įvairaus stiliaus kovotojų ir su visais jis rado kelią susidoroti. Jis pradeda sau tradiciniu būdu – daug juda, laikosi saugaus atstumo ir boksuoja. Jis labai laisvas, šalto proto, mąstantis.

Jis nesisvaido žodžiais, kas man imponuoja, kaip ir turbūt daugeliui lietuvių, nenaudoja „trash talko“, jis ringe ir už ringo yra tikras džentelmenas ir sportininko pavyzdys, kas man labai patinka. Egio laukia didžiulis išbandymas. Nepameluosiu sakydamas, kad jam tai bus didžiausias iššūkis gyvenime“, – „Betsafe“ blogui video interviu sakė S.Maslobojevas.

Jo teigimu, E.Kavaliauskas planuoja T.Crawfordą pasiųsti į nokautą, tačiau Lietuvos kikbokso žvaigždė turi patarimą lietuviui: „Tik neduok Dieve užsivesti ant to ir ieškoti nokauto. Visada, kai pradedi ieškoti nokauto, jis neateina.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius