-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Edgardui Sečinskiui – pasaulio čempionato bronza

Japonijos sostinėje Tokijuje vykstančiame kiokušin karatė pasaulio čempionate be svorio kategorijų Lietuvos atstovas Edgaras Sečinskis iškovojo bronzą.
Edgaras Sečinskis
Edgaras Sečinskis / Algimanto Barzdžiaus nuotr.

E.Sečinskis pirmąją pasaulio čempionato dieną susitvarkė su Liamu Jensrudu iš Norvegijos ir lenku Jakubu Tecza, o sekmadienį, antrąją čempionato dieną, pranoko ir šeimininkų atstovą Hotaką Yoshizawą.

„Saulės ženklo“ klubo atstovas iš Lietuvos tęsė savo pergalių prieš japonus seriją – nuo E.Sečinskio smūgių neatsilaikė ir Nariyoshi Tada bei Ryui Toda.

Galiausiai tik pusfinalyje E.Sečinskį sustabdė dar vienas šeimininkų atstovas Kembu Iriki, kuris galiausiai tapo ir pasaulio čempionu.

Vis dėlto trenerio Pauliaus Klapatausko auklėtinis atsitiesė mažajame finale, įrodęs savo pranašumą prieš Kazachstano kovotoją Antoną Zimarevą ir pasipuošęs bronzos medaliu.

Algimanto Barzdžiaus nuotr./Edgaras Sečinskis
Algimanto Barzdžiaus nuotr./Edgaras Sečinskis

Vieną pergalę sekmadienį iškovojo ir Laurynas Vaičikauskas, įveikęs japoną Shotą Maedą. Vis dėlto dar vienas šeimininkų atstovas – Ryuki Toda – užkirto trenerio Luko Kubiliaus auklėtiniui kelią tolyn.

Antanas Klibavičius sekmadienį taip pat įveikė japoną Daiki Kato, bet suklupo sutikęs legendinį bulgarą Valerijų Dimitrovą.

Dar du lietuviai, įveikę po du varžovus šeštadienį ir patekę į antrąją varžybų dieną – Eventas Gužauskas ir Paulius Žimantas – sekmadienį pralaimėjo pirmąsias savo kovas. E.Gužauskas nusileido japonui Yuki Okadai, o P.Žimantas – dar vienam šeimininkų atstovui Kosei Ochiai.

Algimanto Barzdžiaus nuotr./Brigita Gustaitytė
Algimanto Barzdžiaus nuotr./Brigita Gustaitytė

Moterų varžybose iš lietuvių sekmadienį į kovą stojo tik 2022-ųjų sunkaus svorio kategorijos pasaulio čempionė Brigita Gustaitytė.

Vilnietė, kurią treniruoja vengrė Edit Abraham, pasaulio čempionato ketvirtfinalyje turėjo pripažinti japonės Ramu Amikawos pranašumą.

Pasaulio pilno kontakto čempionatas Tokijuje rengiamas jau 13 kartą, o tradicija nepasikeitė – tiek moterų, tiek vyrų turnyrus ir vėl laimėjo tik šeimininkų atstovai.

Moterų čempione be svorio kategorijų tapo japonė Mihiro Suzuki.

Algimanto Barzdžiaus nuotr./Edgaras Sečinskis
Algimanto Barzdžiaus nuotr./Edgaras Sečinskis

Lietuvos atstovams ant prizininkų pakylos pavyko prasibrauti 5 kartą.

2011 m. Margarita Čiuplytė, 2017 m. Donatas Imbras ir 2019 m. Inga Mikštaitė buvo antri, o 2015 m. Lukas Kubilius ir šiemet E.Sečinskis užėmė trečiąsias vietas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius