-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ESPN pateikė skaudų Rožės kovos verdiktą: „Viena blogiausių titulinių kovų istorijoje“

Fynikse įvykęs „UFC 274“ turnyras MMA kovų gerbėjams tapo dideliu nusivylimu. Iš pradžių dėl Charleso Oliveiros neapdairumo iš brazilo buvo atimtas čempiono titulas, o likusioje vienintelėje vakaro titulinėje kovoje aistruoliai išvydo labai nykią Rose Namajunas ir Carlos Esparzos dvikovą.
Rose Namajunas
Rose Namajunas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Turnyrą apšvietęs ESPN žurnalistas Brettas Okamoto žodžių į vatą nevyniojo ir abiem kovotojoms pažėrė nemažai kritikos.

„Rose Namajunas prarado „strawweight“ kategorijos čempionės diržą. Tačiau tiksliau kalbant ir Carla Esparza jo neiškovojo“, – savo apžvalginį tekstą pradėjo jis.

UFC duomenimis, R.Namajunas varžovei iš viso sudavė tik 37 smūgius, C.Esparza – vos 30. Toks kovotojų pasyvumas negali būti pateisinamas, dėstė ESPN apžvalgininkas.

„Scanpix“ nuotr./Rose Namajunas – Carla Esparza
„Scanpix“ nuotr./Rose Namajunas – Carla Esparza

„C.Esparza galiausiai pratęsė tarpusavio pergalių prieš Rose seriją iki dviejų. Abejoju, ar šis sportas leis įvykti trečiajai šių kovotojų akistatai. Ji įsimins kaip viena blogiausių titulinių kovų per visą UFC istoriją. Po pirmojo raundo abi sportininkės viena kitai buvo sudavusios vos po tris smūgius. Didesnio pagreičio šis mūšis taip niekados ir neįgavo“, – rašė B.Okamoto.

Spaudos konferencijoje iš karto po kovos sudalyvavusi lietuvių kilmės JAV kovotoja liko kiek nustebusi teisėjų sprendimu.

„Laikiausi savo plano. Bent jau asmeniškai aš jaučiau, kad varžovei sudaviau daugiau smūgių, aš netgi pasiguldžiau ją ant žemės. Carla man pataikė turbūt vienintelį gerą smūgį. Atrodė, kad aš jai padariau kur kas daugiau žalos nei ji man, kontroliavau kovą. Didžiuojuosi savimi, nes nenuklydau nuo savo strategijos. Žinojau, kad visose buvusiose kovose Carla paspęsdavo spąstus savo varžovėms leisdama atakuoti. Aš esu buvusi tokiose situacijose, man yra buvusi sulaužyta nosis, esu stovėjusi kraujo klane oktagone, todėl laikiausi išankstinio plano. Carla neatliko jokio puolimo ir aš maniau, kad tikrai laimėsiu“, – atviravo Rožė.

Dėl čempionės diržo susikibusios kovotojos pasirinko labai atsargų kovos planą, tačiau tai nepatiko pilnai užpildytai Fynikso „Footprint Center“ arenai.

Aistruoliai kovos metu vis garsiau pradėjo reikšti savo nepasitenkinimą kovotojas palydėdami švilpimais.

C.Esparzai galiausiai tapus naująja „strawweight“ kategorijos čempione, viso jos interviu metu įpykusi publika švilpė ir tokiu būdu išreiškė, ką galvoja apie amerikietės triumfą būtent tokio tipo kovoje.

Į tai po kovos sureagavo ir R.Namajunas, kuri liko įsitikinusi, kad tokią publikos reakciją sukėlė jos varžovė.

„Nemanau, kad aistruoliai nušvilpinėjo mane. Manau, tai buvo skirta Carlai. Aš noriu patirti kuo daugiau įsimintinų ir įdomių kovų, todėl to nepadarius ir dar pralaimėjus skauda tik dar labiau“, – atviravo R.Namajunas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius