Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos jaunimo bokso čempionate lietuviai užsitikrino medalį

Juodkalnijos mieste Budvoje šeštadienį prasideda Europos jaunimo bokso čempionatas. Jame dalyvaus 113 boksininkų ir 66 boksininkės iš 22-iejų valstybių. Vaikinai ir merginos kovos 10-yje svorio kategorijų. Europos jaunimo čempionai paaiškės lapkričio 22 dieną.
Mantė Butkutė
Mantė Butkutė / Sauliaus Čirbos nuotr.
Temos: 2 Lietuviai Boksas

Lietuvai atstovaus 6 vaikinai ir 3 merginos. Po burtų traukimo ceremonijos paaiškėjo, kad Lietuvos rinktinė jau užsitikrino Europos čempionato medalį.

Merginų svorio kategorijoje iki 69 kg dalyvaus keturios boksininkės, todėl mažiausiai bronzos apdovanojimą užsitikrino Mantė Butkutė. Pusfinalyje Lietuvos jaunimo čempionė kitą šeštadienį susitiks su Ukrainos čempione Anna Sezko.

Svorio kategorijoje iki 60 kg (9 dalyvės) Kamilė Poškauskytė burtų dėka pateko į antrą etapą ir ketvirtfinalyje pirštines surems su Moldovos čempione Cristina Chiper. Svorio kategorijos iki 48 kg (7 dalyvės) ketvirtfinalyje Dija Bajalytė susitiks su ispane Carmen Gonzalez Ortega. Pergalės atveju Lietuvos čempionės užsitikrins mažiausiai bronzos medalį.

Vaikinų svorio kategorijoje iki 64 kg (17 dalyvių) Nedas Gudomskas pateko į antrą etapą. Dėl patekimo į ketvirtfinalį Lietuvos čempionas susikaus su albanu Ergiu Tociu.

Svorio kategorijoje iki 69 kg (15 dalyvių) Europos jaunių čempionatuose du medalius iškovojęs lietuvis Aleksandras Trofimčiukas pirmame etape pirštines surems su juodkalniečiu Dorde Smolovičiumi. Kitas Juodkalnijos atstovas Milošas Krasničis bus lietuvio Arvydo Dainio varžovas svorio kategorijos iki 75 kg (10 dalyvių) ketvirtfinalyje.

Svorio kategorijoje iki 81 kg (10 dalyvių) praėjusių metų Europos jaunimo čempionato prizininkas Gabrielius Savickas pateko į ketvirtfinalį ir susitiks Ukrainos čempionu Denisu Salabai.

Pirmasis iš lietuvių į ringą kops Gelmius Adomkevičius. Svorio kategorijos iki 91 kg (12 dalyvių) pirmame etape Lietuvos čempionas susitiks su Bosnijos ir Hercegovinos boksininku Ameru Skrijelju. Sunkiausioje svorio kategorijoje virš 91 kg (9 dalyviai) Nojus Ivanauskas burtų dėka pateko į ketvirtfinalį ir kovos su ukrainiečio Vasilijaus Tkačiuko bei bosnio Alija Mesičiaus dvikovos nugalėtoju.

Europos jaunimo čempionate teisėjaus Audrius Gudomskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius