-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Patirtis ir jaunystė nuskynė Lietuvai du aukso medalius, J.Kvietka krito finale

Justinas Kvietka efektingais kojų smūgiais pradėjo finalo kovą, tačiau kovos pabaigoje atrodė išsikvėpęs ir trys iš keturių teisėjų skyrė pergalę gruzinui Michailiui Ciklauriui.
Europos kiokušin karate čempionato akimirka
Erika Žeburtovič / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Karatė

Europos pilno kontakto (kiokušin) karatė čempionato, vykstančio Vilniuje, vyrų 65-75 kg. svorio kategorijos varžybose lietuviui atiteko sidabro medalis.

„Tikėjausi geresnio rezultato. Bet pasisekė, kaip pasisekė“, – po finalo kalbėjo J.Kvietka, nekreipdamas dėmesio į kaklu srūvantį kraują.

„Teks laukti progos atsirevanšuoti“, – pridūrė J.Kvietka.

„Norėjau taktiškai įveikti, maniau – kova vyko lygiai, tikėjausi pratęsimo, bet teisėjai nusprendė kitaip“, – kalbėjo sportininkas, pridūręs, kad bendrai pasiekimu yra patenkintas:

„Dar niekada neturėjau tokio rezultato. Džiaugiuosi. Sidabras yra puiku, esu patenkintas. Tikiuosi, ateityje bus daugiau medalių“.

Lietuvis pirmajame etape tvirtai nugalėjo belgą Martiną Thauvoye, antrajame – bulgarą Lačezarą Dimitrovą, o ketvirtfinalyje su gruzinu Romeo Gablaja kovėsi visą įmanomą laiką.

Po pagrindinio kovos laiko du teisėjai iš 5 pergalę skyrė lietuvio varžovui, kiti – lygiąsias, todėl teko kovoti 2 min. pratęsimą. Po jo, ir po antrojo pratęsimo jau buvo fiksuojamos lygiosios. Po trečiojo – lemiamo – pratęsimo po du teisėjus iškėlė baltas bei raudonas vėliavas ir tik tatamio teisėjo sprendimas atnešė pergalę lietuviui.

Pusfinalyje J.Kvietka palaužė vengrą Farkasą mor Fekete.

Būtent F.mor Fekete užkirto kelią į pusfinalį Domui Sutkui, kuris labai sunkioje pirmojoje kovoje palaužė ukrainietį Oleksandrą Tymecą, o antrojoje – azerbaidžanietį Mubarizą Agamaliyevą.

Tuo metu Jevgenijus Jurutas antrajame etape pralaimėjo bulgarui Cvetanui Urumovui.

Algimanto Barzdžiaus nuotr./Justinas Kvietka
Algimanto Barzdžiaus nuotr./Justinas Kvietka

J.Kvietka vienintelis iš lietuvių vyrų pelnė medalį pirmos dienos varžybose.K ur kas gausiau medalių lietus lietuviams lijo moterų varžybose.

Kaunietė Erika Žeburtovič iškovojo auksą svorio kategorijos iki 50 kg varžybose, finale nugalėjusi ukrainietę Aloną Veresniak. Bronza šioje kategorijoje atiteko Ramintai Makackaitei.

E.Žeburtovič svorio kategorijoje pakeliui į finalą pranoko Sakartvelo atstovę Žansają Zinčenko ir vengrę Norą Nagy, pusfinalyje palaužė R.Makackaitę.

R.Makackaitė čempionato antrajame etape nugalėjo lenkę Moniką Podorą. Trečioji Lietuvos rinktinės narė Ivona Koreckaja pirmajame etape turėjo pripažinti ispanės Marios Adrios pranašumą.

Algimanto Barzdžiaus nuotr./Inga Mikštaitė
Algimanto Barzdžiaus nuotr./Inga Mikštaitė

Viltis pateisino ir rinktinės senbuvė bei lyderė Inga Mikštaitė, triumfavusi 55-60 kg svorio kategorijoje. Ji finale susitavrkė su Solmaz Zeynalli iš Azerbaidžano.

Tituluočiausiai Lietuvos rinktinės narei I.Mikštaitei tai buvo jau 11-asis Europos čempionės titulas. Pakeliui į viršūnę kaunietė nugalėjo ispanę Maitane Fernandez, norvegę Jeanette Johannessen, pusfinalyje įrodė, kad yra stipresnė už kylančią žvaigdždę iš Vengrijos Lili Mezo

Beje, 18-metė L.Mezo turnyro antrajame etape anksčiau laiko laimėjo kovą prieš Lietuvos sportininkę Eveliną Bidžanovą.

Trečioji Lietuvos atstovė šioje svorio kategorijoje – Erika Rukšėnaitė – pirmajame etape nugalėjo ukrainietę Anastasiją Duziak, bet po to pralaimėjo kitai vengrei, trečiosios vietos laimėtojai Lili Ban.

50-55 kg svorio kategorijoje Lietuvos kovotojoms į pusfinalį patekti nepavyko. Emilija Korotkovaitė pirmajame etape pranoko kroatę Niką Jakobovič, bet antrajame neprilygo ukrainietei būsimai vicečempionei Anastasijai Pokotylo. Tuo metu Gerda Pekarskaitė pralaimėjo pirmąją kovą lenkei Agatai Kozubowskai, o Simona Urbutytė turėjo pripažinti ispanės Uxue Lopez de Alda pranašumą.

Vyrų 65-75 kg svorio kategorijoje Mantas Chrapačas įveikė Ilijaną Hristozovą, bet vėliau pralaimėjo Sergo Movsesianui iš Sakartvelo.

Jonas Eimontas savo pirmojoje kovoje po 2 pratęsimų palaužė gerai žinomą švedą Ziyafatallą milad Samisade, tačiau antrojoje nusileido būsimam čempionui Eminui Ismayilli iš Azerbaidžano.

Tuo metu Romualdas Auga jau pirmojoje kovoje susitiko su titulą gynusiu, tačiau finale šį kartą pralaimėjusiu, Andrejumi Zinčenka iš Sakartvelo ir turėjo pripažinti tituluoto varžovo pranašumą.

„Siemens“ arenoje susirinkę žiūrovai, be karatė kovų, išvydo keletą įspūdingų parodomųjų programų, Lietuvos himną sugiedojo Jurga Šeduikytė, savo pasirodymus surengė ir Saulius Urbonavičius-Samas bei Iron Vytas.

Balandžio 14-ąją (sekmadienį) rungsis moterų 60-65 kg ir virš 65 kg bei vyrų 75-85 kg, 85-95 kg ir virš 95 kg svorio kategorijų dalyviai. Atidarymo ceremonija, parodomosios kovos, pusfinaliai bei finalai prasidės 15 val.

Primename, kad kata rungtyje Lietuvos atstovai šeštadienį pelnė tris medalius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius