Europos pilno kontakto karatė čempionų titulai – E.Gužauskui ir vengrei L.Mezo

​​​​​​​Kėdainiuose įvykusio 2021 metų Europos pilno kontakto karatė čempionato nugalėtojais sekmadienį tapo lietuvis Eventas Gužauskas ir vengrė Lili Mezo.
Eventas Gužauskas
Eventas Gužauskas / Algimanto Barzdžiaus nuotr.
Temos: 1 Karatė

E.Gužauskas turnyrą pradėjo dvikova su rusu Aleksandru Rafikovu, o ketvirtfinalyje susitiko su ukrainiečiu Konstantinu Inozemcevu, kurį akmeniškis nugalėjo šių metų Europos kiokušin karatė čempionato pagal svorio kategorijas finale. Šį kartą tituluotas lietuvis taip pat įrodė savo pranašumą.

Pusfinalyje E.Gužauskas palaužė vieną pajėgiausių Rusijos kovotojų Viktorą Beliajevą, o finale jo laukė gerai pažįstamas kitas akmeniškis, taip pat Vladimiro Silvaško auklėtinis Paulius Žimantas.

Pastarasis sportininkas sekmadienio rytą laimėjo dvi kovas Europos kiokušin karatė taurės turnyre ir pelnė kelialapį į kitais metais vyksiantį pasaulio čempionatą pagal svorio kategorijas. Tai nesutrukdė P.Žimantui antrojo turnyro ketvirtfinalyje palaužti rusą Vitalijų Bolotovą, o pusfinalyje itin intriguojančioje dvikovoje su vilniečiu Edgardu Sečinskiu atlikti „wazari“ įvertintą smūgį ir prasibrauti į finalą.

E.Gužauskas lemiamoje kovoje su P.Žimantu įrodė, kodėl šiuo metu gali būti laikomas pajėgiausiu Lietuvos karatistu. Po galingo jo smūgio teisėjai skyrė „ippon“ įvertinimą ir kova buvo nutraukta anksčiau laiko.

„Smagu, kad buvo akmenietiškas finalas, abu esame iš to paties krašto, – po kovos kalbėjo E.Gužauskas. – Manau, buvo graži kova, o Pauliaus pergalės dar tikrai laukia ateityje. Jis dar tikrai bus čempionas.“

Moterų varžybose P. Žimanto kelią pakartojo Aneta Meškauskienė. Taip pat antrą dieną kovojusi ir šiandien Europos taurės turnyre nugalėtoja jau tapusi sportininkė pateko į finalą, tačiau jame nusileido kylančia karatė žvaigžde vadinamai vengrei L.Mezo.

Turnyro ketvirtfinalyje A.Meškauskienė susitiko su klaipėdiete Julija Balčiūte, su kuria teko kautis ir Europos taurės turnyro finale. Tuomet svorio kategorijos virš 60 kg nugalėtoja paaiškėjo tik po dviejų pratęsimų, o pilno kontakto karatė turnyre taip pat vyko labai lygi kova. Joje lemiama tapo absoliučios svorio kategorijos čempionatuose galiojanti taisyklė, kad tarp kovotojų esant reikšmingam svorių skirtumui po lygios kovos pergalė atitenka lengvesnei sportininkei. Pergalė po pratęsimo būtent dėl šios taisyklės atiteko A.Meškauskienei.

Algimanto Barzdžiaus nuotr./Aneta Meškauskienė
Algimanto Barzdžiaus nuotr./Aneta Meškauskienė

Pusfinalyje būsimai vicečempionei vėl teko lipti ant svarstyklių, tačiau svorio skirtumas su vengre Csenge Toth nebuvo didelis. Sportininkėms teko kovoti dar vieną pratęsimo kėlinį, o po jo teisėjų dauguma pergalę ir kelialapį į finalą skyrė A.Meškauskienei.

Finale Lietuvos atstovei vėl teko kovoti pratęsime, tačiau po jo teisėjai pergalę jau skyrė vengrei L.Mezo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius