-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos taekvondo čempionate lietuvis pelnė bronzos medalį

Gruodžio 7-9 d. Bulgarijios sostinėje Sofijoje vykusiame taekvondo olimpinių svorio kategorijų Europos čempionate bronzos medalį iškovojo Aurimas Klemas.
Aurimas Klemas
Aurimas Klemas / LTF nuotr.
Temos: 1 Aurimas Klemas

A.Klemas (-80 kg) varžybas pradėjo pergale prieš Andoros atstovą. Antra kova buvo labai permaininga, tačiau lietuvio nuolatinio spaudimo dėka varžovas iš Serbijos Ivanas Karajavičius surinko 8 baudos taškus ir buvo diskvalifikuotas.

Ketvirtfinalio kova dėl medalio su Turkijos atletu Hasanu Canu Lazoglu vyko labai įtemptai ir permainingai. Ilgą laiką turkas pirmavo, bet likus mažiau nei 10 sekundžių Aurimas ne tik išlygino rezultatą, bet ir įgijo 3 taškų persvarą.

Pusfinalyje trenerio Romualdo Montvido auklėtinis nusileido Portugalijos atstovui Julio Ferreirai.

„Tai pirmas mūsų medalis suaugusių Europos pirmenybėse, kuriuo mes labai džiaugiamės. Nors mūsų komandos nariai yra dar jauni, bet jau dabar demonstruoja puikią kovinę dvasią ir techninius taekvondo sugebėjimus“, – pažymėjo Lietuvos taekvondo federacijos generalinis sekretorius Žymantas Bražiūnas.

Klaudija Tvaronavičiūtė (-57 kg) suklupo ketvirtfinalyje ir bendroje įskaitoje užėmė penktą vietą. Andrius Klemas (-58 kg) pralaimėjo antrąją, o Edgaras Abromavičius (-68 kg) – pirmąją savo kovą.

Iš viso turnyre varžėsi 225 atletai iš 34 šalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius