Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Gal nelemta? Ch.Nurmagomedovo ir T.Fergusono akistata atšaukta jau penktą kartą

Balandžio 18-ąją turėjusi įvykti ilgai laukta Chabibo Nurmagomedovo ir Tony Fergusono akistata neįvyks. Tai jau penktas kartas, kai atšaukiama visų UFC sirgalių laukiama dvikova.
Chabibas Nurmagomedovas
Chabibas Nurmagomedovas / „Scanpix“ nuotr.

Kovotojai iš Rusijos ir JAV į narvą po daugiau nei dviejų savaičių turėjo lipti Niujorke, bet dėl koronaviruso pandemijos kova buvo atšaukta.

Pats Ch.Nurmagomedovas šiuo metu yra Rusijoje, iš kurios negali išvykti dėl kelionių draudimo.

„Esu labai nusivylęs, kad turime atšaukti kovą“, – sakė iš Dagestano kilęs kovotojas, prieš daugiau nei metus skandalingoje kovoje nugalėjęs Conorą McGregorą ir UFC ringe dar nepatyręs pralaimėjimo kartėlio.

The 31-year-old was preparing to face Ferguson behind closed doors in the United Arab Emirates while the 36-year-old American remains in his homeland. The fight has been arranged four times previously, but each time it has been cancelled because of health or fitness issues. Nurmagomedov withdrew with a rib injury in 2015, Ferguson had a lung issue in 2016, and while trying to make the weight for their next bout in March 2017, Ferguson developed a kidney problem. The pair were then set to fight for the lightweight championship in April 2018 but Ferguson suffered a freak accident six days before, tearing his knee ligament after tripping over a cable at a media event. No wonder UFC commentator Joe Rogan has said the fight is "cursed".

31-erių atletas kovai su penkeriais metais vyresniu T.Fergusonu ruošėsi Jungtiniuose Arabų Emyratuose, tuo tarpu amerikietis treniravosi gimtosiose JAV.

Šių kovotojų akistata buvo planuojama jau keturis sykius prieš tai, bet kiekvieną kartą ją teko atšaukti dėl kažkurio iš kovotojų sveikatos problemų.

2015-aisiais Ch.Nurmagomedovas atšaukė kovą dėl šonkaulių traumos, po metų T.Fergusonas turėjo problemų su plaučiais, o 2017 m., bandydamas priaugti svorio prieš dvikovą, amerikietis susidūrė su inkstų bėdomis.

Kova planuota ir 2018-ųjų balandį, bet T.Fergusonas likus vos šešioms dienoms iki jos patyrė sunkiai paaiškinamą traumą, kai užkliuvus už kabelio žiniasklaidos renginyje jam plyšo kelio raištis.

Žymus UFC komentatorius Joe Roganas net yra sakęs, kad šių kovotojų akistata yra lyg užkeikta. Panašu, kad jos teks palaukti dar bent kurį laiką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius