-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Geriausi metų kiokušin karatė kovotojai – E.Sečinskis, B.Svinkūnaitė ir M.Sekunda

Lietuvos kiokušin karatė federacijos (LKKF) šventinio vakaro „Kagami biraki“ metu buvo paskelbti ir apdovanoti geriausi 2023 metų sportininkai bei treneriai.
Edgardas Sečinskis
Edgardas Sečinskis / Algimanto Barzdžiaus nuotr.
Temos: 1 Karatė

Geriausiu sportininku tapo Edgardas Sečinskis (Vilniaus „Saulės ženklas“, treneris – Paulius Klapatauskas), absoliučios svorio kategorijos pasaulio čempionate užėmęs 3 vietą. Be to, vilnietis 2023-aisiais užėmė 2 vietą Europos čempionate ir tapo Lietuvos čempionu.

„Geriausio sportininko titulas yra malonus, tai yra mano sunkaus ilgamečio darbo įvertinimas, – sakė E.Sečinskis. – Galbūt galiu būti ir pavyzdžiu kitiems: ne visada pavykdavo būti geriausiu, tokio įvertinimo buvau sulaukęs tik 2019 m., o dabar vėl pasiekiau tokį rezultatą.

Patys 2023 metai man buvo labai ilgi ir gana sunkūs. Lietuvos čempionate viskas pavyko sklandžiai, bet Europos čempionate nepavyko 4 kartą iš eilės užlipti ant aukščiausio prizininkų pakylos laiptelio. Vis dėlto tas varžybas vertinu gerai, nes pavyko kiek pakeisti savo kovos stilių, o toks ir buvo planas. Deja, patyriau traumą, tad teko apriboti pasirengimą pasaulio čempionatui, praleisti turnyrą Batumyje, ten vykau tik kaip treneris. Kai išsigydžiau traumą, įdėjau maksimaliai daug pastangų ir pasaulio čempionate pasiektą rezultatą galiu vertinti tik labai gerai. Buvo truputį liūdna dėl pralaimėjimo pusfinalyje, bet po kiek laiko, visoms mintims susigulėjus, suprantu, kad yra labai gerai. Ne visi, kurie yra tikrai pajėgūs tapti čempionais, yra užkopę ant tos prizininkų pakylos. Esu laimingas ir metais labai džiaugiuosi.“

LKKF reitingo taškus 2023 metais taip pat pelnė Europos čempionas ir Lietuvos vicečempionas Paulius Žimantas (Akmenės „Energija“, treneris – Vladimiras Silvaško), Europos vicečempionas Antanas Klibavičius (Jonavos „Kumite“, treneris – Alfredas Jakštas), Europos čempionato bronzos medalio laimėtojas ir Lietuvos čempionas Laurynas Vaičikauskas (Klaipėdos „Shodan“, treneris – Lukas Kubilius), Lietuvos čempionai Eventas Gužauskas („Shodan“, treneris – L.Kubilius), Stasys Vincevičius („Saulės ženklas“, treneris – P.Klapatauskas) ir Giedrius Miškinas (Kauno „Rifas“, treneris – Ričardas Poška).

Tarp moterų geriausiųjų titulai atiteko dviem sportininkėms – Europos ir Lietuvos čempionėms Brigitai Svinkūnaitei („Rifas“, treneris – R.Poška) bei Marijai Sekundai („Shodan“, treneris – L.Kubilius).

„2023-ieji man buvo augimo ir supratimo metai. Buvau susitelkusi, disciplinuota, visą savo laiką skyriau asmeniniam tobulėjimui bei mėgavausi kiekviena akimirka. Galiu teigti, kad aiškiai ėjau savo keliu ir nesižvalgiau kitur, – pastarųjų metų kelią apžvelgė B.Svinkūnaitė. – Man tai buvo kol kas įsimintiniausi metai, nes išpildžiau vieną iš savo tikslų – užlipti ant tatamio Japonijoje. Pasiruošimas tam mane daug ko išmokė. Turėjome daug treniruočių, stovyklų, kuriose kartais reikėjo stengtis ir per traumas, lipti per save, atsisakyti tam tikrų malonumų. Bet dėl nieko nesigailiu, žinau, kad mažais žingsneliais einu ten, kur noriu būti. Tokį užsivedimą išlaikau ir šiais metais, tikiu, kad 2024-ieji bus tik geresni.“

Japonijoje įgytą patirtį akcentavo ir M.Sekunda.

„2023-ieji man buvo nepaprastai svarbūs ir sudėtingi, daug išmokau ir sužinojau apie save, – sakė sportininkė. – Svarbiausias ir įsimintiniausias dalykas 2023 m. – pralaimėjimas pasaulio čempionate. Nesu tas žmogus, kuris nusivilia savo pralaimėjimu, nes kiekviena nesėkmė verčia eiti į priekį, analizuoti savo klaidas ir nepasiduoti pakeliui. Taigi šis pralaimėjimas parodė man silpnąsias vietas, kurias turiu patobulinti per ateinančius 4 metus. Esu tik savo sportinės karjeros pradžioje ir žinau, kad dar turiu ką parodyti varžovams ir galbūt net sau pačiai.

Sąžiningai, 2023-ieji buvo gana sunkūs, bet labai reikšmingi, sunkiai dirbau ir užtikrintai ėjau savo tikslų link. Pasaulio čempionato dėka įgijau daug patirties ir dabar jaučiuosi labiau pasitikinti savimi. Todėl 2023-ieji man buvo didelė pamoka ir postūmis. Dabar mano tikslas – ruoštis kitiems čempionatams, dėti dar daugiau pastangų siekiant tikslo, o sportininko tikslas – būti čempionu.“

2023-iuosius puikiais laimėjimais taip pat pažymėjo Europos vicečempionė ir Lietuvos čempionė Aneta Meškauskienė (Anykščių „Takas“, treneris – Eugenijus Šilaika), Europos čempionato bronzos ir Lietuvos čempionato sidabro laimėtoja Brigita Gustaitytė (Vilniaus „Budora“, trenerė – Edit Abraham), bei Lietuvos čempionės Skaistė Venckutė („Shodan“, treneris – L.Kubilius) ir Meda Balionytė („Shodan“, treneris – L.Kubilius).

Geriausiu metų treneriu išrinktas didžiausią metų laimėjimą Lietuvai iškovojusio E.Sečinskio treneris P.Klapatauskas, o prizą už daugiausiai Lietuvos rinktinei parengtų sportininkų atsiėmė L.Kubilius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius