Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Gytis Vaitkus nepateko į Europos bokso čempionato ketvirtfinalį. Paskutinė lietuvių viltis – Evaldas Petrauskas

Antradienį Minske (Baltarusija) vykstančio jubiliejinio 40-ojo Europos bokso čempionato aštuntfinalyje Lietuvos rinktinės narys Gytis Vaitkus (svorio kategorija iki 60 kg.) rezultatu 0:3 nusileido olimpiečiui Pavlo Iščenkai iš Ukrainos ir baigė savo pasirodymą varžybose.
boksininkas Gytis Vaitkus
boksininkas Gytis Vaitkus

Paskutinė Lietuvos viltis čempionate – Evaldas Petrauskas, trečiadienį ketvirtfinalyje dėl medalio surems pirštines su Prancūzijos atstovu Abdelmaliku Ladjaliu.

Prieš tai aštuntfinalyje Londono olimpiados prizininkas jau antrame raunde techniniu nokautu sutriuškino čeką Zdeneką Chladeką.

„Prancūzas aukštas, mušantis iš toli, žūtbūt stengsis neprisileisti Evaldo į artimą kovą. Tai jokia naujiena mums, jei atvirai, dauguma mūsų oponentų tokie, tad žinome ką daryti. Esame parengę gerą kovos planą ir tikiu, kad viskas klostysis taip, kaip esame numatę“, – sakė Lietuvos bokso rinktinės treneris Vladimiras Bajevas.

Kiek ankščiau iš čempionato jau pasitraukė Eimantas Stanionis (svorio kategorija iki 69 kg.), Vladimiras Milevskis (iki 81 kg.) ir Eugenijus Tutkus (iki 91 kg.)

Po Nepriklausomybės atkūrimo Lietuvos boksininkai Europos čempionatuose iškovojo penkis medalius – čempionu tapo Vitalijus Karpačiauskas (1993 m. Turkijoje), sidabru pasipuošė Ivanas Stapovičius (1998 m. Baltarusijoje), o bronzos medalius iškovojo Darius Jasevičius (2000 m. Suomijoje), Rolandas Jasevičius ir Jaroslavas Jakšto (abu 2004 m. Kroatijoje).

Europos vyrų bokso čempionate, kuris baigsis birželio 9 dieną, dalyvauja 216 atletų iš 37 šalių. Boksininkai rungiasi dešimtyje svorio kategorijų.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius