-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Haye atėmė čempiono titulą iš gremėzdiško Valujevo (nuotraukos, video)

Milžinišką šurmulį kėlusi ruso Nikolajaus Valujevo ir brito Davido Haye dvikova dėl pasaulio sunkaus svorio bokso čempiono titulo pagal WBA seriją baigėsi netikėta skandalingojo D.Haye pergale.
D.Haye tapo pasaulio sunkaus svorio bokso čempionu pagal WBA versiją
D.Haye tapo pasaulio sunkaus svorio bokso čempionu pagal WBA versiją. / „Scanpix“ nuotr.

„Negaliu apsakyti, kiek man tai daug reiškia. Dar būdamas visiškai mažas neabejojau, kad tapsiu pasaulio sunkaus svorio bokso čempionu ir štai mano svajonė išsipildė!“ – pergalingomis emocijomis tryško naujasis čempionas.

N.Valujevo galva tikrai kieta. Tai tvirčiausias daiktas, į kurį man yra tekę smogti, – sakė D.Haye.Prieš šeštadienį Vokietijoje vykusią bokso milžinų dvikovą favoritu buvo laikomas čempiono titulą gynęs ir net 40 kg sunkesnis bei 23 cm už savo varžovą aukštesnis N.Valujevas. Tačiau 29 metų D.Haye pasirinko protingą taktiką ir įveikė septyneriais metais vyresnį rusą. Skandalingasis boksininkas įrodė, jog akiplėšiški pareiškimai prieš dvikovą nebuvo laužti iš piršto.

„Prieš dvikovą daug kas abejojo mano sugebėjimais, tačiau aš padariau pakankamai, kad nugalėčiau. Kovojau su galingiausiu pasaulio sunkaus svorio bokso čempionu ir priverčiau jį atrodyti lyg mėgėją“, – progos įkąsti varžovui nepraleido nugalėtojas.

Pirmuoju britu pasaulio sunkaus svorio bokso čempionu Lennoxui Lewisui pasitraukus iš sporto 2003-iaisiais tapęs D.Haye neginčijamai stipresnį N.Valujevą pergudravo vikrumu. Jis visą dvikovą buvo greitesnis už gremėzdiškai ringe judantį Rusijos milžiną ir neleido šiam išnaudoti savo jėgos pranašumo.

D.Haye smūgiai buvo dažnesni ir taiklesni, tiesa, didelio pavojaus N.Valujevui jie nekėlė. Išskyrus vieną paskutiniajame raunde, po kurio pastebimai susvyravęs rusas tik didelėmis pastangomis sugebėjo nenugriūti.

„N.Valujevo galva tikrai kieta. Tai tvirčiausias daiktas, į kurį man yra tekę smogti. Jaučiau, jog po smūgio man lūžo ranka, tačiau tai nedidelė kaina, palyginti su tuo, jog esu naujasis pasaulio čempionas“, – prisipažino britas.

Scanpix nuotr./Čempiono titulą gynęs N.Valujevas nespėjo paskui vikresnį D.Haye
Čempiono titulą gynęs N.Valujevas nespėjo paskui vikresnį D.Haye.

D.Haye vikrumo užteko, kad teisėjai po dvikovos pergalę taškais skirtų ne čempiono titulą ginančiam rusui, o skambiais pareiškimais prieš susirėmimą išgarsėjusiam britui. Du teisėjai skyrė jam pergalę rezultatu 116:112, o trečiasis boksininkų dvikovą įvertino lygiosiomis 114:114.

„Problema buvo D.Haye greitis. Man tai buvo tarsi maratonas, nebuvau pasirengęs bėgioti tiek daug. Niekaip neradau progos iššauti savo dešine ir panaudoti didžiulį svorio pranašumą. Manau, dvikovos baigtį lėmė paskutinis raundas ir tas praleistas smūgis“,  pralaimėjimo priežasčių ieškojo N.Valujevas.

Rusui tai buvo vos antroji nesėkmė per 52 dvikovas profesionaliame ringe, tuo tarpu D.Haye šventė 23-ią karjeros pergalę iš 24 galimų (21-a pasiekta nokautais).

„Esu naujasis pasaulio bokso čempionas ir mėgaujuosi tuo. Kitas darbas, kurį ruošiuosi atlikti, – susirinkti visus likusius sunkaus svorio čempionų diržus“, – planetos sunkaus svorio bokso čempionus brolius Vitalijų (pagal WBC versiją) ir Vladimirą (IBF ir WBO) Kličko perspėjo D.Haye.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius