Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Imtynininkai bus pasirengę rimtoms kovoms

Artėjant 2009 metų Europos imtynių čempionatui, Lietuvos graikų-romėnų imtynių rinktinės treneris Ruslanas Vartanovas teigė, kad sportininkai ir treneriai atsakingai ruošiasi varžyboms bei sieks nenuvilti savo gerbėjų.
Tai tradicinis, jau septintą surengtas,  imtynių turnyras, kuris vyksta nuo 2002 metų ir yra kol kas yra vienintelės suaugusių amžiaus grupės tarptautinės graikų-romėnų imtynių varžybos Lietuvoje.
Čempionatui lietuviai iki kovo 20 dienos rengiasi treniruočių stovykloje Ukrainoje. / Alfredo Pliadžio nuotr./15min.lt

„Čempionatas bus didžiulė atsakomybė tiek imtynininkams, tiek treneriams, tiek organizatoriams. Norisi, kad bendras darbas atneštų savo vaisių – sportininkai garbingai atstovautų savo šaliai ir gerbėjai nenusiviltų. Lengvų kelių neieškome, būsime pasirengę rimtoms kovoms, – teigė treneris. – Neseniai buvo pakeistos taisyklės. Tikimės, kad prie pakeitimų prisitaikysime greičiau nei potencialūs varžovai. Būsime pasiruošę, atsparūs, ryžtingi, valingi ir pilni patriotizmo, atstovauti Lietuvai.“

R.Vartanovas nenorėjo prognozuoti čempionato rezultatų, tačiau teigė tvirtai tikintis mūsų šalies imtynininkų galimybėmis kovoti dėl aukščiausių rezultatų.

„Jaučiame didelę atsakomybę, nes tokio lygio varžybų Lietuvoje dar nevyko. Treneriai negali netikėti tais sportininkais, su kuriais išeina kovai. Iš atletų visada tikimės aukščiausių asmeninių rezultatų ir bendrų komandos pasiekimų. Trenerių darbą geriausiai atspindi auklėtinių rezultatai. Tikimės, kad sportininkai tai supranta, – teigė treneris. – Namuose ir sienos padeda. Šis renginys kai kuriems iš rinktinės narių, dalyvavusių 2005 metų pasaulio jaunimo čempionate, suteiks psichologinio pasitikėjimo. Tai, kad čempionatas vyks Lietuvoje, labai palanku rinktinei. Tikimės, kad mums padės ir žiūrovų palaikymas.“

Jaučiame didelę atsakomybę, nes tokio lygio varžybų Lietuvoje dar nevyko.

Lietuvos graikų-romėnų imtynių komanda kovo 11 dieną išvyko į treniruočių stovyklą Ukrainoje, iš kurios grįš kovo 20-ąją. Po jos bus paskelbta galutinė rinktinės, dalyvausiančios Europos pirmenybėse, sudėtis.

„Galutinė komandos sudėtis paaiškės praėjus visiems pasirengimo etapams. Ji bus paskelbta trenerių kolegijai ją suderinus su Lietuvos imtynių federacijos vadovybe po treniruočių stovyklos Ukrainoje. Po stovyklos įvertinsime sportininkų fizinę ir psichologinę būklę. Norime, kad Lietuvai atstovautų pajėgiausi sportininkai“, – teigė R. Vartanovas.

„Kai kuriose svorio kategorijose yra ryškūs favoritai, kurie neturi lygiaverčių konkurentų. Svorio kategorijoje iki 120 kg kovos Pekino olimpinių žaidynių bronzos medalio laimėtojas Mindaugas Mizgaitis. „Svoryje“ iki 60 kg Svajūnas Adomaitis kol kas neturi konkurentų. Tikimės, kad čempionate jis bus optimalios sportinės formos. Svorio kategorijoje iki 84 kg ryškus favoritas yra Vladislavas Lukoševičius. Jam tai bus vienas iš atsakingiausių startų, nes jis turi mažiausiai patirties, atstovaudamas rinktinei oficialiose varžybose. Iki šiol jis turėjo stiprų konkurentą Laimutį Adomaitį, kuris jį „apeidavo“ kovoje dėl patekimo į rinktinę, – kalbėjo treneris. – Svorio kategorijoje iki 55 kg yra keli jauni sportininkai, kuriems dar negalime kelti aukštų reikalavimų. Jiems čempionatas bus puiki galimybė pakelti savo meistriškumo lygį bei išbandyti jėgas su suaugusiais. Kitose svorio kategorijose vyksta nemaža konkurencija tarp atletų, kurie pagal meistriškumą ir patirtį yra lygiaverčiai.“

Paskutinėmis dienomis prieš čempionatą sportininkai treniruosis Vilniuje. Prie jų prisijungs Moldovos ir Izraelio rinktinės bei po kelis Latvijos ir Rusijos atstovus.

Lengvų kelių neieškome, būsime pasirengę rimtoms kovoms.

„Paskutinėje stovykloje vykdomas bendras pasiruošimas ir treniruočių partneriai turi atitikti sportininko lygį. Kiekvienoje šalyje imtynės turi savo specifiką, todėl kviečiame užsienio sportininkus pas save bei vykstame į kitas šalis“, - sakė R.Vartanovas.

2009 metų Europos imtynių čempionatas vyks kovo 31 – balandžio 5 dienomis Vilniuje, „Utenos“ pramogų arenoje. Čempionate laukiama daugiau nei 400 sportininkų iš 39 šalių.

Lietuvai Senojo žemyno pirmenybėse atstovaus 19 imtynininkų – po septynis dalyvaus graikų-romėnų ir laisvųjų imtynių varžybose, penkios mūsų šalies atstovės išbandys jėgas moterų turnyre.

Lietuvos sportininkai Europos suaugusiųjų čempionatų graikų-romėnų varžybose yra pelnę tris bronzos medalius – 2005 metų pirmenybėse Bulgarijoje trečiąsias vietas užėmė L.Adomaitis (iki 84 kg) ir Mindaugas Ežerskis (96 kg), o po dvejų metų vėl Bulgarijoje vykusiose pirmenybėse bronzos apdovanojimu pasipuošė Valdemaras Venckaitis (74 kg).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius