Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Imtynininkai neleis, kad juos olimpinėse žaidynėse pakeistų riedučių sportas ar ušu

Graikų romėnų imtynių atstovai nesiruošia užleisti savo vietos 2020 metų olimpinėse žaidynėse absoliučiai nepopuliarioms sporto šakos ir kovos dėl imtynių išlikimo programoje. Gegužės mėnuo neoficialiai buvo paskelbtas imtynių mėnesiu. Šiuo metu tarptautinė imtynių federacija dės visas pastangas, kad įtikintų olimpinį komitetą išlaikyti imtynes olimpinėse žaidynėse.
Aleksandras Kazakevičius
Aleksandras Kazakevičius / Fotodiena.t/Roberto Dačkaus nuotr.

Kaip perkūnas iš giedro dangaus vasario 12-ąją trenkė žinia, kad Tarptautinio Olimpinio komiteto taryba neįtraukė imtynių tarp pagrindinių sporto šakų 2020 metų olimpinėse žaidynėse. Seniausia olimpinė šaka dėl išlikimo didžiausiame pasaulio sporto renginyje turės kovoti su dar septyniomis sporto šakomis.

„Šiuo metu tarptautinė imtynių federacija veda derybas su olimpiniu komitetu ir daro viską, kad imtynės žaidynėse išliktų. Lietuvos federacijos tikslas yra padėti imtynių bendruomenei. Mes tikime, kad imtynės išliks“ – kalbėjo imtynių federacijos generalinis sekretorius Karolis Dobrovolskas.

Kai kurios kitos iš septynių sporto šakų, kurios taip pat kovoja dėl teisės pasirodyti 2020 metų olimpinėse žaidynėse, skamba egzotiškai. Tarp jų yra ir riedučių sportas, Kinijos kovų menai ušu (wushu), vandlenčių sportas, skvošas ar sportinis laipiojimas. Stipresnėmis imtynių konkurentėmis galima laikyti karatė ir beisbolą.

Karolis Dobrovolskis pabrėžė, kad imtynių negali pakeisti absoliučiai nepopuliarios sporto šakos: „Imtynės yra viena iš seniausių olimpinių sporto šakų. Varžybos sutraukia daug žiūrovų, olimpinius medalius išsidalija įvairios pasaulio šalys. Gruzijoje vykęs Europos imtynių čempionatas sutraukė ypač daug dėmesio. Imtynės populiarėja JAV ir Pietų Amerikoje. Mūsų negali pakeisti absoliučiai nežiūrimos ir nepopuliarios sporto šakos.“

Gegužės mėnesį aštuonios sporto šakos, pretenduojančios į olimpinių žaidynių programą, pristatys savo argumentus, kodėl būtent jos vertos būti renginio dalimi. Tarptautinis olimpinis komitetas sprendimą priims rugsėjo mėnesį Argentinoje vyksiančiame susirinkime.

2009 metais kaip papildomos sporto šakos į 2016 metų olimpines žaidynes buvo įtraukti golfas ir regbis-7. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius