Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Imtynininkai turnyre Lenkijoje iškovojo penkis aukso medalius

Poznanėje (Lenkija) vyko tarptautinis imtynių turnyras. Varžybas jau trisdešimtą kartą rengia imtynių tradicijomis Lenkijoje garsėjantis „Sobieski“ klubas. Šiemet į jubiliejinį turnyrą organizatoriai pakvietė Anykščių ir Panevėžio kūno kultūros ir sporto centrų bei Panevėžio sporto vidurinės mokyklos graikų-romėnų ir moterų imtynių komandas.
Imtynės
Imtynės
Temos: 1 Imtynės

Moterų imtynių turnyro nugalėtojomis tapo Vidmantė Kavaliauskaitė (34 kg), Gabija Dilytė (38 kg), Greta Čeponytė (70 kg).

Antrąsias vietas savo svorio kategorijose laimėjo Vestina Navikaitė (43 kg) ir Evelina Jogėlaitė (52 kg).

Graikų-romėnų imtynių turnyre dominavo ir varžybų nugalėtojais tapo anykštėnas Valius Kavaliauskas (33 kg) bei Mantas Traupys (63 kg) iš Panevėžio.

Daug dėmesio sulaukė Mantas – jis sugebėjo įveikti ne tik varžovus, bet ir saviškį palaikančius teisėjus. Po varžybų organizatoriai be ilgesnių svarstymų M.Traupį pripažino geriausiu turnyro imtynininku ir įteikė krištolinę vazą.

Finalinėse kovose nusileidę Ukrainos sportininkams,  antrąsias vietas laimėjo Evaldas Žibutis (58 kg, Panevėžys–Anykščiai), Deimantas Žvikas (73 kg, Anykščiai), Karolis Valiūnas (100 kg, Panevėžys).

imtynes.lt nuotr./Imtynininkai Lenkijoje
imtynes.lt nuotr./Imtynininkai Lenkijoje

Bronzos medaliais pasipuošė panevėžiečiai Vakaris Šakinis (22 kg), Matas Indriuševičius (58 kg), Paulius Raila (73 kg) ir Vytautas Bendorius (100 kg).

„Sobieski“ klubo jubiliejaus proga Poznanės meras Gregory Ganowiczius ir administratorė Eve Bak surengė susitikimą su klubo atstovais bei turnyro komandų vadovais miesto rotušėje. Padėkojęs už sporto indėlį bei klubo veiklą užimant ne tik jaunimą, bet ir pagyvenusius žmones, meras įteikė visiems po knygą apie Lenkijos sportą. Administracijos direktorė surengė ekskursiją po rotušę, kurioje veikė paroda apie klubo „Sobieski“ istoriją ir pasiekimus.

Po turnyro varžybų organizatoriai  sportininkus pakvietė pramogauti vandens atrakcionų parke ir aplankyti gražiausias Poznanės vietas. „Sobieski“ klubo vadovai lietuviams pasiūlė atvykti į gegužę rengiamą treniruočių stovyklą.

Tarptautiniame turnyre Lenkijoje be vietos bei Lietuvos imtynininkų galynėjosi Kostopolio (Ukraina) sporto licėjaus jaunieji atletai. Varžybose ant imtynių kilimo grūmėsi iš viso 126 sportininkai ir sportininkės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius